SleepyHeadWiki

Uit Kenniscentrum
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

OSCAR is een gratis, cross-platform, open-source research tool voor het verkennen van gegevens van CPAP machines en aanverwante apparatuur, die worden gebruikt bij de behandeling van slaapapneu en andere slaapstoornissen.

Ik ben nog druk bezig met vertalen, wie me wil helpen moet maar een mailtje sturen ;)

OSCAR voor beginners

RobySue’s Beginner’s Guide to SleepyHead werd oorspronkelijk gepost op het forum van de Amerikaanse Apnea Board. Haar oorspronkelijke berichten zijn tijdens een database update verloren gegaan. De wiki is gemaakt op basis van een cache van haar posten en vertaald met toestemming van de Apnea Board en zal van tijd tot tijd worden bijgewerkt met actuele informatie.

Inhoud

Het installeren van OSCAR

Stap 1. OSCAR downloaden

OSCAR is beschikbaar op de officiële downloadpagina: https://sleepfiles.com/OSCAR/

Er zijn OSCAR-versies beschikbaar voor Windows, Apple Mac en Linux.

U kunt deze pagina ook in een aantal verschillende talen lezen - de lijst met talen staat bovenaan de pagina.

OSCAR is open source-software en er staan links naar de broncode onderaan de pagina. Merk op dat dit iets voor softwareontwikkelaars is - de grote meerderheid van gebruikers hoeft zich geen zorgen te maken over de broncode.

Stap 2. Het installeren van OSCAR

Voor Windows: Met ingang van 28 oktober 2015 is er een automatische Windows Installer (.exe) bestand beschikbaar op de OSCAR Download pagina die automatisch het besturingssysteem van uw computer controleert en vervolgens ofwel een 32 of 64 bit kopie van OSCAR automatisch installeert op uw computer. De installatie bevat snelkoppelingen naar zowel de OpenGL en BrokenGL versies in het startmenu van Windows, maar plaatst een snelkoppeling op je bureaublad naar de standaard OpenGL-versie (die de voorkeur heeft).

Voor Macs: Ook voor de Mac is er nu een automatische installer.

Voor Linux: En voor Linux kunt u terecht op https://OSCAR.jedimark.net/.

extra notities

OSCAR werkt op Macs met de meeste moderne OSX systemen zonder enige problemen. Op Windows-computers kunt u het best eerst de OpenGL-versie proberen en als het niet werkt voor u, gewoon de BrokenGL versie gebruiken die u vindt in het startmenu van Windows .

LET OP: De huidige versies van OSCAR zullen waarschijnlijk niet draaien op Windows XP, Vista of Mac OS X 10.6. Deze besturingssystemen worden niet langer officieel ondersteund door hun makers, en de gebruikers van deze besturingssystemen loopt een groot gevaar voor de veiligheid als ze het online gebruiken.

OSCAR voor het eerst opstarten

De eerste keer zullen gebruikers van OSCAR soms verward zijn over wat ze moeten doen als ze OSCAR voor de allereerste keer openen.

Een profiel aanmaken

Wanneer u voor het eerst OSCAR opent, wordt u gevraagd om een profiel aan te maken. Het proces is vrij eenvoudig, maar je moet het doen voordat je OSCAR kunt gebruiken om uw gegevens te downloaden. De eerste pagina van de Profile bouwer ziet er als volgt uit:

2016-10-25 (2).png


Als u gebruik maakt van een Philips Respironics machine, is het belangrijkste onderdeel van het profiel, om ervoor te zorgen dat u de juiste tijdzone op de eerste pagina instelt. OSCAR maakt gebruik van de tijdzone informatie om de timestamps van de gegevens te nemen en aan te passen aan de lokale tijd als uw machine maakt gebruik van GMT bij het opnemen van de gegevens. Het is ook belangrijk om het zomertijd vakje aan te vinken. Als je een fout maakt, kunt u het profiel later bewerken. Maar het is makkelijker om de tijd goed te krijgen bij het maken van het profiel.

Zodra het profiel is voltooid en opgeslagen, zal OSCAR een lege pagina die ziet er als volgt weer te geven: 2016-10-26 (2).png

Zoals de pagina zegt, is het een goed idee om te klikken op Instellingen en sommige dingen eerst dubbel te controleren. Als je hulp nodig hebt, spring naar 7. Belangrijk voorkeursinstellingen

Het belangrijkste punt hier is dat als je begint rond te klikken op zoek naar uw gegevens, die er niet zijn. Je moet eerst gegevens in OSCAR importeren.

Gegevens de eerste keer importeren in OSCAR

Plaats de SD-kaart in het SD-slot als je dat nog niet hebt gedaan. Als uw computer geen SD-slot heeft, moet u een generieke SD-kaartlezer kopen en de SD-kaart daarin steken.

LET OP: Het is verstandig om ervoor te zorgen dat de kaart is geblokkeerd (op slot), omdat er anders verborgen bestanden op de kaart worden geschreven. En de ResMed S9 machines zullen SD-kaarten met eventuele extra bestanden afwijzen.

Wanneer de kaart op de computer systeem is gemonteerd, moet u nog de gegevens importeren in OSCAR. Er zijn vier verschillende manieren om de gegevens te importeren:

 • Het linker logo aanklikken
 • Het Import pictogram op de zijbalk. Klik hierop en het begint te importeren.
 • Het importeren van gegevens vanuit het File submenu.Selecteer deze uit de standaard menu File op de gebruikelijke manier voor uw systeem en het begint het importeren.
 • Een sneltoets. Op een Windows-machine zal de toetscombinatie <shift>F2 de import starten.

Het menu-item Gegevens importeren en het pictogram Import zijn omcirkeld in de screenshot hieronder.

2016-10-26 13h19 29.png

Na de eerste gegevensimport, zal OSCAR uw gegevens weergeven in een scherm met de kerngegevens. Het ziet er als volgt uit:

2016-10-26 13h34 59.png

Klikken op de tab Dagelijks in het venster OSCAR brengt de gedetailleerde dagelijkse gegevens van de laatste nacht: 2016-10-26 13h38 06.png

Klikken op het tabblad Overzicht in het venster OSCAR brengt de staafdiagrammen voor de afgelopen drie maanden.

Gegevens importeren in OSCAR na de eerste keer

Iedere keer dat u gegevens wilt importeren in OSCAR ga je door dezelfde fundamentele proces, behalve dat u geen profiel hoeft te maken:

Stap 1. Open OSCAR

OSCAR zal een lijst van profielen geven om uit te kiezen. Voor de meeste mensen staat er slechts één naam op de lijst. Markeer het gewenste profiel en druk op de knop Selecteer profiel. De gegevens voor dat profiel worden geladen in OSCAR en de importpagina wordt zichtbaar. 2016-10-26 14h08 49.png

Stap 2. Steek de SD-kaart in de SD-kaartsleuf of kaartlezer

Het is verstandig om ervoor te zorgen dat de kaart is geblokkeerd, omdat deze besturingssystemen verborgen bestanden op de SD kaart zullen schrijven. En ResMed S9 machines zullen de SD-kaarten afwijzen.

Stap 3. Importeer de gegevens

U kunt nu de (nieuwe) gegevens importeren door te drukken op het pictogram Import, of via het menu Bestand op Gegevens importeren, of de sneltoets te selecteren — te drukken op de <shift>+F2 toets. Het dialoogvenster Importeren verschijnt en als je nu importeert, kan dat ongeacht in welk scherm je staat. Als u importeert vanuit het scherm Dagelijks, zal de actuele gegevens direct zichtbaar worden.

extra notities

1) Het proces voor het importeren van de gegevens is makkelijk als je eenmaal bent gewend. 2) Vergeet niet om de SD-kaart te ontkoppelen voordat u deze uit de SD-kaartsleuf of kaartlezer haalt. U ontkoppelt u de SD-kaart op dezelfde manier als u een flash drive of een SD-kaart van een digitale camera ontkoppelt. 3) Vergeet niet om de kaart weer in uw CPAP machine te zetten. Dit geldt met name voor ResMed gebruikers: Alle gedetailleerde gegevens worden direct weggeschreven naar de SD-kaart, en als er geen SD-kaart is, zijn de gegevens verloren en OSCAR zal melden dat er geen gegevens zijn voor die nacht. (OSCAR zal alleen summiere gegevens weergeven).

Organisatie van OSCAR

Bij het leren hoe OSCAR te gebruiken, helpt het om een fundamenteel begrip te hebben van de organisatie van elk van de gegevens die beschikbaar zijn in OSCAR. Hier worden uitsluitend schermen van het Windows programma getoond. Gebruikers van Mac of Linux versies zien een iets andere schermindeling.

Belangrijkste delen van OSCAR Venster in alle vensters

Het volgende scherm dat we bespreken is de Statistiek pagina, hier zie je de totale organisatie. Hier is wat je ziet: 2016-10-26 16h31 05.png

Het hoofdmenu vind je aan de bovenkant van het venster OSCAR (net zoals het hoofdmenu voor elke andere toepassing). Het is een vrij standaard hoofdmenu.

De navigatiebalk is altijd zichtbaar en staat onder het hoofdmenu. Door te klikken op een tab van deze balk verandert het scherm. Elk van deze schermen zullen verderop in dit artikel nader bekeken worden.

De rechter zijbalk is grotendeels gelijk aan de navigatiebalk en voegt een Import pictogram toe, dat gebruikt kan worden om te beginnen met het importeren van gegevens. Deze zijbalk gebruikt meestal erg veel van het scherm op een laptop computer. U kunt de rechter zijbalk dus beter uitschakelen met de F8-toets op het toetsenbord.

Het hoofdmenu — een kijkje

Het hoofdmenu heeft vier submenu’s:

 • Bestand
 • Weergave
 • Gegevens
 • Help

Het menu Bestand

Bestand.png

Voor een nieuwe OSCAR gebruiker zijn de belangrijkste opties in dit menu “Gegevens importeren”, "Instellingen" en “Profiel aanpassen”. Voor nu kun je de andere opties in het menu Bestand wel negeren.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Het menu Weergave

Weergave.png

"Rechter zijbalk uitschakelen” zal deze laten verdwijnen, waardoor er veel meer ruimte is voor de grafieken.

“Volledig scherm” spreekt voor zichzelf. Als u werkt op een laptop, is dit vaak een belangrijk ding om te gebruiken.

“Maak schermafdruk” spreekt ook voor zichzelf.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Het menu Gegevens

Gegevens.png

Voor een beginnende gebruiker van OSCAR, is het enige punt in dit menu dat u nodig heeft de Wis ALLE gegevens optie onder het menu-item Geavanceerd.

Als u van plan bent om OSCAR te gebruiken met een oximeter, kijk dan op het forum.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Het venster Dagelijks

Het is de moeite waard te kijken naar de onderdelen van het venster Dagelijks. Hier is een typisch dagelijkse data venster voor een ResMed AirSense 10:

Overzicht dagelijks.png

Het venster heeft vier belangrijke onderdelen:

 • De kalender in de linker bovenhoek
 • De linker zijbalk onder de kalender met cijfermateriaal
 • De gedetailleerde dagelijkse grafieken in het midden van het venster
 • The rechter zijbalk, die kan worden uitgeschakeld om de grafieken meer ruimte te geven.

We zullen naar elk van deze onderdelen kijken (met uitzondering van de rechter zijbalk) in meer detail.

De kalender

In de kalender kunt u zien welke dag met gegevens u zoekt:

Kalender.png

Als u klikt op een datum in de kalender, worden de dagelijkse gegevens voor die datum geladen in het venster. Het is ook belangrijk om te begrijpen dat de gegevens voor 25 oktober 2016 die zijn voor de avond die begon op 25 oktober en eindigde in de ochtend van de 21e. En dat is zo, ongeacht of je voor of na middernacht naar bed ging.

Kijk nu naar de kleine pijlen in de kalender. De twee pijlen in groene cirkels op de balk met de naam van de maand laten toe om door de maanden te navigeren. De twee pijlen die het ovaal met de gemarkeerde datum omringen zetten je een dag achteruit of vooruit in de gegevens. De derde pijl aan de rechterkant zal je meteen naar de laatste dag met gegevens brengen.

Als u op de driehoekje klikt tussen de maand en het jaartal kunt u snel naar een andere maand. Door klikken op het jaartal kunt u snel veranderen naar een ander jaar.

Als u klikt op de zwarte pijl naast de datum, wordt de kalender verborgen en verandert driehoekje. Als u daar weer op klikt, wordt de kalender weer zichtbaar. Het verbergen van de kalender is handig als u meer ruimte voor de gegevens wilt.

.

De zijbalk links

De zijbalk links geeft zowel een samenvatting van de gegevens als statistische gegevens voor de bepaalde datum. Normaal gesproken moet je naar beneden scrollen om alle data te zien. Hier zijn een foto's van de zijbalk links:

Linker zijbalk.png
Linker zijbalk onderste deel.png

Uitleg over de interpretatie van al deze gegevens is verderop te vinden in Interpretatie basisgegevens: Dagelijks. Hier zijn we alleen geïnteresseerd in de organisatie van de zijbalk links.

De bovenkant van de zijbalk links is de samenvatting van gegevens over de gebeurtenissen gedurende de nacht. Daaronder is een taartdiagram dat de relatieve grootte van elk van de belangrijkste typen gebeurtenissen geeft. De taartdiagram kan worden uitgeschakeld indien gewenst.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Onder het cirkeldiagram vinden we de statistische gegevens van de druk, lekken, en respiratoire gegevens die niet van veel belang zijn als je net begint.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Onder de statistische gegevens staan een aantal beknopte gegevens over de instellingen van het apparaat.

.

.

.

.

.

.

.

.

Tenslotte staan onderaan de sessie-gegevens. De gegevens in dit voorbeeld zijn van iemand die meestal de machine aanzet, gaat slapen, en niet wakker wordt tot de volgende ochtend. Voor mensen met slapeloosheid, is de sessie-informatie veel interessanter.

..

.

.

.

De gedetailleerde grafieken

Het dagelijks gedetailleerde grafieken staan in het midden van het venster Dagelijks. Hier is een close-up van het bovenste deel van de grafische gegevens:

Grafieken 1.png

De bovenste grafiek is de grafiek met incident markeringen. Deze grafiek geeft een indruk van hoe goed of slecht de nacht was. (Deze patiënt had echt een goede nacht op deze avond). In OSCAR is deze grafiek vastgemaakt aan de bovenkant van de gedetailleerde gegevens pagina en het zal niet uit het zicht scrollen wanneer je naar beneden gaat om te kijken naar meer grafieken. Het is het beste om te beginnen bij de Incident markeringen omdat deze dient als een navigatie-gids: Deze grafiek zal niet inzoomen met de rest van de grafieken.

Het grafiek Stroomsnelheid wordt vaak genoemd de ademhalingsgrafiek. Wanneer u inzoomt op deze grafiek kunt u iedere ademhaling van de hele nacht zien.

De labels op de rest van de grafieken spreken voor zichzelf zodra je het jargon te leren kennen. Dit wordt later in dit artikel besproken.

Naar beneden scrollen onthult nog meer grafieken:

Grafieken 2.png

De bijzondere grafieken die u zult zien in OSCAR zijn afhankelijk van het merk machine die u gebruikt en of u een van de beschikbare grafieken heeft “uitgezet”. Dit wordt later ook in dit artikel besproken.

Dat geeft een vrij compleet beeld van de algemene organisatie van de gegevens in OSCAR. Dus je moet nu in staat zijn om dingen vrij snel te vinden. Uitleg van de gegevens zal later worden besproken in dit artikel.

Interpretatie basisgegevens: Dagelijks

De hoeveelheid beschikbare gegevens in OSCAR kan overweldigend zijn voor nieuwe CPAP gebruikers, met name voor degenen die slechts geruststelling zoeken dat de “dingen werken.” Hoewel veel newbies de neiging hebben zich te richten op de gegevens in het tabblad Statistiek en het tabblad Overzicht, zijn de gegevens in het tabblad Dagelijks meestal handig wanneer je probeert om te analyseren wat er goed gaat en wat niet zo goed gaat. Dus ik zou nieuwe OSCAR gebruikers aan willen moedigen zich eerst te concentreren op hun gedetailleerde dagelijkse gegevens. Zelfs zo, dat je naar de gegevens in context zult kijken : Een slechte nacht betekent niet dat dingen ineens niet meer goed gaan; een maand met slechte nachten geeft aan dat er iets verkeerd gaat.

Het grootste deel van de focus in dit artikel is hoe de dagelijkse gegevens er uit zien voor ResMed en Philips Respironics machines. Maar de meeste ervan geldt voor de gegevens die OSCAR toont voor alle machines die het ondersteunt.

Dit artikel is voornamelijk gericht op de meest elementaire, belangrijke gegevens voor een newbie. De focus ligt voornamelijk op de grafische gegevens in het venster Dagelijks.

De zijbalk links

Tabel met AHI en gebeurtenissen

De linker zijbalk van Dagelijks ziet er als volgt uit:

Linker zijbalk.png
Apneus

Het belangrijkste van de numerieke data is de AHI . Het doel van de CPAP-therapie is om de AHI beneden de 5 te krijgen.

Als uw AHI er goed uitziet en de lek gegevens aanvaardbaar zijn, dan doet de CPAP-machine zijn werk goed. Of dat genoeg is voor je het gevoel is een andere kwestie, maar de machine doet zijn werk.

Onder de AHI vlag zien we de indices voor de verschillende soorten “gebeurtenissen” die ’s nachts kunnen worden geregistreerd. Met andere woorden, de regel die zegt:

Obstructieve Apneu 0.56

betekent dat deze nacht de OAI (Obstructieve Apneu index) 0,56 was. Met andere woorden

OAI = (aantal OA's) / (aantal uren gebruikt) = 0,56 gedurende deze nacht.

Met bijna 9 uren gebruik betekent dit dat er totaal dus 0,56 x 9 = 5 obstructieve apneus waren.

Als een bepaald type gebeurtenis niet zichtbaar is in deze tabel, betekent dat ofwel uw machine het niet registreert of dat je niet één van die gebeurtenissen gedurende die nacht hebt gehad.

Als uw AHI nog steeds te hoog is en je vraagt mensen op het forum hierover, zullen ze je vragen over de verdeling van de gebeurtenissen. Ze willen weten wat de OAI, de HI en de CAI zijn. Let daar op:

AHI = OAI + HI + CAI

In het algemeen zal het advies mensen die u te bieden over wat te doen over een AHI die te hoog is zal afhangen van wat de OAI en CAI uitzien.

Groot lek

OSCAR zal het percentage van de tijd doorgebracht in groot lek rapporteren. Dit moet het gemakkelijker maken om erachter te komen of hun lekkage belangrijk genoeg is om negatieve invloed op de therapie te geven.

Het cirkeldiagram aan het eind van de index gegevens geeft een snelle visuele indruk van wat voor soort gebeurtenissen waren het meest voorkomende. Op deze avond had de patiënt veel meer FL’s dan enige andere vorm van scoreable evenement.

NB: RERAs worden alleen gescoord door Philips Respironics System One machines.

Belangrijke opmerkingen over Philips Respironics System One machines:

1) De Respironics machines onderkennen twee soorten snurken. In OSCAR worden ze aangeduid als VS1 en VS2.

In OSCAR wordt de Vibratory Snore-index weergegeven in de linker zijbalk links gegevens alshet gemiddelde aantal VS2 per uur.Met andere woorden: Vibrerende Snurken (index) = (aantal VS2 scoorde) / (run time)

2) De Stroombeperking gegevens worden op een Philips Respironics machine alleen geregistreerd als deze in de Auto-modus staat. Wanneer deze op vaste druk staat, wordt de Stroomeperking index 0,0; maar je kunt niet van uitgaan dat dit betekent dat er geen een stroom beperkingen waren.

Statistieken

Deze bevindt zich direct onder het cirkeldiagram. Laten we eens beter kijken:

Linker zijbalk onderste deel.png

Med (mediaan) en 90% (of 95%) zijn statistische termen. De mediaanwaarde voor een bepaalde set van gegevens is de middelste waarde: De ene helft van de data ligt op of onder de mediaan; de andere helft van de data op of boven de mediaan. De 95% waarde is de getalwaarde waarvoor 95% van de gegevens op of onder die waarde ligt en 5% van de gegevens op of boven deze waarde.

Van alle getallen in deze tabel, zijn de belangrijkste de druk en de Leksnelheid waarden. Alle andere getallen in deze tabel kunnen veilig worden genegeerd.

Druk

De voorbeeld patiënt maakt gebruik van een CPAP en dat is waarom er alleen een EPAP regel is en geen IPAP. Deze twee (EPAP = exhalatie/uitademdruk en IPAP = inhalatie/inademdruk) horen bij een BiPAP, die vooral bij Centraal Slaapapneu Syndroom wordt toegepast.

De patiënt maakt gebruik van een ResMed machine, dus daarom zijn er geen Totale Lek gegevens, zoals bij een Respironics machine. Gebruikers van een ResMed zullen regels voor zowel de Druk als EPAP zien, waar de EPAP steeds gelijk is aan Druk. ResMed gebruikers zullen geen regel voor Totale lek hebben aangezien dit merk alleen de onbedoelde lekken van gegevens registreert .

De EPAP regel van de tabel ziet er zouit:

EPAP 6,00 8,20 9,76 10,74

Dit betekent dat de minimale EPAP van deze patiënt = 6, de gemiddelde EPAP = 8,2, de 95% EPAP = 9,76, en de max EPAP = 10,74. Wat ons vertelt dat ten minste 95% van de nacht hun druk 9,76cm was. Maar de EPAP is opgelopen tot 10,74 cm op enig moment tijdens de nacht.

Leksnelheid

De belangrijkste waarde in de statistische gegevens is de leksnelheid. Omdat de patiënt gebruik maakt van een ResMed, is maar één lekwaarde en dat ziet er als volgt uit:

Leksnelheid 0,00 3,60 9,60 44,40

Deze getallen zijn ResMed's statistische waarden voor onbedoelde lekkage van de patiënt. Dit aantal is de officieel ResMed waarde en is rechtstreeks afkomstig van de gegevens op de SD-kaart; Voor Respironics wordt deze berekend op basis van de Totale Leksnelheid die is opgeslagen op de SD-kaart.

En de betekenis van de cijfers? De mediaan lekkage van de patiënt (onbedoeld) is 3,6 l/min, hun 95% lekkage (onbedoeld) is 9,60 l/min, en hun maximum lekkage (onbedoeld) was 44,40 l/min. Dit betekent:

Ten minste 50% van de nacht, de onbedoelde lekkage bedroeg 3,6 l/min; dat wil zeggen gedurende de helft van de nacht, had de patiënt een heel lage lekkage. Gedurende 95% van de nacht was leksnelheid op of onder 9,6 l/min en voor maximaal 5% van de nacht was dit dus meer dan 9,6 l/min. Aangezien de maximale leksnelheid 44,4 l/min was, weten we dat ten hoogste 5% van de lekstroom tussen 9,6 l/min en 44,4 l/min lag. Deze leksnelheid-waarden zijn vrij goede getallen voor een ResMed gebruiker: 95% van de nacht was de leksnelheid van de patiënt op of onder 24 l / min, dat is de maximaal toelaatbare lekkage voor dit masker.

Totale Tijd in Apneu (TTiA)

OSCAR sommeert de tijdsduur van elke AHI-gebeurtenis en geeft voor de hele nacht het aantal minuten de patient is apneu was. Dus dat is de tijdsduur dat geen adem werd gehaald. Deze waarde is relatief onbekend in Apneuland en bedacht door Arie Klerk als parameter voor de ernst van het syndroom.

Tijdsduur boven de rode leklimiet

Voor ResMed gebruikers zal OSCAR het percentage van de tijd aangeven wanneer de lekken groter waren dan de ResMed limiet van 24 l/min. Dit moet het gemakkelijker maken voor ResMed gebruikers om erachter te komen of hun lekken belangrijk genoeg zijn om negatieve invloed op de therapie te geven. Gebruikers van andere CPAP machines zullen deze lijn niet zien.

Deel I: Zijn mijn lekkages erg genoeg om me zorgen over te maken? Het interpreteren van de statistische lek gegevens

Als u een Philips Respironics System One of a ResMed S9 gebruikt, zal OSCAR u het percentage van de tijd tonen dat uw lekkages als groot lek werden geïnterpreteerd. Dit zal u helpen beoordelen of uw onbedoelde lek zowel groot genoeg als lang genoeg was om een ​​negatieve invloed hebben op uw therapie. Een korte tijd in groot lek kan worden genegeerd als je lekkage voor het grootste deel van de nacht onder controle is; een grote hoeveelheid tijd in groot lek kan niet worden genegeerd.

De vraag is: Hoeveel tijd in groot lek is te veel? ResMed biedt een leidraad voor de gebruikers: De heer Rode Smiley verschijnt op het scherm als je lek voor ten minste 30% van de nacht boven de limiet was. Toen de grote lekkages zo lang duurde, dachten de ingenieurs van ResMed dat zowel de werkzaamheid van de CPAP-therapie als de juistheid van de geregistreerde gegevens negatief kan worden beïnvloed. Wij gaan ervan uit dat 30% van de nacht in groot lek duidelijk slecht nieuws is voor gebruikers van elke CPAP machine. Maar veel mensen vinden dat hun therapie al begint te worden aangetast bij 20% van de nacht. Voor veel meer informatie over de lekken, zie 8. lekken.

Als u gebruik maakt van een DeVilbiss IntelliPAP of een Fisher & Paykel Icon, dan zul je de mediaan en 90% (of 95%) moeten gebruiken van leksnelheid /totale lek gegevens om uw lekken te evalueren .

Om de betekenis van de statistische cijfers op de leksnelheid en totale lek lijnen te begrijpen, moet u weten hoe de fabrikant van uw machine een groot lek bepaalt. Informatie over hoe ResMed, Fisher & Paykel, DeVilbiss groot lek definiëren kan worden gevonden in 8. Lekken. Philips Respironics heeft geen gepubliceerde "regel" voor het definiëren van groot lek op de System One machines, maar er zijn patronen die zijn opgevallen in het Philips Respironics data. Die informatie wordt ook besproken in 8. Lekken.

In het algemeen: Als uw maximale leksnelheid of totale lek ruim onder de officiële groot lek definitie voor uw machine is, dan weet je dat je geen lekken hebt die groot genoeg zijn om duidelijk van invloed te zijn op de effectiviteit van uw therapie of de juistheid van uw gegevens.

Als je 90% (of 95%) leksnelheid of totale lek ruim onder de officiële groot lek definitie voor uw machine is, maar de maximale Leak of Total Leak gegevens over de groot lek lijn voor uw machine, dan heb je een paar, waarschijnlijk van korte duur Grote lekken. Hoogstens was je lek groot lek gebied niet meer dan 10% (of 5%) van de totale nacht. Tenzij alle tijd van groot lek grondgebied is in een langdurige groot lek, de kans groot dat je grote Lekken zijn niet lang genoeg om een ​​negatieve invloed hebben op uw therapie.

Als uw mediaan Leak of Total Leak data is ruim onder de officiële groot lek definitie voor uw machine, maar de 90% (95%) Leak of Total Leak data ligt in de buurt of over de Grote Leak lijn voor uw machine, dan kunt u een hebben lek probleem dat zowel groot en lang genoeg nadelig beïnvloeden de therapie. Aan de ene kant weten we dat je lek was niet in groot lek grondgebied ten minste 50% van de totale 's nachts. Maar de cijfers alleen niet vertellen als je in (of nabij) groot lek grondgebied voor slechts 10-15% van de nacht of als je in (of nabij) groot lek grondgebied voor 45% van de nacht. Je moet echt om het lek grafiek onderzoeken om erachter te komen wat er gaande is. Meer daarover later.

Als uw mediaan Leak of Total Leak data ligt dicht bij of boven de officiële groot lek definitie voor uw machine, dan heeft u zeker een probleem met grote lekken. Je lekken op een zeer hoog en hoog tempo ten minste 50% van de nacht, en dat betekent zeker dat de lekken zowel lang genoeg en groot genoeg aantasten de therapie en de nauwkeurigheid van de gegevens.

Grafieken

De machine die u gebruikt exact te bepalen welke grafieken wordt weergegeven in uw dagelijkse gegevens. Maar de belangrijkste grafieken zal aanwezig zijn in de gegevens elke machine te zijn.

In OSCAR kunt u tijdelijk verbergen onnodige grafieken, zodat ze niet in de weg; formaat grafieken zodat meer van hen passen op uw scherm; en de volgorde van de grafieken, zodat u kunt de groep van de grafieken die u wilt bij elkaar te kijken. U kunt ook pinnen geselecteerde grafieken naar de top van de sectie Daily grafieken, zodat ze niet te bladeren uit het zicht. U kunt ook inzoomen op bepaalde delen van de gegevens waar er veel activiteit, zodat u een beter idee van wat er zou kunnen gebeuren 's nachts te krijgen. Instructies over hoe al deze dingen zijn te vinden in 13. manipuleren Dagelijkse en Overzicht grafieken.

Dit artikel richt zich op die grafieken zijn belangrijk, welke informatie zij brengen en hun samenhang met elkaar.

Eerst een screenshot van de gewenste set-up van de dagelijkse grafieken:

Deze screenshot toont de vier belangrijkste Daily Gedetailleerde grafieken die nodig zijn om een ​​duidelijk inzicht in uw gegevens en wat dies meer aan de hand is elke nacht.

Incident markeringen

De Events Table is in een handomdraai schot dat kun je zien wanneer alle feiten zich hebben voorgedaan en wat voor soort evenementen ze waren. Standaard wordt de Events tabel vastgemaakt aan de bovenkant van de Daily Gedetailleerde gegevens grafieken en zal niet scrollen out van de site. Bij het inzoomen op de andere grafieken, de Events tabel zal zo wil blijven, met ingezoomd deel van de nacht gemarkeerd op de gebeurtenissen tafel. Dus het biedt ook een handig naslagwerk voor het zijn in staat om snel zet de ingezoomd grafieken in de context van de hele nacht.

Stroomsnelheid

NB: ResMed S9, Philips Respironics System One, en Fisher & Paykel Icon machines opnemen Flow Rate gegevens, indien de kaart in de CPAP machine tijdens de nacht; de DeVilbiss IntelliPAP stroomt niet Rate data op te nemen.

De stroomsnelheid grafiek wordt ook wel de "wave flow" graph. Het geeft een overzicht van iedere ademhaling je de hele nacht duurde lang. Op deze schaal, alles is allemaal door elkaar lopen; de echte macht in het debiet grafiek is wanneer je in voldoende dicht om te beginnen met het zien van de individuele adem en evenementen te zoomen. Merk op dat elk van de gebeurtenissen in het geval tabel toont als een vinkje op het debiet grafiek (met uitzondering van de Philips Respironics System One VS2 maatstreepjes.) De kleine dozen die op Flow Rate grafiek van het monster patiënt zijn meestal druk pulsen die de Philips Respironics centrale detectie-algoritme gebruikt voor het testen van de doorgankelijkheid van de luchtweg.

Druk

The Pressure grafiek toont de therapeutische drukniveau gedurende de nacht. Omdat deze patiënt gebruikt een Philips Respironics BiPAP, de IPAP en EPAP grafieken variëren onafhankelijk van elkaar. De IPAP is de bovenste grafiek; de EPAP is de onderste grafiek. ResMed Elite en AutoSet gebruikers zullen twee druk grafieken hebben als ze hebben EPR ingeschakeld. De bovenste grafiek is de druk instelling; de onderste grafiek, dat is label EPAP, laat zien wat EPAP = Pressure - EPR eruit ziet.

Als u gebruik maakt van uw CPAP-druk-modus vast, de druk grafiek is niet veel nut-tenzij u besteden veel tijd het raken van de ramp-knop. Maar als u gebruik maakt van uw CPAP in de Auto-modus, de druk curve geeft aan wanneer de machine verhoogde de druk en hoeveel het verhoogde de druk. Het vergelijken van de druk neemt toe met de vlag in het debiet curve gebeurtenissen of de Events tabel kunt u een aantal zeer goede ideeën over waarom de machine besloten om de druk te verhogen en ook geeft je een gevoel van de vraag of de verstoorde ademhaling kregen beter of slechter met het geven drukverhoging.

Leksnelheid

Deze grafiek toont zowel de Total Lekkages (lichte gouden kleur op de top) en de OSCAR berekende (onbedoeld) Lekkages (paars aan de onderkant), want ik ben met behulp van een Philips Respironics System One. Een ResMed gebruiker is alleen maar om de paarse lekken grafiek te zien.

In dit voorbeeld is de mogelijkheid Redline uitgeschakeld omdat de patiënt kent haar lekken goed genoeg om te weten dat een officiële Encore LL zal worden behaald indien de totale lekkage bedraagt ​​tot dichtbij 60 l / min.

Dit is niet de patiënt de beste lek lijn, maar het is een perfect aanvaardbaar lek lijn voor een Philips Respironics System One BiPAP met IPAP = 8 en EPAP = 4 of 5.

Kijkend naar de Lek grafiek kunt u zien hoe lang je ergste lekken geduurd en hoe groot ze waren. Wanneer het lek grafiek keek samen met de statistische gegevens lek in de zijbalk links, kun je een heel goed idee of lekkages nadelig kan zijn invloed zijn op uw therapie te krijgen. Als heb je een breed scala Auto, kunt u bijhouden of verhogingen van de druk leiden tot onbedoeld lekken toegenomen. En als de lekkage is in groot lek grondgebied, kun je vaak zien hoe de groot lek invloed op het vermogen van de machine om de ademhaling te volgen, en hoe dat de nauwkeurigheid van de AHI gegevens beïnvloedt.

Twee andere mogelijk belangrijke grafieken

De Snore grafiek is soms handig om naar te kijken, ook al weet niemand precies wat de y-as nummers eigenlijk. De reden dat het handig is, is dat snurken grafiek soms een drukverhoging kan verklaren wanneer er lijkt niets vreemds aan de hand in het debiet grafiek zijn.

Voor ResMed S9 gebruikers, de beperking stroomdiagram soms nuttig om te kijken naar omdat het een drukverhoging in afwezigheid van zowel snurken en gebeurtenissen kunnen verklaren. Hoge vlekken op de beperking Flow grafiek meestal overeen met een aantal behoorlijk vertekend zoek inhalaties in het debiet grafiek.

OPMERKING over Flow Beperking gegevens: De Philips Respironics machines scoren FL op een heel andere manier dan de ResMed te doen, en dit betekent dat er geen FL grafiek voor een Philips Respironics machine.

Alle andere grafieken

Alle andere grafieken (de Respiratory Rate, het Tidal Volume, het Minute Ventilation, enzovoort, enzovoort) kunnen worden genegeerd door nieuwelingen. Als er iets echt vreemd in uw Flow Rate data, kan een meer ervaringen forumlid je vraagt voor een van deze grafieken op de gelegenheid. Als je een echte data junkie bent, kunt u deze grafieken interessant vinden, maar ze meestal niet bieden veel hulp in het uitzoeken wat er mis zou kunnen zijn wanneer een newbie in de problemen. Deze grafieken worden later besproken.

Incident markeringen - gedetailleerd

De Event tabel geeft een momentopname van hoe goed of slecht de hele nacht was, en of bepaalde delen van de nacht waren veel lelijker dan de totale AHI kunnen wijzen. Vergelijk deze twee event charts:

U hoeft niet de werkelijke AHI nummers om te zien dat de eerste nacht was veel erger dan de tweede. Op de tweede avond, zijn er slechts drie "events" scoorde de hele nacht: Twee CA's en één H. Er zijn een paar Flow beperkingen, die gangbaar zijn in de gegevens van deze patiënt zijn), maar zelfs de FL zijn goed gespreid. En het stukje van snurken bij het begin van de nacht is niet echt een probleem. Over het algemeen, de gegevens van deze nacht werkzaamheid is echt heel goed.

Maar op de eerste avond, er zijn veel meer maatstreepjes over alle AND 4:15-05:30 er zijn een heleboel van OA, Hs, en CA's gescoord. Er is een tweede kleinere cluster van afspraken rond 08:30 ook. Het andere ding kunnen we direct zien over de eerste nacht is dat buiten de 4: 15-5: 30 en 8: 30-9: 00 termijnen, de rest van de nacht was vrij goed.

". Slechte nacht-time ademhaling" The Event tafel vertelt ons waar te kijken als we willen (veel) meer informatie over de periodes met Aan de gegevens van de top nacht, het is de moeite waard in te zoomen op de 4: 15-5: 30 om gewoon te zien hoe lelijk dingen zijn. Als we inzoomen op de dagelijkse grafieken, de Event tafel blijft vast, maar de ingezoomd tijdsbestek is gemarkeerd zoals afgebeeld:

De markering op de Event tabel geeft een snelle visuele referentie waar de ingezoomd data vandaan komt. Dat is handig als u begint met het scrollen door ingezoomd Flow Rate gegevens voor een hele nacht en iets van belang te merken. Met andere woorden, de Event tabel dient als een "navigation" tool als u op zoek bent naar ingezoomd gedetailleerde gegevens.

Omdat het evenement tabel geeft zowel een globale momentopname van de hele nacht en dient als een navigatie-instrument, in OSCAR 0.9.6, de standpunten van de Event Table is vastgezet aan de bovenkant van de dagelijkse gegevens grafieken.

Bij het plaatsen van screen shots van ingezoomd Daily Data, is het nuttig om de Events tabel op te nemen in het screenshot, zodat de anderen een gevoel van hoe het geselecteerde Gedetailleerde gegevens past in de nacht als een geheel kan krijgen.

Stroomsnelheid - gedetailleerd

OPMERKING: Alleen ResMed S9, Philips Respironics System One, en Fisher & Paykel Icon machines opnemen Flow Rate gegevens; als je een DeVilbiss IntelliPAP, hoef je niet een debiet grafiek als je kijkt naar de gegevens in OSCAR

Het debiet grafiek is een visuele registratie van iedere ademhaling je nam tijdens het gebruik van de machine. U bent inademen wanneer de stroomsnelheid is positief en je uitademt wanneer het debiet negatief is. Sterkere inhalaties leiden tot hogere (positief) pieken en sterker uitwasemingen leiden tot lagere (meer negatief) valleien in het debiet grafiek. De gebeurtenissen van de Event tabel worden bovenop de Flow Rate grafiek met verticale lijnen van verschillende kleuren.

Het debiet grafiek ziet er heel anders, afhankelijk van hoe ver je hebt ingezoomd op de gegevens. Alle volgende Flow Rate grafieken van gegevens op dezelfde avond:

Verschillende informatie wordt overgebracht door verschillende niveaus van "zoom" in het debiet grafiek. Meer informatie over het debiet grafiek kan worden gevonden in 9. Beyond AHI: Het krijgen van specifieke informatie over evenementen.

Voor nu zullen we de volgende globale richtsnoeren over het kijken naar de stroomsnelheid grafiek op verschillende zoomniveaus te geven:

Volledige night.This meestal niet veel meer informatie dan alleen de gebeurtenissen tafel te geven. Maar soms kan je een gevoel van toen je in het bijzonder onrustig omdat de normale slaap de ademhaling is meestal veel ondieper dan normaal wakker ademhaling te krijgen. Als er veel plaatsen met echt grote waarden voor de golf stroom, kunnen deze onrustige periodes tijdens de nacht aan te geven.

60-90 minuten windows.These meestal laten zien wat er gebeurt tijdens een volledige cluster van de gebeurtenissen, maar ze meestal niet laten zien wat er gaande is op het individuele niveau van de adem. Soms kun je funky ademhaling patronen die indicatief zijn voor instabiele ademhaling patronen die gebruikelijk in de periodieke ademhaling of potentiële CO2 undershoot / overshoot cycli zijn misschien wel ter plaatse; soms kun je niet.

5-20 minuten windows.You kunnen de individuele adem te zien, en voor vele clusters, zal een 20 minuten venster toont u de hele cluster.

30-60 tweede windows.You kan een afzonderlijk item te zien, maar niet veel anders. Tenzij je een vraag over een specifieke persoon evenement, inzoomen leidt dit tot nu toe meestal niet geven van voldoende context aan anderen om de gegevens te evalueren en intelligente feedback.

Aanvullende opmerkingen over het navigeren binnen het debiet grafiek Deze opmerkingen gelden voor alle gedetailleerde dagelijkse gegevens grafieken met uitzondering van de Event Table, maar voor het grootste deel, deze tips moet u wanneer u het onderzoeken bent het debiet grafiek.

1) Zoomen en unzooming: U kunt inzoomen op het midden van het debiet grafiek door links te klikken wanneer de muis zich boven het debiet grafiek. U kunt weer uit te zoomen door rechts te klikken wanneer de muis zich boven het debiet grafiek.

2) Scrollen door een debiet grafiek: Ongeacht hoe ver je hebt ingezoomd op het debiet gegevens, kunt u door middel van het debiet grafiek scrollen door met de rechter muisknop ingedrukt terwijl het bewegen van de muis in een horizontale richting.

3) glitches: Soms loop je tegen een OSCAR glitch en de y-as voor de Flow Rate grafiek is uit: de middelste deel van de ademhaling cyclus wordt niet geplot op 0 l / min. Het is een bekend probleem. Als dit gebeurt, de makkelijkste om te doen is alleen maar om de 0,0 l / min lijn halverwege tussen de pieken en dalen in het debiet grafiek mentaal te trekken en gebruik dat om te meten wanneer u in-en uitademen.

Druk - gedetailleerd

Als u een CPAP of APAP dat is niet een ResMed S9 Elite of S9 AutoSet gebruiken, ziet u alleen één druk curve. Als u een bi-level apparaat of een ResMed S9 Elite of S9 AutoSet gebruiken, hebt u twee bochten te zien. De bovenste curve is de IPAP-druk setting voor inhalatie; de onderste curve is de EPAP-druk instelling voor uitwasemingen. (De reden dat de S9 Elite en AutoSet hebben twee druk curves is dat wanneer EPR is, is de machine werkt heel graag een bi-niveau.)

Als u gebruik maakt van uw CPAP-druk-modus vaste, zal de druk grafiek een vlakke lijn na de ramp voorbij is. Vandaar de Pressure grafiek geeft geen bruikbare gegevens en kan worden genegeerd. Dus voor deze sectie zullen we ervan uit dat u een auto aanpassen machine en dat het ingesteld op Auto-modus.

De primaire gegevens die u kunt krijgen van de druk curve is informatie over wat de machine denkt dat je druk behoeften lijken te zijn voor de nacht. Kijkend naar de Pressure grafiek en de Flow Graph kunt u samen om te zien hoe de machine reageert op uw slaapapneu elke avond. (Op een ResMed S9 AutoSet, zou u ook moeten kijken naar de Snore grafiek en de beperking Flow grafiek ook.)

Gemeenschappelijke zorgen die mensen hebben over hun Pressure grafiek

De meeste zorgen en vragen mensen de neiging om te vragen over de Pressure grafiek zijn echt over de Pressure grafiek heeft betrekking op andere delen van de gegevens. Hier zijn een aantal gemeenschappelijke dingen die mensen vragen met betrekking tot de Pressure grafiek.

Vraag: Ik had een OA en de machine heeft de druk niet te verhogen. Waarom heeft niet de druk op te blazen door middel van het evenement en open mijn luchtwegen en het einde van de apneu te verhogen?

Antwoord: Terwijl APAPs en automatische bi-levels zijn ontworpen om te reageren op OAS druk toeneemt, zijn ze niet niet-invasieve ventilatoren en ze kunnen niet inhalaties activeren. (De liefhebber ASV machines zijn niet-invasieve ventilatoren en kan inhalatie veroorzaken). Als de machine zal de druk in reactie op een OA toenemen, zal het wachten totdat de OA voorbij is en je ademhaling weer voordat de druk toeneemt.

Bovendien zijn de auto-algoritmen ontworpen om niet te reageren op geïsoleerde OA en Hs: wanneer twee of meer gebeurtenissen gebeuren relatief dicht bij elkaar (zoals in binnen ongeveer 2 minuten van elkaar), is een APAP of automatische bi-level machine geprogrammeerd de druk niet verhogen. Hier is een voorbeeld van een 20-tweede OA dat een patiënt BiPAP Auto genegeerd:

U zult merken dat de machine was het verminderen van de IPAP druk (omdat de ademhaling was stabiel) gedurende enkele minuten voor de OA plaatsgevonden. Noch EPAP de patiënt (die op zijn minimumwaarde) noch hun IPAP verhoogd voor deze OA omdat het geïsoleerd. Er is geen andere OA of H binnen 2 minuten van deze bijzondere OA.

Dat APAPs en automatische bi-niveaus niet reageren op geïsoleerde OA en Hs lijkt contra-intuïtief veel nieuwe CPAP gebruikers. Maar dit gebrek aan respons is opzettelijk en het bootst de GASM klinische richtlijnen voor handmatige titratie Sleep Studies. Het idee is niet krikken druk elke keer dat een gebeurtenis plaatsvindt: Dat kan leiden tot een instabiele ademen, pijn en meer druk dan nodig is om de luchtwegen open meeste van de tijd.

Vraag: Waarom is mijn druk steeds meer als er lijken niet alle gebeurtenissen zijn?

Antwoord: APAPs (en automatische bi-niveau) te verhogen druk in reactie op OAS Hs, snurken, en flow beperkingen. De Philips Respironics System One APAP en BiPAP Auto ook de druk te verhogen in reactie op RERAs. Philips Respironics System One heeft ook een "zoek" routine ingebouwd in de Auto-algoritme, en het periodiek voorspanning te veranderen als een "test" of de vorm van de golfstroom verbetert, zelfs als er niets wordt gescoord. Die testen toeneemt opdagen als zaagtanden op de druk curve. Op ResMed machines, is de meest waarschijnlijke oorzaak voor een drukverhoging zonder gebeurtenissen waarschijnlijk snurken of flow beperkingen. Hier is een foto van een toename van de druk op een ResMed VPAP in reactie op niets anders dan stroom beperkingen:

Hoewel deze persoon had een heleboel OA scoorde in het begin van de nacht (samen met een aantal dramatische druk toeneemt), het fragment we kijken naar hier toont twee druk toeneemt in reactie op de activiteit op de Flow beperking grafiek. De tweede drukverhoging begint een beetje vóór 04:10 en eindigt niet totdat er een beetje vóór 04:35. In die 25 minuten, de S9 verhoogt de druk door een volledige 5 cm zonder OA of H op de site.

Vraag: Als ik met veel evenementen en mijn machine draait op of nabij de maximale druk van het instellen van een groot deel van de tijd. Betekent dat dat ik nodig om de maximale druk te verhogen?

Antwoord: Het hangt ervan af.

Kijkend naar de Pressure grafiek, samen met het debiet grafiek en het type van evenementen wordt scoorde alle een rol spelen in het uitzoeken wat de beste manier van handelen zou kunnen zijn. Soms is het vrij gemakkelijk om te vertellen wanneer een bescheiden toename in zowel de min of maximale druk instelling is een redelijke ding om te proberen. Maar soms dingen zijn niet zo eenvoudig.

Enerzijds, de maximale insteldruk moet hoog genoeg zijn om effectief prop de luchtwegen open tijdens de tijden wanneer de luchtweg meest waarschijnlijk instorten. Indien de maximale druk niet hoog genoeg is, zal de luchtweg blijven gevoelig voor instorten uit en gedurende de nacht te zijn.

Anderzijds, de minimale druk dient hoog genoeg wanneer het apparaat niet nodig om de druk te verhogen door voldoende tijdens de eerste cluster van gebeurtenissen. Scherpe snelle stijging van 5-8 cm van de druk in 10 minuten zou kunnen niet toestaan ​​dat de luchtweg voldoende tijd te stabiliseren en te settelen. En onstabiele ademhaling kan verder gebeurtenissen, wat leidt tot meer druk stijgt en instabieler ademhaling veroorzaken.

En dan het water verder vertroebeld: Ongeveer 10-15% van CPAP gebruikers de neiging om drukgeïnduceerde centrale apneu ontwikkelen als de insteldruk te hoog zijn. En wat "te hoog" isstrongly hangt af van het individu. En terwijl de moderne machines hebben algoritmen om de centrale apneus te onderscheiden van obstructieve degenen, die algoritmen zijn niet perfect, en er zijn aanwijzingen dat de algoritmes meer kans kan zijn om mis-score CA's als OA bij de CA's optreden bij relatief hogere druk.

Dus blindelings het verhogen van uw druk, alleen maar omdat de machine draait op of in de buurt van uw maximale instelling de hele nacht lang is geen goed idee. Voordat u besluit om uw druk instellingen te wijzigen, moet je echt wat zorgvuldige denken over wat je hoopt te bereiken door het veranderen van de druk en hebben een plan over hoe om te beoordelen of de verandering doet wat u van plan het aan te doen. En houd er rekening mee dat het echt een goed idee om uw slaap arts te raadplegen over eventuele wijzigingen in uw therapeutische instellingen.

Leksnelheid - gedetailleerd

Afhankelijk van de machine die u gebruikt, zal het lek Rate Graph één of twee grafieken in hebben.

ResMed machines melden alleen de te veel lekkage, die gewoon lek in de OSCAR lek data wordt genoemd. Een ResMed gebruiker zal slechts één lek grafiek te zien in de Lek Rate grafiek.

Alle andere grote merken van data-capable CPAPs melden Total Lekken, die zowel het opzettelijk lekken tarief voor je masker op uw druk en het overtollige lekken bevatten. Met andere woorden:

Totaal Leak = Opzettelijke Lek + Excess Leak

OSCAR doet een statistische analyse van de Total Leak gegevens voor niet-ResMed machines met een geraamde extra lekkage en rapporteert deze geraamde extra lek als Leak Rate te berekenen. Dit betekent dat gebruikers van niet-ResMed machines hebben twee "lek" grafieken in de Daily Gedetailleerde gegevens grafieken: One for Total Leak (de ruwe data van de machine) en één voor Leak (de OSCAR geraamde extra lekkage).

De top (goud) grafiek is het Total Leak Rate grafiek en de bodem (paarse) grafiek is het lek Rate grafiek, waaruit blijkt de OSCAR geraamde extra lekkage.

Het definiëren van Groot Lekken Verschillende fabrikanten hebben verschillende definities van wat groot lek betekent voor hun machine. Maar voor alle merken van machines, het idee is dat als je lekken onder de fabrikanten groot lek definitie moet de machine in staat zijn om elegant te compenseren voor de lekken en leveren van effectieve therapie en nauwkeurige gegevens. Informatie over hoe ResMed, Philips Respironics, Fisher & Paykel en DeVilbiss definiëren elk groot lek kan worden gevonden in 8. Lekken.

Gereedschappen te helpen identificeren Groot morsen: Show Leak RedLine Als de fabrikant van uw machine heeft een gepubliceerde groot lek definitie, kunt u de optie Show Leak Redline gebruiken om een ​​rode lijn trekken over uw Lek / Total Leak grafiek om het gemakkelijk te herkennen bij het maken van de lekken hoog genoeg beschouwd Large lekken. De optie Show Lek Redline is over gesproken in 7. Belangrijk "voorkeursinstellingen.

Een typische OSCAR 0.9.6 Lekkage grafiek uit een S9 VPAP Auto die een nacht met een lange lek dat in of nabij groot lek grondgebied toont is hieronder weergegeven. Het is vermeldenswaard dat de hoeveelheid tijd die met het lek tarief op of boven 24 l / min is slechts ongeveer 40 minuten en de totale looptijd voor de nacht was ongeveer 8,5 uur; vandaar Mr. Green Smiley Face kwamen de volgende ochtend op de LCD van de S9's.

Gereedschappen te helpen identificeren Groot morsen: groot lek in de schaduw stellen voor Philips Respironics System One machines

Voor gebruikers van Philips Respironics System One machines, zal OSCAR 0.9.6 encore groot lek gegevens gebruiken om delen van het debiet curve die worden aangemerkt als die optreden tijdens Grote lekken te identificeren. Het groot lek zal ook worden weergegeven op de LL lijn in de Events tabel als een grijze balk en het zal verschijnen op het debiet grafiek als grijze achtergrond shading. Door te kijken naar zowel de stroomsnelheid gegevens en de Total Leak lijn, kunt u beginnen met een gevoel van waar uw Philips Respironics machine trekt het groot lek lijn voor uw masker en je druk te krijgen. Een voorbeeld van hoe OSCAR 0.9.6 vlaggen zeldzame officiële Grote Lekken een patiënt hieronder weergegeven. (Dit groot lek heeft een aantal erg interessante kenmerken, en je kunt meer over lezen in de blog post, Anatomie van een groot lek in Encore en OSCAR, en dat is precies wat er gaande is in dit lek analyses.)

Deel II: Zijn mijn lekkages erg genoeg om me zorgen over te maken?

Het interpreteren van de grafische lek dataThe lekkage Rate grafiek is de meest betrouwbare manier van het beantwoorden van de vraag: Zijn mijn lekken zowel groot genoeg en lang genoeg om negatieve invloed op de kwaliteit van mijn therapie en de juistheid van mijn gegevens Losjes, Lek en Total Leak lijnen kunnen? worden omschreven als "grote", "goed", "Genoeg", "problematisch", "slecht" en "Horrible", die alle zijn gebaseerd op de hoeveelheid tijd lekken of volledige lekken in grote lekken grondgebied uw specifieke machine.Great, goed, en degelijk genoeg lek / Total Leak linesIn het algemeen zal een grote Total Leak lijn plat of nagenoeg plat en zweven ergens rond (of net onder) het opzettelijk lekken tarief voor je masker op uw druk. A Good Total Leak lijn zal worden "fuzzy" flat, blijven meestal rond het opzettelijk lekkage tarief voor je masker en druk, maar heeft de neiging om een ​​aantal zichtbare perioden van aanmerkelijk hogere lekken, waarvan de meeste goed te blijven onder de cut off voor "Grote lekken "voor bepaalde machine. Een waardig genoeg Total Leak lijn heeft meer voor de hand lekken dan een "goede" men doet, maar lijn blijft onder de groot lek lijn voor ten minste 70-90% van de nacht. (Er is enige discussie tussen CPAP gebruikers van hoe lang de Grote lekken moeten duren voordat ze problematisch worden.) Voor ResMed gebruikers of voor mensen die gewoon willen concentreren op de (overmatige) Lekkage data, zal een groot lek lijn vlak zijn of bijna plat en zweven ergens rond (of net onder) 0,0 l / min. A Good Leak lijn "fuzzy" vlak zijn, blijven meestal rond 0.0 L / min, maar heeft de neiging om een ​​aantal zichtbare perioden van aanmerkelijk hogere lekken, waarvan de meeste onder blijven 10-15 l / min te hebben. Een waardig genoeg Leak lijn heeft meer voor de hand lekken dan een "goede" men doet, maar de lijn blijft onder 25-30 L / min gedurende ten minste 80-90% van de nacht. (Er is enige discussie tussen CPAP gebruikers van hoe lang de Grote lekken moeten duren voordat ze problematisch worden.) Als we kijken naar de statistische Leak gegevens van de Left Side bar voor Groot-Lek / Total Leak lijnen en Good Lek / Total Leak lijnen de 90% (of 95%) Lek / Totaal aantal zal onder de definitie van "groot lek" van de fabrikant. Het maximum kan al dan niet onder die line.The Leak Statistische gegevens voor een goed genoeg Lek / Total Leak lijn een mediane Lek / Totaal aantal lekken ver onder de definitie van "groot lek" van de fabrikant. De 90% (of 95%) lek aantallen echter heel goed groter dan de officiële groot lek definitie.

Problematische Lek / Total Leak LinesThese zijn lek lijnen waar het is duidelijk dat Groot Lekken tijdens een aanzienlijk deel van de nacht aanwezig zijn, maar het is niet duidelijk of de Grote lekken laatste lang genoeg voor de fabrikant van de machine om te zeggen dat ze een probleem.Het fabrikant met de duidelijkste definitie van wanneer Grote Lekken worden lang genoeg om negatieve invloed op de kwaliteit van de CPAP therapie en de juistheid van de gegevens is ResMed: ResMed beruchte Mr. Red Frowny het gezicht toont op Sleep Quality Report van de machine als de (te veel) Lekken zijn op of boven 24 l / min gedurende ten minste 30% van de nacht. Dus we zullen veronderstellen dat als de tijd in groot lek is bijna 30% van de hele nacht, de Grote lekken zijn problematic.So een goed werkende begrip voor een Problematische Lek / Total Leak lijn de volgende zou zijn: een problematische Total Leak lijn is er een die in of bij de fabrikant groot lek Territory voor ergens tussen de 20-35% van de nacht; Een Problematisch Leak lijn is er een die meer dan 24 l / min voor ergens tussen de 20-35% van de nacht. Een problematische Lek / Total Leak regel geeft aan dat de lekken kunnen zowel lang genoeg en groot genoeg om een ​​negatieve invloed hebben op de kwaliteit van de behandeling en de nauwkeurigheid van de data.The Statistische Leak gegevens voor een Problematische Lek / Total Leak Line hebben typisch een gemiddelde lek / Totaal aantal lekken ver onder de definitie van "groot lek" van de fabrikant, maar de 90% (of 95%) lek nummers, wordt groter dan de officiële groot lek definition.If zijn ziet een problematische lek / Totaal Leak lijn zo nu en dan is er geen zin zorgen te maken over het. Als je ziet Problematisch Lek / Total Leak lijnen veel, maar wilt u misschien overwegen het nemen van maatregelen om het lek te issues.Bad en Horrible Lek / Total Leak Lines Dit zijn lekken lijnen waar het is duidelijk dat die grote lekken aanwezig zijn tijdens substantieel te pakken bedrag van de nacht, en het is duidelijk dat de Grote lekken zijn allebei lang genoeg andlarge genoeg om negatieve invloed hebben op uw CPAP therapy.A werkdefinitie van een Bad lek / Total Leak line is dat de lekken zijn erg genoeg om een ​​bezoek van de heer Rode leiden frowny het gezicht als je met behulp van een ResMed S9: Als grote lekken make-up meer dan 30% van de nacht, heb je een probleem met leaks.A Horrible lek kreeg / Total Leak lijn is een lek lijn waar de lekken zijn volledig uit de hand Als meer dan 50-60% van de nacht is in groot lek grondgebied, heb je een Horrible Lek / Total Leak lijn en een vrij groot probleem met leaks.The Statistische Leak gegevens voor een Bad Lek / Total Leak lijnen kan hebben gekregen mediane lek / Totaal aantal lekken ver onder de definitie van "groot lek" van de fabrikant, maar de 90% (of 95%) lek nummers, wordt groter dan de officiële groot lek definitie. Wanneer de mediaan Lek / Totaal Leak aantal ligt dicht bij of boven de definitie van "groot lek" van de door de fabrikant, dan heb je een Horrible Lek / Total Leak line.Most mensen hebben niet willekeurig, zeldzame Bad of Horrible Lek / Total Leak lijnen. Mensen die echte lek problemen hebben de neiging om Bad of Horrible Leak lijnen op een aanzienlijk deel van de de nachten ze de CPAP gebruiken. Als je elke week ziet meerdere Bad of Horrible Lek / Total Leak lijnen, weet je dat je nodig hebt om iets te doen over de leaks.A laatste opmerking over het verband tussen het Statistisch Leak gegevens en de grafische lek dataIt is belangrijk op te merken dat Decent Enough , Problematisch en Bad Lek / Total Leak lijnen kan allemaal dezelfde kenmerken in de statistische Leak gegevens: de mediane Lek / Total Leak nummers goed onder officiële definitie van groot lek van de fabrikant zijn De 90% of 95% Lek / Totaal aantal Leak zal typisch boven officiële definitie van groot lek de fabrikant. Wat scheidt Decent Enough lekken die je niet hoeft te maken over van Bad lekken die moet worden vastgesteld, bedraagt ​​de duur van de grote lekken. En het kennen van de mediaan en 90% lek / totaal lek tarieven is gewoon niet genoeg informatie om te zeggen of de grote lekken duurde ongeveer 10-15% van de nacht (goed genoeg), dan wel of het grote lekken duurde ongeveer 40-45% van de nacht (Bad of Horrible) .Als de mediane Lek / Total Leak cijfers zien er goed uit en de 90% (95%) Lek / Total Lek nummers zijn in groot lek grondgebied, moet je kijkt naar de Lek / Total Lek grafieken om te achterhalen of de lekken waren allebei lang genoeg een groot genoeg is om een ​​nadelige invloed hebben op uw therapie. De AHI GraphThis grafiek wordt vaak verkeerd begrepen door veel nieuwe CPAP gebruikers en daarom adviseren wij vaak nieuwe slaapkop gebruikers deze graph.And nog gewoon negeren, veel nieuwelingen zijn zeer geïnteresseerd in deze grafiek. Dus in het belang van het proberen op te helderen misvattingen over deze grafiek, wordt het opgenomen here.The y-waarde in de AHI grafiek geeft lopende telling van het aantal apneus scoorde tijdens de laatste 60 minuten van de huidige CPAP sessie. Met andere woorden, de y-waarde van de OSCAR AHI grafiek op tijdstip t is het totale aantal gebeurtenissen (OA + CA + Hs) gedurende de laatste uren van de uitvoering in de huidige sessie. Wanneer een bepaalde gebeurtenis wordt één uur oud, wordt geschrapt uit het lopende totaal. Omdat elk geval wordt gescoord deel blijft uitmaken van de AHI grafiek totdat deze een uur oud, de AHI bovenstaande grafiek 0,0 blijven gedurende lange perioden waarin geen gebeurtenissen gescoord. De volgende afbeelding toont een reeks van 3 evenementen scoorde binnen een periode van 8 minuten, gevolgd door meer dan een uur van de slaap, zonder extra OAS Hs, of CA's gescoord. De AHI eerste verhoogt tot 3 en het blijft op 3 tot elk van de drie evenementen "eeuwen" uit de running totaal: AHI Grafiek en de verbinding met de Flow Rate grafiek en de Events tabel: A ingewikkelder example.When is er veel activiteit in debiet data over een lange periode van tijd, wat er gebeurt met de AHI grafiek kan worden ingewikkelder. Hier is een duidelijke kopie van een deel van AHI grafieken van een patiënt die laten zien wat er kan gebeuren wanneer meerdere clusters van gebeurtenissen zich voordoen binnen 90 minuten na elkaar:

Op dit niveau van zoomen, doet OSCAR niet de gebeurtenissen te etiketteren; en dus elk van de gebeurtenissen werden manueel gelabeld in dit voorbeeld, zoals stroombegrenzingen en trillende snurken eind van deze window.This bijzondere bult in de AHI grafiek begint met OA1 op 5:26:21 met OA1, de eerste gebeurtenis geregistreerd sinds de patiënt draaide haar BiPAP uit en weer aan om 4:45. U zult merken dat de AHI grafiek gaat 0-1 op dit moment. Wanneer CA1 wordt opgenomen in 6:00:00, wanneer OA2 wordt gescoord in 6:17:21 de AHI grafiek hobbels tot 2, de AHI klimt naar 3.At 6:26:21 de AHI grafiek daalt van 3 tot en met 2. de reden is dat OA1 is nu een uur oud, en dus is het niet langer opgenomen in de lijst 'gebeurtenissen die zich op minder dan een uur geleden. "op 06:28:14, de machine verslagen OA3, en zo de AHI grafiek gaat van 2 terug naar 3. de machine registers H1 6:30:39 en de AHI grafiek gaat 3-4 op dit punt. De machine registers H2 in 6:35:09 en de AHI grafiek stijgt van 4 naar 5. De patiënt wordt wakker kort na H2 en draait haar BiPAP OFF op 06:36:15. Het is het draaien van de BiPAP uit bij 6:36:15 dat de AHI grafiek veroorzaakt plotseling dalen van 5 tot 0.Note: Elke keer dat de CPAP-apparaat is uitgeschakeld en daarna weer in, de AHI grafiek weer op 0 gezet omdat er een nieuwe sessie heeft started.Note alleen ResScan gebruikers: de AHI grafiek in ResScan teruggezet naar 0 op de top van elk uur. Vandaar dat is niet van plan om te kijken als de standaard OSCAR AHI grafiek. Als u wilt dat de OSCAR AHI grafiek te kijken als ResScan, kunt u gebruik maken van de 'Zero Reset "optie voor de AHI / Uur grafiek in de OSCAR Voorkeuren. Zie 7. Belangrijk voorkeursinstellingen voor het vinden van de optie 'Zero Reset ".

Interpretatie basisgegevens: Overzicht

langetermijntendensen in de werkzaamheid gegevens om vele redenen belangrijk. Een van de belangrijkste is dat we allemaal af en toe een slechte nacht waar de AHI is veel hoger dan normaal of de lekken zijn verschrikkelijk. Af en toe een slechte nachten geven niet aan dat er iets mis is met de manier waarop de CPAP-therapie gaat. (Hoewel een echt verschrikkelijk nacht voor lekken zou kunnen wijzen dat het tijd is om die neuskussentjes vervangen of om te controleren of het masker samen correct werd gezet). Aangezien slaap artsen aan vele patiënten per maand, ze de neiging om vrijwel uitsluitend op de lange termijn data-een klein aantal goed begrepen samenvatting getallen en grafieken zijn gemakkelijker te beoordelen dan grote hoeveelheden dagelijkse gegevens.

Overzicht De data overzicht data is een grafische weergave van de hoogtepunten van de gedetailleerde Daggegevens over een reeks dagen (of maanden of jaren). Elk van de grafieken is ofwel een staafdiagram of een lijngrafiek met één ingang voor data elke dag. De volgende screenshot toont drie van de meer nuttige Overzicht data grafieken uit een steekproef patiënt:

De AHI grafiek De bar voor elke dag AHI data wordt opgesplitst in drie kleuren; de relatieve grootte van elke staaf onthullen het relatieve aantal gebeurtenissen. Bars die

meestal donker blauw (zoals de meeste van manlief's) geven de gebruiker had meer Hs gescoord dan andere gebeurtenissen,

meestal lichtblauw geven de gebruiker had meer OA gescoord dan andere gebeurtenissen, en

meestal paars geven de gebruiker meer CA's gescoord dan andere gebeurtenissen gehad.

Kijkend naar de data als een geheel, zien we dat het duurde deze patiënt ongeveer drie weken om echt te vestigen in CPAP en hebben de AHI naar beneden komen om wat er nu zijn normale range. Het is ook interessant om de piek in AHI mee op 12 juni Deze specifieke patiënt had een fiets ongeluk op die dag en ben gesloopt up vrij goed, met een gebroken teen en een aanzienlijke snijwonden op zijn rechter enkel en schouder. Hij had pijn die avond, die waarschijnlijk verband houdt met de hogere AHI.

De gebruiksgrafiek wordt vaak genoemd, maar blijkt uit het aantal linksboven van de grafiek die de patiënt gemiddeld 6:57 uur masker tijd dat hij slechts twee dagen met heel grote problemen houden het masker op. (Een van die nachten was tijdens een nachtelijke menwedstrijd waar de patiënt niet naar bed tot 07:00 kregen, de andere was een andere cross country rijden waar hij naar bed om 03:00)

De Session Times grafiek geeft een goed overzicht van het slaappatroon. Als je goed geslapen, deze grafiek zal waarschijnlijk niet veel belang. Als u problemen met slapeloosheid of circadiane ritme problemen, kijkend naar de patronen in deze grafiek kan een lange weg naar uit te leggen waarom je niet kan worden gevoel veel beter, zelfs met CPAP gaan: CPAP lost OSA, maar het is niet slecht slaap die zijn vast te stellen veroorzaakt door andere dingen. In de patià € ™ s Session Times gegevens, is het gemakkelijk om te zien dat zijn wake up tijden zijn een beetje regelmatiger dan zijn bedtimes. Het is ook gemakkelijk te herkennen die avonden hij moeite om het masker op had.

Scrollen kunnen we extra grafieken te zien. Drie grafieken die vaak bruikbaar zijn hieronder weergegeven:

De lekken en Total Lekken grafieken tonen de hoogste, 95% en mediaan lekken en Total lekken per dag. De 95% (of 90%) en de mediane Leak grafieken zijn belangrijker dan de maximale waarden. De patiënt heeft een paar dagen waar zijn 95% lekkage was vrij hoog, maar niet hoog genoeg te hebben gehad eventuele lekken gemarkeerd als Grote lekken in zijn dagelijkse gegevens had.

The Peak AHI grafiek geeft grafische informatie over het aantal apneus en hypopneus geregistreerd in een periode van 60 minuten tijdens de gegevens van de gegeven nachtrust. De maximale Peak AHI is het maximale aantal gebeurtenissen die tijdens elk uur van de nacht gegeven; dit is een ruwe maatstaf van hoe slecht de ergste uur van de avond was. De maximale Peak AHI waarden zijn meestal gaan naar een stuk hoger dan de totale AHI voor de nacht want voor de meeste van nut zijn, als we eenmaal beginnen CPAPing hebben we lange tijd met geen agendapunten en hopelijk vele uren, waar het uurloon AHI op of in de buurt naar 0.

Interpretatie basisgegevens: Statistiek

Deze sectie zal zich richten op hoe OSCAR presenteert de lange termijn samenvatting van de gegevens.

Organisatie van het Bureau voor de Statistiek Pagina

Onder de OSCAR header, de Statistics pagina ziet er als volgt uit:

Zoals u kunt zien, de pagina Statistieken heeft drie belangrijke onderdelen en twee verschillende "views". De onderdelen Zijn:

De CPAP Statistics. Deze grafiek heeft twee verschillende modi Report. De Standard-modus, die hier wordt getoond, is de standaard modus en het biedt overzicht getallen voor standaard CPAP gegevens gerapporteerd voor tijd, variërend van de meest recente (laatste one-night-gegevens) met de gegevens van het afgelopen jaar. De maandelijkse rapport geeft samenvatting nummers voor elk van de laatste 12 maanden van de gegevens. Wijzigingen in Prescription Settings. Deze tabel geeft een overzicht van alle machine / recept instellingen die u hebt gebruikt. Voor een newbie, moet deze grafiek relatief eenvoudig zijn. Informatie over de machine chart. Dit toont het merk, model en serienummer voor elke CPAP machine die je hebt gebruikt met OSCAR, evenals de eerste en laatste termijn van het gebruik.

Het idee achter de Statistiek Pagina is om snel een numerieke weergave van de belangrijkste nummers uit de gegevens over de werkzaamheid te verschaffen. Dit zijn de gegevens die het meest duurzame medische apparatuur (DME) leveranciers af te drukken uit de eigen software als de slaap arts of verzekeraar meer dan alleen gebruiksgegevens wil. De organisatie van de summiere gegevens in de proprietary software varieert van merk tot merk, en we zullen niet kijken naar hoe de proprietary software organiseert deze gegevens.

Een gedetailleerde blik op de CPAP Statistieken Hier is onze steekproef patiënt CPAP Statistieken grafiek:

U zult merken dat het totale aantal dagen van CPAP gegevens onmiddellijk onder het kopje CPAP Statistics wordt vermeld. CPAP data bevat gegevens van elke vorm van CPAP machine die je in de OSCAR profiel dat u gebruikt hebt geïmporteerd. De data van het bereik van de gegevens wordt ook vermeld.

Het is belangrijk op te merken dat:

Totdat je meer dan 7 dagen van de gegevens van de getallen in alle kolommen exceptMost Recent zal hetzelfde zijn

Totdat je meer dan 30 dagen van de gegevens van de getallen in alle kolommen exceptMost Recente en Vorige week zal hetzelfde zijn

Totdat je meer dan 6 maanden van de gegevens van de nummers in thelast 6 maanden en vorig jaar kolommen hetzelfde zal zijn.

Naarmate je meer en meer gegevens te verzamelen, zal je begint te merken dat de getallen in de laatste 6 maanden en het afgelopen jaar niet veel veranderen van dag tot dag.

De gegevens in de CPAP Statistics wordt verzameld in de secties. We zullen elk van hen op zijn beurt onderzoeken.

CPAP Gebruik data De eerste twee regels betreffen het gebruik of compliance data:

De nummers voor Gemiddeld aantal uren per nacht is een eenvoudig gemiddelde: Tel het gebruik voor elke nacht in de tijd en delen door het aantal dagen in de periode. We kunnen zien dat de patiënt niet veel slaap kregen gisteravond (4 juli), en dat zij een gemiddelde van ongeveer 6 uur masker tijd (en bed tijd) in het afgelopen jaar. Er is een beetje van variatie tussen de 7 dagen, 30 dagen, 6 maanden en 1 jaar de cijfers, maar het verschil is niet significant.

OSCAR definieert Compliance voor een bepaalde nacht als "gebruik is ten minste vier uur." De lijn voor het definiëren van Compliance kan worden ingesteld in de OSCAR voorkeuren indien gewenst. Het percentage in de Compliancecolumn eenvoudigweg het percentage dagen in de periode waarin het gebruik minstens vier uur. Dat 1 jaar naleving door de patiënt wordt vermeld als 96% betekent dat de patiënt gebruikte haar CPAP gedurende ten minste 4 uren op ongeveer 350 of 351 dagen. (Beide 350/365 en 351/365 rond tot 0,96). Van de 15 dagen waar ze niet in overeenstemming was, de meeste van hen zijn nachten waar ze kreeg minder dan 4 uur slaap. Met name echter twee nachten werden slaap tests de afgelopen zomer.

Therapie Gegevens over de werkzaamheid De effectiviteit van de therapie gegevens zijn de nummers die de algehele effectiviteit van uw CPAP-therapie te meten. Het hele punt van CPAPing is te krijgen en te houden van de AHI onder 5.0 op lange termijn, terwijl ook het hebben van de lekkage onder controle en het krijgen van genoeg slaap om goed te voelen in de dag. Hier zijn een patiënt Therapy Efficacy data:

De indices in deze lijst zijn dezelfde als die vermeld op de Left Side Bar in de Daily Data. Precies welke indices zullen hier worden vermeld, hangt af van het apparaat dat u gebruikt:

Philips Respironics System One gebruikers zullen alles op deze lijst te zien.

ResMed S9 gebruikers zullen de AHI, Obstructief Apneu Index (OAI), de Hypopneu Index (HI), en Centraal Apneu-index (CAI) te zien.

DeVilbissIntelliPAP gebruikers zullen de AHI, Apneu Index (AI), reageren niet meer Apneu Index (NRAI), en de Hypopneu Index (HI) te zien.

Fisher & Paykel Icon gebruikers zullen de AHI, Apneu Index (AI) en Hypopneu Index (HI) te zien.

De lange termijn indices worden berekend op dezelfde manier de nachtelijke indices worden berekend: OSCAR telt het aantal gebeurtenissen die tijdens de termijn voor de index en deelt dat door de totale looptijd van het tijdschema. Met andere woorden de lange termijn indices lange termijn gemiddelden.

Als voorbeeld: 6 maanden van de patiënt AHI = 1.79. Dit betekent dat:

(Totaal aantal OA + Hs + CA's in de laatste zes maanden) / (totale looptijd in de laatste 6 maanden) = 1.79

Met andere woorden, in de laatste 6 maanden, had ze gemiddeld 1,79 gebeurtenissen per uur slapen met de machine. Enkele uren die ze had veel meer dan dat; andere uren die ze had geen evenementen. Maar het verwachte aantal gebeurtenissen per uur slaap zou 1-2 evenementen per uur.

Alle andere indices berekend op dezelfde wijze en hebben dezelfde betekenis.

Als we kijken naar de cijfers in totaal, kunnen we een aantal interessante dingen over de gegevens van deze patiënt te zien:

HerLast Week nummers zijn een stuk beter dan haar 6 maanden en 1 jaar nummers. Dat betekent dat haar OSA heeft betere controle is deze week dan heeft gemiddeld voor de laatste 6 maanden. Haar AHI getallen neiging enigszins cyclische elke maand zijn, en deze week lijkt een "goede" week te zijn.

Thelast Maand data is een beetje beter dan de 6 maanden en 1 jaar data. Dus de laatste maand heeft een vrij goed in termen van CPAP-therapie geweest. OSCAR gegevens kunnen niet zorgen voor een verklaring waarom het beter is. Maar deze patiënt is door haar lente allergie seizoen en de zomer allergieën zijn niet zo slecht geweest dit jaar. Dat is misschien een gedeeltelijke verklaring voor waarom de 30-daagse nummers zijn een beetje beter dan de 6 maanden en 1 jaar getallen. Meer dan waarschijnlijk haar 30-daagse AHI zal een back-up te gaan zodra Ragweed begint te bestuiven in de herfst.

Thelast 6 maanden nummers zijn een klein beetje beter dan het afgelopen jaar. Het verschil is statistisch significant. En samen genomen, de 6 maanden en 1 jaar getallen zeggen dat de machine zijn werk doet het voorkomen van de meeste van haar apneus en hypopneus gebeuren. Een lange termijn AHI <2.0 is heel goed.

Leak Statistieken

De Leak statistieken zijn gebaseerd op de OSCAR Leak data. OSCAR gebruikt Leak om het overtollige of onopzettelijke lekkage te vertegenwoordigen. Met andere woorden, voor machines dat record Total Leak Rate gegevens, is het belangrijk om te begrijpen dat

Leak Rate = Totaal lek Prijs - Opzettelijk lek Rate

OSCAR maakt gebruik van een statistische analyse om de opzettelijke lekkage uit de Total Leak Rate data schatten en gebruikt die om te berekenen de mate van lekkage. Voor meer informatie over hoe OSCAR omgaat zien Leak Waardeer en Total Leak Rate data 8. Lekken.

De patiënt samenvatting Leak Statistiek gegevens ziet er als volgt uit:

LET OP: We hebben "top-percentiel" berekeningen van de patiënt veranderd in de 90% in plaats van de 95%, omdat Encore rapporteert 90% cijfers in plaats van 95%. De meeste gebruikers zullen OSCAR 95% nummers waar de gegevens van deze patiënt toont 90% aantallen te zien.

De gemiddelde en 90% lek tarieven moeten worden geïnterpreteerd in termen van de statistische betekenis van de woorden gemiddeld en 90% (90e percentiel) van een dataset. Voor degenen die geen over gemiddelden of percentielen weet nog wel, kunt u lezen Gemiddeld, Mediaan, 95% nummers: Een gids voor degenen die hun inleidende statistieken herinner.

We beginnen met de 90% (of 95%) lek tarieven, omdat ze eigenlijk makkelijker te begrijpen in termen van CPAP-therapie.

De 90% en 95% lek tarieven zijn de 90e en 95e percentiel voor de hele set van lekken van gegevens voor de gegeven tijd frame. We kunnen informeel na te denken over de berekening die nodig is om de laatste Week90% lekkage als volgt vinden: Losjes spreken, heeft de CPAP machine proefden de lekkage een eindig aantal keer in de afgelopen 7 dagen. Dus voor de 7-daagse 90% lekkage, kunnen we informeel bedenken voering alle sample lek datapunten voor de laatste 7 dagen in oplopende volgorde. Als er 10.000 sample data punten op onze lijst, vinden we de 90% door het vinden van het 9000 nummer op de lijst, omdat 0,90 * 10000 = 9000. De 95% lekkage het 9500 nummer op onze lijst zou zijn.

De 90% lek tarieven voor 30 dagen, 6 maanden en 1 jaar zijn te vinden op dezelfde manier: We line-up van alle gegevens punten de voor lekkage tarief voor de hele periode in oplopende volgorde. Als er n punten op de hele lijst, vinden we eerst het gehele getal k die gelijk is aan of nauwelijks groter dan 0,9 * n en dan vinden we het kde nummer in de lijst.

De betekenis van de lange termijn 90% lekstroom is gelijk aan de betekenis van de dagelijkse 90% lekstroom in de gedetailleerde Daggegevens. Het feit dat 90% van 6 maanden lek frequentie van de patiënt is gelijk aan 3,0 betekent dat 90% van de tijd BiPAP de patiënt heeft op in de laatste 6 maanden heeft de onbedoelde lekkage AT of minder dan 3,0 l / min geweest. We kunnen ook zeggen dat onbedoelde lekkage van de patiënt was boven 3.0 voor niet meer dan 10% van de tijd dat haar machine liep in de laatste 6 maanden. Dat betekent dat op lange termijn, ze heeft geen ernstige lekkage problemen zorgen te maken over.

De gemiddelde lekkage voor een bepaald tijdsbestek is nog maar het (gewogen) gemiddelde van alle lekken gegevens in dat tijdsbestek. Met andere woorden te berekenen de 7 daags gemiddelde lekkage, we kijken naar alle lekkage gegevens over de laatste 7 dagen als een dataset en vind de (gewogen) gemiddelde van de grote dataset. Losjes spreken, heeft de CPAP machine proefden de lekkage een aantal zeer groot, maar eindig aantal keer in de afgelopen 7 dagen. Tel je al de "lekkage datapunten voor de laatste 7 dagen" en delen door het totale aantal van de gegevens in de 7 dagen en je krijgt het gewogen gemiddelde lek koers van de laatste 7 dagen.

De gemiddelde lek koers van de laatste 30 dagen, de laatste 6 maanden, en vorig jaar wordt berekend op dezelfde manier: Informeel, tel je alle sample lekkage datapunten voor de laatste 30 dagen, 6 maanden, of een jaar (respectievelijk) en delen door het totaal aantal gegevenspunten voor dezelfde periode.

GEEK ALERT Sla de volgende paragraaf als uw ogen beginnen te glazuur over, omdat je niet wilt omgaan met statistieken.

Inzicht in de lange termijn gemiddelde lekkage nummers is een beetje moeilijker omdat de gemiddelde lek tarieven niet beschikt over een eenvoudige "tijd" interpretatie. Technisch gezien is het lek curve is een continu grafiek voor elke nacht. Voor de 7-daags gemiddelde lekkage, we touwtje alle zeven van het lek curves samen om een ​​zeer lange bocht dat een eindige hoeveelheid ruimte tussen haar en de horizontale as van de grafiek vangt krijgen. Het 7-daags gemiddelde waarde voor de lekkage zou het gebied onder de 7-daagse lek curve gedeeld door de totale tijd dat de machine werd running voor de laatste 7 dagen. Met andere woorden, de 7-daags gemiddelde lekstroom ligt de gemiddelde lengte van het lek curve in de loop van de laatste 7 nachten. (Het idee is dat het gebied onder de curve echt slechts worden beschouwd als de som van de gegevenspunten en de tijdsduur is dan alleen het aantal gegevenspunten.)

Let op: Door de manier waarop gewogen gemiddelden worden berekend, kunnen we niets over hoe lang de lekkage was op of onder de 7 dagen, 30 dagen, 6 maanden of 1-jaars gemiddelde lek tarieven te sluiten.

Pressure Statistiek De druk statistieken zijn niet erg interessant als je gebruik maakt van een vaste druk CPAP machine; uw maximale druk en 90% of 95% drukniveaus moet je drukinstelling evenaren. Uw minimum drukniveau en uw gemiddelde drukniveau minder dan je druk instelling als u de functie Ramp gebruiken. De minimum drukniveau zal zeer waarschijnlijk de startende Ramp druk.

The Pressure statistieken zijn meer interessant als je gebruik maakt van een Auto CPAP in Auto mode.

Een voorbeeld patiënt samenvatting Pressure Statistiek gegevens ziet er als volgt uit:

Twee dingen moeten worden opgemerkt over de Pressure gegevens van deze patiënt:

De meeste mensen zullen ofwel "Pressure" data en geen IPAP / EPAP data of ze zullen IPAP / EPAP gegevens en geen "Pressure" gegevens. Het is niet zeker waarom deze patiënt heeft beide. Het zou een OSCAR bug.

We hebben "top percentiel" berekeningen van deze patiënt veranderd in 90% in plaats van 95% omdat Encore rapporteert 90% cijfers in plaats van 95%. De meeste gebruikers zullen OSCAR 95% nummers waar de gegevens van deze patiënt toont 90% getallen

Verschillende dingen moeten worden opgemerkt over de druk gegevens:

Gebruikers ofDeVilbiss IntelliPAP CPAP / APAPs, Fisher & Paykel Icon CPAP / APAPs en Philips Respironics System One CPAP / APAPs zal Pressure gegevens.

Bi-level gebruikers zullen IPAP / EPAP data, ongeacht het merk van de machine.

ResMed S9 CPAP / APAP gebruikers die gebruik maken van EPR zullen IPAP / EPAP data, omdat deze machines werken zeer vergelijkbaar met bi-niveau. De IPAP data is het drukniveau gegevens; de EPAP data is het drukniveau - EPR-instelling. Met andere woorden, wanneer de druk 8 en EPR = 2, de IPAP = 8 en EPAP = 6 = 8-2.

Als u een Ramp gebruikt, worden de Ramp drukken gebruikt in de statistische berekeningen. De min druk min IPAP en EPAP min druk nummers zullen typisch die welke aan het begin van helling.

De betekenis van 90%, 95%, en gemiddelde druk en IPAP nummers komen overeen met de betekenis van 90%, 95%, en gemiddelde lekpercentages.

De minimale en maximale druk (IPAP / EPAP) nummers zijn echte minima en maxima. Met andere woorden, de 6 maanden min druk getal is de laagste druk die is opgenomen in de laatste 6 maanden; de 1-jaars maximale IPAP is het hoogste IPAP druk die is opgenomen in het afgelopen jaar.

Bugs in de CPAP Statistiek gegevens Er zijn een aantal bugs in de CPAP Statistics cijfers. Dus als een nummer heeft natuurlijk geen zin, het is best om het te negeren. ResMed S9 samenvatting van de gegevens is bijzonder uitdagend voor JediMark om mee te werken als er geen gedetailleerde dagelijkse gegevens is beschikbaar voor een paar dagen geweest. De samenvatting opgeslagen voor een dag met meerdere sessies niet voldoende is om de lange termijn percentielen en gemiddelden berekenen wanneer slechts de samenvattingsgegevens beschikbaar.

Belangrijke instellingen

Wanneer u Voorkeuren uit het juiste menu te selecteren, zal een panel Voorkeuren komen. Ongeacht of u gebruik maakt van een Mac of een Windows-computer, zal het paneel Voorkeuren hetzelfde uitzien. De standaard startplaats in het paneel Voorkeuren is het paneel 'Importeren.

Het paneel Importeren Het tabblad Importeren van het paneel Voorkeuren ziet er als volgt uit:

Terwijl u naar het tabblad Importeren van het paneel Voorkeuren, zijn er slechts twee instellingen voor een newbie om echt zorgen te maken over:

Day time split.If je vaak slapen na het middaguur, het veranderen van dit maakt al uw slaap gegevens van een "nacht" op dezelfde dag in plaats van verdeeld over twee dagen te verschijnen. LET OP: Dag tijd split is niet beschikbaar nadat u gegevens uit een S9 in OSCAR importeren. Deze keuze opzettelijk was sinds het uitschakelen van de Dag van de tijd split is nodig om het mogelijk voor OSCAR te krijgen op de S9 summiere gegevens.

Maak een SD-kaart back-ups tijdens het importeren. Zoals de haakjes opmerking zegt, zorg ervoor dat dit wordt gecontroleerd is vrij cruciaal belang voor ResMed S9 en FP Icon-gebruikers omdat deze machines overschrijven de gedetailleerde gegevens op de SD-kaart op een regelmatige basis. Als u dit zal het gemakkelijker maken om de gegevens opnieuw importeren als het nodig is.

Alle andere instellingen op deze pagina kan worden overgelaten aan de standaardinstellingen totdat u meer vertrouwd bent met OSCAR bent. (NB: de instellingen van deze patiënten zijn niet de standaard instellingen.)

De CPAP panel het tabblad CPAP van het paneel Voorkeuren ziet er als volgt uit:

De standaardwaarden zijn aangepast aan het profiel van de patiënt. Dingen van de nota voor een newbie:

De CPAP informationon de linkerkant van het paneel is grotendeels irrelevant op dit punt. OSCAR standaard een statistisch model voor de onderlinge aanpassing van de (eigen risico) lek voor alle andere dan de ResMed S9, waarvan alleen de overtollige lek registreert machines. Als u vergeet de Leak Calcs van "Mask Profile" naar "Statistisch model" verander het maakt echt niet uit.

CPAP klok driftshould worden ingeleverd bij 0 seconden, tenzij u weet dat uw CPAP klok uit en kunt u de interne klok van de CPAP niet veranderen. klok Deze patiënt is uitgeschakeld door een maar liefst 23 minuten en omdat het een Philips Respironics System One ze de klok van de CPAP niet kan veranderen; vandaar de offset van 1380 seconden.

Toon Leak Redline.The standaard is dit gecontroleerd en de standaardwaarde voor de Redline is de ResMed waarde van 24 l / min te hebben. Dit is een nieuwe functie in OSCAR 0.9.6. Als u gebruik maakt van een ResMed S9, is het ten zeerste aanbevolen dat u ervoor zorgen Show Lek Redline is aangevinkt. Als u gebruik maakt van een andere machine, kan dit een handige optie voor je, maar je moet de waarde voor de Redline veranderen. Meer daarover later.

Toon complianceaffects hoe laag verbruik dagen te zien in het overzicht data en de compliance data op de pagina Statistieken. De standaard lijn is 4 uur voor de hand liggende redenen. Er wordt gesuggereerd dat u dit met rust te laten.

Custom gebruiker Event Flagging.It aanbevolen dat de nieuwe CPAP gebruikers laten dit niet aangevinkt. Het kan handig zijn als je veel van "bijna" apneus of "bijna" hypopneus weergegeven in uw gedetailleerde gegevens, maar het is echt een geavanceerde functie.

AHI / Hour Graph Settings.The standaard is om het vak van Zero Reset uitgeschakeld. Het verlaten van de doos vertelt aangevinkt de AHI / uur grafiek om een ​​lopend totaal van het aantal gebeurtenissen (OAS + CA + Hs) die zijn gebeurd in de laatste 60 minuten te houden. Om de AHI / uur grafiek gedragen als de ResScan AHI / uur grafiek, moet u het selectievakje Zero Reset te controleren; dan is de telling AHI is terug naar 0 op de top van elk uur.

Een gedetailleerde kijk op de optie Show Leak Redline De standaard is dit gecontroleerd en de standaardwaarde voor de Redline is de ResMed waarde van 24 l / min te hebben. Dit is een nieuwe functie in OSCAR 0.9.6. Sinds onze steekproef patiënt maakt gebruik van een Philips Respironics System One en ze vrij veel begrijpt haar lekken, heeft ze de Redline ongecontroleerd zodat ze niet een in haar dagelijkse lek grafieken te krijgen. Als je een lijn voor het helpen u ter plaatse Grote lekken en u geen gebruik van een ResMed S9 machine wilt, het eerste wat je hoeft te doen is erachter te komen of de fabrikant van uw machine heeft een officiële definitie van "groot lek" is of niet. Hier is wat informatie over het volgende:

ResMed S9. U moet de standaard Redline instelling van 24 l / min te gebruiken, en en je wilt de lekken grafiek onder deze lijn te houden.

Fisher & Paykel Icon. De Fisher & Paykel Icon rapporteert TOTAL lekken en de Fisher & Paykel Icon definitie groot lek is een TOTAL lekkage die hoger is dan 60 l / min. U moet de Redline ingesteld op 60 l / min en u wilt uw TOTAL lekken onder een Redline getrokken bij 60 l / min te houden.

DevilbissIntelliPAP Auto. De Devilbiss IntelliPAP meldt Total lekken en de Devilbiss definitie van groot lek is een TOTAL lekkage tarief dat hoger is dan 95 l / min. U moet de Redline vastgesteld op 95 l / min en u wilt uw TOTAL lekken onder een Redline getrokken bij 95 l / min te houden.

Philips Respironics System One. De Philips Respironics machines melden TOTAL lek, maar Philips Respironics nooit vertelt ons wat de officiële definitie van een groot lek. OSCAR 0.9.6 nu vlaggen de officiële Encore Large Lekken als grijze balken over de Flow Rate grafiek. Dus als je een heleboel grote lekken, kunt u die gegevens gebruiken om u te helpen beslissen waar een groot lek lijn te trekken. Maar totdat je een aantal gegevens op te halen, hier is een staren plek om wat gissingen over waar de Redline die gebaseerd zijn op zoek naar een veel Encore gegevens uit een heleboel Philips Respironics gebruikers door de jaren heen te trekken te maken:

Oudere Series 50 System One machines. Als u gebruik maakt van een ingestelde druk die hoger is dan 8-10cm, Encore doet meestal niet de vlag van Groot Lekken totdat de totale Leak bedraagt ​​rond 90-100 l / min. Als u gebruik maakt van zeer lage druk (4-8cm), kunnen Encore begin markeren van grote lekken op circa 60 l / min. Dus beginnen met een Redline selecteren van 90 l / min als u druk boven 8 cm en een Redline van 60 l / min als u druk dan 8 cm. Pas als je ziet Gray groot lek bars in uw actuele gegevens.

Nieuwe Series 60 System One machines. Als u gebruik maakt van een ingestelde druk die hoger is dan 8-10cm, de Encore software doet meestal niet de vlag van Groot Lekken totdat de totale Leak bedraagt ​​tot ongeveer 80 l / min. Als u gebruik maakt van zeer lage druk (4-8cm), kunnen Encore begin markeren van grote lekken rond de 50 l / min. Dus beginnen met een Redline selecteren van 80 l / min als u druk boven 8 cm en een Redline van 50 l / min als u druk dan 8 cm. Pas als je ziet Gray groot lek bars in uw actuele gegevens.

De Grafieken panel het tabblad Grafieken van het paneel Voorkeuren bevat een lijst van alle potentiële grafieken die OSCAR mee kan tekenen met een minimale en maximale waarde voor elke grafiek. Het panel ziet er als volgt uit:

Merk op dat er zullen zijn grafieken op deze lijst die NIET in je bepaalde gegevens niet te laten zien; dat komt omdat dit is een meester lijst van alle grafieken voor alle machines die OSCAR ondersteunt. Als uw machine een bepaald soort gegevens niet op te nemen, zul je niet hebben dat de grafiek te zien in de dagelijkse gegevens, ook al zal hier worden vermeld.

De "default" waarden waar zowel de minimale en maximale waarden zijn ingesteld op 0,0 stelt OSCAR om de waarden te kiezen voor de verticale schaal van de grafieken. De meeste van de tijd die standaardwaarden zijn prima. Echter, soms is het de standaard waarden te comprimeren de gegevens teveel verticaal en dat kan veel "ongebruikte witte ruimte" te laten in de grafieken. Wilt u de waarden van een grafiek te wijzigen, dubbelklikt u op de bijzondere waarde die u wilt veranderen, en je zult in staat zijn om het te bewerken:

OSCAR moet de grafiek instellingen op te slaan nadat u ze heeft gewijzigd, zodat je echt alleen nodig om de y-waarden voor de grafieken één keer te bewerken.

De waarden die zinvol zijn voor de gegevens van onze steekproef patiënt waarschijnlijk niet een goed uitgangspunt voor de meeste mensen, omdat ze een petite 5'1 "vrouw die weegt ongeveer 110 pond. Dat gezegd hebbende, hier is wat de waarde ze meestal gebruikt voor haar grafieken als volgt uitzien:

Het paneel Algemeen Het tabblad Algemeen van het paneel Voorkeuren ziet er als volgt uit:

De patiënt heeft hier een aantal van haar instellingen bewerkt. Voor een newbie, de standaard instellingen zijn prima.

De standaard Upper percentielberekening is 95% (het ResMed-nummer), maar het monster patiënt geeft de voorkeur aan de 90% nummers te gebruiken, omdat ze het eens met Encore, de officiële fabrikant van software voor haar machine.

Mediaan is een betere keuze voor de "middle" berekening dan ofwel "Gemiddeld" of "Weighted Average" uit een mathematicianâ € ™ s perspectief. De numerieke gemiddelde en gewogen gemiddelde geen relevante als Median is. De mediaan het "midden" punt van de data-50% van de gegevens ligt op of onder de mediaan en 50% van de gegevens ligt op of boven de mediaan. Zowel de gemiddelde en gewogen gemiddelde kunnen zijn (ernstig) vertekend door zelfs een klein beetje uitschieter data.

De standaard voor "Skip over Empty Days 'is om de doos gecontroleerd; Deze patiënt wil worden herinnerd dat er geen gegevens voor een bepaalde dag, zodat ze ongecontroleerd die doos.

De standaard voor "Ik wil proberen experimentele en test bouwt" is om de doos uitgeschakeld hebben. Voor een nieuwe gebruiker, dat is de juiste keuze.

Het deelvenster het tabblad Weergave van het paneel Voorkeuren ziet er als volgt uit:

Sommige van deze waarden zijn bewerkt. Standaard is de standaardwaarden voor de selectievakjes zijn:

Met Anti-Aliasing is uitgeschakeld

Gebruik Blokgolf Plots wordt OFF gedraaid

Show evenement breken cirkeldiagram is ingeschakeld

UsePixmap Caching is ingeschakeld

Animaties & Fancy Stuff wordt aangezet

AllowYaxis scaling is ingeschakeld

Voor de meeste nieuwelingen, kan de standaardinstellingen alleen gelaten worden, met de volgende mogelijke uitzondering:

UsePixmap Caching. Standaard is deze ingeschakeld; Het wordt aanbevolen dat u "Use Pixmap Caching" uitschakelen door de optie de doos. Pixmap Caching kunnen maken een aantal van de grafische dingen sneller gaan, maar het kan ook problemen veroorzaken, met name als uw grafische kaart is niet standaard. De meeste patiënten routinematig zetten Pixmap Caching uitschakelen door het vinkje de doos, want er is geen merkbare versnellen wanneer Pixmap Caching is ingeschakeld. Sommigen hebben bizarre problemen met de grafieken wanneer Pixmap Caching wordt ingeschakeld dat lijkt om weg te gaan bij Pixmap Caching is uitgeschakeld gerapporteerd.

Merk ook op: Op dit moment is de "Animaties & Fancy Stuff" is uitgeschakeld in OSCAR 0.9.6, terwijl JediMark en zijn medewerkers worden jagen een aantal bugs. U hoeft dus niets extra als animatie & Fancy Stuff is ingeschakeld.

Lekkage

Alle maskers lekkage ze hebben allemaal een opzettelijke lekkage ingebouwd in hun ontwerp te re-ademen van CO2 te voorkomen. Deze opzet, verwacht lek varieert met het drukniveau: Als de druk stijgt, neemt ook het opzettelijk lekken tarief voor het masker. Het lek varieert ook vanuit masker te maskeren. Typisch volgelaatsmaskers hebben grotere opzettelijke lek tarieven dan neusmaskers of nasale kussens maskers wanneer het wordt gebruikt bij dezelfde druk.

Overmatig lekken is wanneer de totale lekkage gedetecteerd door de machine is groter dan het opzettelijk lekken tarief voor het masker. Lekken zijn een voortdurend probleem voor sommige CPAP gebruikers. Een volledig begrip van het lek informatie door OSCAR gemeld vereist dat u begrijpt wat voor soort lekken uw machine rapporten en hoe de fabrikant van de machine bepaalt groot lek.

NOTE en LET OP: Wanneer we kijken naar Lek / Total Lek lijnen in zowel uw gegevens en anderen, moet u rekening houden met alle van de volgende:

Heeft de CPAP rapport Total lekkage Rate of overmatige lekkage Rate?

Wat is de definitie van groot lek voor de specifieke machine?

Als we kijken naar Total Leak, wat is dan de verwachte lek voor het masker bij de gegeven druk (s)?

Wat is de verticale schaal van de Lek / Total Leak grafiek?

Verschil tussen Total Leak Rate en lekken Rate

Alle andere dan ResMed plaat machines en het verslag van de Total Leak Rate. Totaal Leak Rate omvat zowel het opzettelijk lekkage ingebouwd in uw masker om opnieuw te ademen van CO2 en anyexcessive (slechte) lekkages te voorkomen. Met andere woorden:

(Total) Leak = Opzettelijke Lek + Overmatige Leak

ResMed machines registreren en rapporteren alleen de Overmatig Leak. De S9 neemt het ruwe (totaal) lekken van gegevens en het masker instelling en gebruikt die om de buitensporigtekortprocedure Leak gegevens vast te leggen. De rauwe Total lekkage Rate gegevens worden niet opgeslagen op de SD-kaart of het interne geheugen van de machine.

OSCAR gebruikt Total Leak Rate te verwijzen naar het lek gegevens die door Philips Respironics, Fisher & Paykel, en DeVilbiss machines; de OSCAR Total Leak Rate omvat zowel het opzettelijk lekkage en het buitensporige lekkage. OSCAR gebruikt Leak Rate te verwijzen naar alleen de buitensporige lekkage. Het is belangrijk om de volgende dingen over de OSCAR Total Lek / Lek Rate gegevens onthouden:

ResMed gebruikers zullen slechts één lek lijn en het is Leak Rate.

Philips Respironics, Fisher & Paykel, zal andDeVilbiss gebruikers hebben twee lek lijnen: Eén voor Total Leak Waardeer en één voor de mate van lekkage.

De lekkage tarief voor Philips Respironics, Fisher & Paykel, andDeVilbiss gebruikers wordt berekend door OSCAR uit de opgenomen door de machine data. OSCAR maakt gebruik van een statistische analyse van de Total Leak Rate gegevens om een ​​schatting voor overmatig lekkage en rapporten die schatten als Leak tarief vast te stellen. Als u gebruik maakt van een bi-level apparaat of als u gebruik maakt van een APAP met een breed scala van drukken, is het mogelijk dat de geschatte buitensporige lekkage niet accuraat kunnen zijn; In dat geval kun je beter kijken naar de Total Leak Rate gegevens en het te gebruiken om te bepalen hoe goed of slecht je lekken.

Beide Total Leak Rate en (overmatig) Leak Rate worden gerapporteerd in termen van liter per minuut (l / min).

A Totaal Leak Rate van 25 l / min betekent dat gemiddeld, de semi-gesloten systeem onder druk omvat uw bovenste luchtweg, het masker, de slang en de ventilator aan het verliezen is ongeveer 25 liter lucht per minuut van de looptijd. De ventilator moet ten minste 25 liter lucht per minuut om de gewenste druk te handhaven aan het systeem.

An (overmatig) Leak Rate van 25 l / min betekent dat de semi-gesloten systeem is het verliezen van 25 l / min lucht boven en buiten de verwachte lekkage tarief voor het masker. Als het masker heeft een verwachte lekkage snelheid van 30 l / min en het (te hoge) Leak bedraagt ​​25 l / min, dan is de totale Leak bedraagt ​​55 l / min. De ventilator moet ten minste 55 liter lucht per minuut om de gewenste druk te handhaven aan het systeem.

Definitie van groot lek

Moderne CPAP machines zijn ontworpen om elegant te gaan met een zekere overmatige lekkage te blazen extra lucht in de semi-gesloten systeem om de gewenste drukinstelling behouden. Maar zelfs de beste van de machines kan niet echt grote hoeveelheden overtollige lek tegemoet te komen.

Wanneer de uitkomst lekkende het punt waar fabrikanten machine vrezen dat de machine niet in staat om de therapeutische drukinstelling goed te onderhouden bereikt, wordt de lek vastgesteld om een ​​groot lek zijn. Verschillende fabrikanten definiëren en vlag Grote lekken op verschillende manieren. Typisch, echter, Grote lekken worden gedefinieerd in termen van de Total Leak tarief voor machines die rapporteren Total Leak Rate. ResMed, moet natuurlijk groot lek definiëren in termen van het (overmatig) leksnelheid die wordt gemeld door hun machines.

ResMed S9: Wanneer de lekkage tarief op of boven 24 l / min, het is een groot lek.

(Bron: ResScan Interpretatie Guide) In ResScan worden grote lekken gemarkeerd door een rode lijn getrokken bij 24 l / min in het (overmatig) lekken grafieken. ResMed S9 gebruikers kunnen de optie Show Leak Redline gebruiken om een ​​rode lijn trekken bij 24 l / min in de Lek Rate grafiek in OSCAR 0.9.6. (Eerdere versies van OSCAR deze optie niet te hebben.)

DeVilbissIntelliPAP: Wanneer de Total Leak Rate is op of boven 95 l / min, het is een groot lek.

(Bron: KLINISCH OVERZICHT: DeVilbiss IntelliPAP® AutoAdjust) Bij software DeVilbiss's worden Grote lekken gemarkeerd door een lijn getrokken op 95 l / min in de (totaal) lekken grafieken. DeVilbiss IntelliPAP gebruikers kunnen de optie Show Leak Redline gebruiken om een ​​rode lijn trekken bij 95 l / min in de Lek Tarief / Total Lek Rate grafiek in OSCAR 0.9.6. (Eerdere versies van OSCAR deze optie niet te hebben.)

Fisher & Paykel Icon: Wanneer de Total Leak Rate is op of boven 60 l / min, het is een groot lek.

(Bron: F & P infoSMART Spec Sheet) In Fisher & Paykel's infoSMART software, Grote lekken worden gemarkeerd door een lijn getrokken op 60 l / min in de (totaal) lekken grafieken. DeVilbiss IntelliPAP gebruikers kunnen de optie Show Leak Redline gebruiken om een ​​rode lijn trekken bij 60 l / min in de Lek Tarief / Total Lek Rate grafiek in OSCAR 0.9.6. (Eerdere versies van OSCAR niet over deze optie)

Philips Respironics System One: Er is geen officiële "lijn in het zand" voor het markeren van een groot lek.

(Bron: Encore Report Guide) Veel System One gebruikersgegevens gepost op het forum geeft de groot lek lijn voor Total Leak tarief is afhankelijk van de vraag of de machine is een serie van 50 (oudere) System One of een Series 60 (nieuwere) System One. Veel gebruikersgegevens gepost op het forum geeft ook aan dat het groot lek lijn is afhankelijk van de druk die wordt gebruikt: Mensen die minder dan 10 cm van de druk zien Large Lekken wordt veel eerder gemarkeerd dan mensen met behulp van een druk van meer dan 10 cm. Hier volgen enkele algemene schatting richtlijnen voor waar de ongedefinieerde Philips Respironics groot lek lijn is gelegen:

Series 60 System Oneusers kan gaan Grote lekken zien wordt gemarkeerd wanneer de Total Leak Rate bereikt 60-70 L / min; als de voorgeschreven druk instelling is lager dan ongeveer 8 cm, dan Grote lekken kunnen worden gemarkeerd als de Total Leak Rate 50-60 L / min in sommige gevallen bereikt.

Series 50 System Oneusers kan gaan Grote lekken zien wordt gemarkeerd wanneer de Total Leak Rate bereikt 80-90 L / min; als de voorgeschreven druk instelling is lager dan ongeveer 8 cm, dan Grote lekken kunnen worden gemarkeerd als de Total Leak Rate 60 l / min in sommige gevallen bereikt.

Officiële Grote lekken voor Philips Respironics System One machines zijn zeer moeilijk te bepalen met grote nauwkeurigheid in versies van OSCAR voorafgaand aan 0.9.6. In versie 0.9.6 zijn de Encore-gedefinieerde Grote lekken gemarkeerd door grijze balken in de Events tabel en als een grijze achtergrond in het debiet curve. De officiële Grote lekken voor een System One zal niet direct worden gemarkeerd op de OSCAR Lek / Total Leak grafiek.

Als u wilt een Redline om uw Lek / Total Lek grafieken in OSCAR voegen, ons advies is om te kijken naar je eigen groot lek vlaggen en erachter te komen waar ze lijken te beginnen. Als je niet lijken te erg veel Official groot lek hebt, gebruik dan de bovenstaande richtlijnen als een waardig genoeg beginnen gok want waar uw specifieke Redline moeten worden getrokken.

Om negatieve invloed op de effectiviteit van CPAP-therapie en de juistheid van de door het apparaat gegevens lekken zowel groot genoeg en lang genoeg zijn. Zoals we net hebben gezien, "Groot genoeg" is gemakkelijk gekwantificeerd door de fabrikanten. Maar wat is "lang genoeg"?

ResMed is blijkbaar de enige grote fabrikant die een gebruiksvriendelijke tool om te bepalen of de officiële Grote lekken laatste lang genoeg om de CPAP-therapie compromis: De gevreesde Mr. Red Frowny Het gezicht toont op de korte versie van de Sleep Quality Report als Official (ResMed) Grote lekken maken ten minste 30% van de nacht.

Aangezien de andere fabrikanten zijn "vaag" als het gaat om het beschrijven van hoe lang Grote lekken moeten duren tot negatieve invloed op de CPAP-therapie, nemen we dat ResMed definitie als een 'werken' definitie:

Als je in Official groot lek grondgebied voor uw apparaat voor ten minste 30% van de nacht, dan weet je dat je een groot lek probleem dat moet worden aangepakt hebben.

Veel lange tijd CPAP gebruikers zal zeggen dat de "30% tijd in groot lek grondgebied" is te genereus en dat Groot Lekken uw behandeling veel eerder dan die van invloed. Dus dit een goede vuistregel kan zijn voor u te overwegen:

Als je vaak in Officiële groot lek grondgebied zijn voor 15% -30% van de nacht, dan heeft u waarschijnlijk een groot lek probleem dat moet worden aangepakt.

Als je vaak in Officiële groot lek grondgebied zijn voor 10% -15% van de nacht, dan kunt u een groot lek probleem dat moet worden aangepakt hebben.

Als je vaak Officiële Grote lekken die een uur of langer duren, dan heeft u waarschijnlijk een groot lek probleem dat moet worden aangepakt.

Dat gezegd hebbende: Het is niet ongewoon voor mensen om gewoon een slechte nacht voor lekken zo nu en dan. Als uw lekken zijn meestal goed genoeg, kan het contra-productief te maken over het elimineren van de laatste van de lekken zijn.

Perfect Lek / Total Lines

Een perfecte Lek / Total Line is een lek lijn met weinig of geen onbedoeld lekken.

Voor ResMed gebruikers, die gemakkelijk te herkennen: The Leak grafiek is een vlakke lijn bij 0,0 l / min voor alle of bijna alle van de nacht. En eventuele lekken die aanwezig zijn, zijn weg, weg onder de ResMed Redline van 24 l / min.

Voor al de rest van ons, perfect lek lijnen zijn niet zo makkelijk te herkennen. We kunnen gebruiken OSCAR schatting Leak grafiek (in plaats van de Total Leak grafiek), maar dat kan niet altijd accuraat zijn, vooral als we met behulp van een bi-level of een automatische machine met een breed scala van druk.

Om een ​​perfecte lek lijn van Total Lekken identificeren vereist een beetje kennis: We moeten weten de verwachte (opzettelijke) lekken tarief voor het masker. Zodra we weten dat, een perfecte Total Leak lijn een vlakke of "fuzzy flat" lijn die is binnen een paar L / min van de verwachte lekkage van het masker bij de gegeven druk zou zijn.

Het verwachte afhankelijk van zowel het masker en de druk. De handleiding van uw masker moet een tabel en / of grafiek die u vertelt wat uw masker verwacht (opzettelijke) tarief is op verschillende druk hebben. Hier is de verwachte lekkage informatie vanaf pagina 8 van de handleiding voor de ResMed Swift FX neuskussentjes masker:

Wij interpreteren deze grafiek als volgt:

Als de druk wordt ingesteld op 6 cm, uw verwachte lekkage is ongeveer 25 l / min.

Als de druk wordt ingesteld op 9 cm, uw verwachte lekkage is ongeveer 30 l / min.

Als de druk wordt ingesteld op 10cm, uw verwachte lek is ongeveer 32 l / min.

Als de druk wordt ingesteld op 14cm, uw verwachte lek is ongeveer 40 l / min.

Als de druk wordt ingesteld op 15 cm, uw verwachte lek is ongeveer 41 l / min.

Als de druk wordt ingesteld op 18cm, uw verwachte lek is ongeveer 48 l / min.

Deze nummers zijn niet precise- ze meestal voorzien van een +/- foutenmarge van ongeveer 5 l / min. Maar in een ideale wereld, wilt u uw Total Leak grafiek om vrij dicht bij uw verwachte lekkage tarief.

Onze steekproef patiënt maakt gebruik van een Swift FX masker en haar druk variëren van een EPAP = 4 om een ​​IPAP = 8; vandaar de verwachte lekkage haar masker is tussen 20 en 29 l / min. Zowel van de volgende beelden zijn van haar (uitstekend) lek lijn op 9 augustus 2012: haar eerste nacht met de Bella Loops hoofddeksels voor de Swift FS.

In OSCAR 0.9.6, het is heel duidelijk dat het lek lijn is uitstekend: Het is vlakke (of bijna zo) en rechts ongeveer 20 l / min, de onderkant van de "verwachte lekkage" bereik voor de druk die ze gebruikt: [ afbeelding: SH-lek-line-excellent_zps605129ca.jpg]

Laten we nu eens kijken naar hetzelfde lek lijn in OSCAR 0.9.3 met de OSCAR 0.9.3 standaardinstellingen voor Total lekken:

Het eerste dat opvalt aan newbies een OSCAR 0.9.3 lek line is dat het lijkt alsof de hobbels zijn enorm in vergelijking met die in de Encore software of die in OSCAR0.9.6. Maar let op de schaal op die verticale as: OSCAR 0.9.6 is het plotten van lekken van gegevens van de patiënt op een schaal die loopt van 0 L / min tot 120 l / min en de grafiek neemt ongeveer dezelfde fysieke "ruimte" als de OSCAR 0.9.3 grafiek. Echter, de oudere versie van OSCAR 0.9.3 plots haar gegevens met behulp van een verticaal bereik van 10-30 L / min, en de grafiek zelf is voornamelijk tussen de 16 l / min en 26 l / min. Met andere woorden, ze lek data duurt slechts ongeveer 1/14 van de verticale afstand in de grafiek OSCAR 0.9.6, maar het neemt 1/2 van de verticale afstand in de grafiek OSCAR 0.9.3. Dat is de reden waarom de bult ziet er zo enorm in OSCAR 0.9.3.

Onze snelle schatting van de "vlakheid" van een Total Leak lijn in een pre-0.9.6 versie OSCAR is gebaseerd op het verticale bereik van de gegevens: Indien het lek gegevens ligt in een 10-15 l / min bereik OSCAR 0,9 0,3 of eerder, dan is het lek gegevens zullen waarschijnlijk kijken plat of fuzzy flat in Encore of OSCAR 0.9.6. En als dat fuzzy "vlakke lijn ligt binnen +/- 5 of 6 L / min van de verwachte lekkage van het masker op uw druk, dan is het lek lijn is een uitstekende lek lijn.

Let op: Omdat de steekproef patiënt verwacht lekkage is relatief laag (20-30 L / min) en omdat ze zelden een Total lekkage tarief boven de 50 l / min, zij de voorkeur aan de grenzen van het lek grafiek veel enger in OSCAR 0.9.6 dan de standaard 0-120 l / min bereik. U kunt kiezen voor de maximale en minimale waarden voor de Lek grafiek in het menu Voorkeuren (Zie 7. Belangrijk voorkeursinstellingen).

Goed en goed genoeg Lek / Total Leak lijnen

We zouden allemaal als een perfecte lek lijn elke nacht. Maar voor de meesten van ons, dat gaat niet gebeuren. Bovendien kan de strijd om alle overtollige lekken te elimineren leiden tot meer problemen dan ze oplost. Dus toen zijn lek lijnen 'goed genoeg' om geen zorgen over te maken?

In het algemeen zal een Total Leak lijn meestal "fuzzy" flat te zijn en te blijven meestal rond het opzettelijk lekkage tarief voor je masker en druk, maar heeft de neiging om een ​​aantal zichtbare perioden van aanmerkelijk hogere lekken, waarvan de meeste blijven ruim onder de cut-off voor hebben " grote Lekken "voor de gegeven machine. Een paar zeer korte duur Grote Prei op een anders fatsoenlijke nacht zijn meestal niet iets dat je hoeft te maken over. Een waardig genoeg Total Leak lijn heeft meer voor de hand lekken dan een goed doet, maar lijn blijft onder de groot lek lijn voor ten minste 70-90% van de nacht. (Er is enige discussie tussen CPAP gebruikers van hoe lang de Grote lekken moeten duren voordat ze problematisch worden.)

Voor ResMed gebruikers of voor mensen die gewoon willen concentreren op de (overmatige) Leak data, zal een goede Leak lijn "fuzzy" te zijn vlak, blijven meestal rond 0.0 L / min, maar heeft de neiging om een ​​aantal zichtbare perioden van aanmerkelijk hogere lekkages hebben, waarvan de meeste onder de drempel van 10-15 L / min. Een waardig genoeg Leak lijn heeft meer voor de hand lekken dan een "goede" men doet, maar lijn blijft onder 25-30 * L / min gedurende ten minste 80-90% van de nacht. (Er is enige discussie tussen CPAP gebruikers van hoe lang de Grote lekken moeten duren voordat ze problematisch worden).

In het algemeen kunnen patiënten vertrouwen op de Total Leak data en groot lek definitie van de machinefabrikant meer dan eye-balling het (overmatig) Lek grafiek in OSCAR als men aangeeft dat er een groot lek en de andere niet. Dat betekent dat gebruikers ofIntelliPAP machines een beetje hoger "Leak" nummer kan hebben dan 24-30 l / min voordat het echt telt als een groot lek; aan de andere kant de gebruikers van iconen met maskers die relatief hoog verwacht lekken kunnen Grote lekken waar de (overmatige) Lek grafiek moet hebben, is een stuk lager dan 24 l / min: Als de verwachte lekkage van de grafiek is 45 l / min en je een icoon, een eventueel overschot Leak die gebruik maken van meer dan 15 l / min is waarschijnlijk worden gemarkeerd als een groot lek in de Fisher & Paykel software sinds de Total Leak zal zijn op of boven 60 l / min, dat is het groot lek lijn voor de Icon.

Hier is een voorbeeld van een "Decent Enough" lek lijn van eigen gegevens onze steekproef patiënt:

Dat grote bult 8:15-08:30 is een (relatief gezien) een zeer groot lek voor deze patiënt; de Total Leak prijs is tot bijna 50 l / min, die begint aan de grens waar haar zeldzame Officiële Grote Lekken zijn gescoord (ongeveer 55-60 l / min) te benaderen. Maar deze nogal groot lek maakt slechts ongeveer 15 minuten van de 7 uur werktijd; dat is niet genoeg tijd om echt zorgen te maken over.

De 90% of 95% Lek / Total Leak Prijs van de Left Side bar kan ook nuttig zijn voor het bepalen van uw lekkage onder controle zijn. Meestal als de 90% of 95% Lek / Total Leak lager is dan de definitie van groot lek voor uw machine, de lekken zijn vrijwel onder controle. Op de hierboven getoonde 's nachts, de patiënt 90% Totaal Leak tarief voor deze avond was 22 l / min, wat recht is rond haar verwacht lekkage.

Maar het is ook belangrijk om te begrijpen dat als de 90% of 95% Lek / Total Leak prijs is nog net boven de definitie van groot lek voor uw machine, je lekt kan nog steeds "goed genoeg" te zijn. In dit geval je echt moet overwegen hoeveel tijd je doorgebracht in groot lek grondgebied: Het is één ding als je besteden 15-20% van de nacht nauwelijks boven het groot lek lijn; het is een ander ding als je besteden bent 40-45% van de nacht op of boven de grote lek lijn. En toch kan de 90% (en 95%) Lek / Total Leak nummers hetzelfde uitzien voor beide situaties.

Problematisch, Bad en Horrible Leak Lines

Zoals met vele andere betrekking CPAP, neigen gegevens in de Lek / Total Leak lijn is ook belangrijk. Als je probeert een nieuw masker en je bent nog steeds uit te werken hoe het masker te passen, kunt u een of meer nachten echt slecht groot Lekken hebben. Als uw maskerkussen begint te slijten, kan het eerste teken van een hoger dan normaal lek lijn. Als je de wind met een zware verkoudheid of griep en je bent serieus overvol, zou je geneigd zijn om meer te doen mond ademen dan normaal en je lekt kan (veel) hoger dan de typische zijn. Dus het is belangrijk om niet overdreven te reageren op één (of een paar) slechte nachten met betrekking tot lekken, vooral als er een voor de hand liggende verklaring.

Maar sommige nieuwe CPAP gebruikers (en niet zo nieuw CPAP gebruikers) echte problemen om overmatig lekt onder controle. We gaan nu onze aandacht op met de Lek / Total Leak lijn te bepalen wanneer grote lekken lang genoeg en groot genoeg om de werkzaamheid van de CPAP-therapie en de juistheid van de gegevens niet geschonden.

Er is een aantal verschillen van mening tussen de lange termijn CPAP gebruikers over hoeveel tijd je hebt om te besteden in groot lek grondgebied voordat het duidelijk wordt dat je absoluut moet iets over de lekken te doen. Sommige mensen zouden zeggen dat 10% van de nacht in groot lek grondgebied is te veel; anderen zouden zeggen 10% is ok, maar 20% is het niet. Een deel van deze troost: als de Grote lekken bent u wakker worden, ze moeten worden aangepakt. Als je niet beter overdag voelt, kan de Large Lekkages deel (of alle) van het probleem. Maar als je door de grote lekken slaapt en je bent goed in het overdag voelt, kan het niet zo belangrijk zijn als je in groot lek grondgebied 10-20% van de tijd op sommige avonden.

Maar tegen de tijd Grote lekken maken 30% of meer van de nacht, heb je een probleem hebt. ResMed is expliciet over deze lijn; de andere fabrikanten zijn vager.

En dan is er ook de kwestie van hoe lang de langste van het groot lek is: Als u meer dan 40 minuten durende officiële Grote Prei op de meeste van uw nachten, dan is dat waarschijnlijk een probleem is dat je nodig hebt om te werken.

Hier is een voorbeeld van een Bad (overmatig) ResMed S9 Leak Line getoond in OSCAR 0.9.3. We hebben toegevoegd een rode stippellijn bij de ResMed Redline bij 24 l / min, omdat het werd niet getrokken door OSCAR 0.9.3:

We kunnen de tijd over de Redline te schatten. (In OSCAR 0.9.6, het percentage van de tijd over de Redline zou zijn in de statistische gegevens in de Left Side Bar). De schatting is dat de tijd waarin de lek boven de ResMed RedLine van 24 l / min ligt tussen 180 en 200 minuten, of tussen 3 en 3,33 uur. De looptijd voor de nacht is ongeveer 8 uur. Dus het lijkt erop dat deze persoon was in groot lek grondgebied voor 37% van de nacht.

Het merendeel van de tijd dat iemand heeft ernstige groot lek problemen, de Lek / Total Leak lijn is problematisch-to-verschrikkelijk op een groot percentage van de nachten. Dus de makkelijkste manier om te vertellen dat je hebt een groot lek probleem beseffen dat je vaak meer dan 30% zijn de uitgaven van de nacht in groot lek grondgebied. Of je je realiseert dat je vaak besteden 10-30% van de nacht in groot lek grondgebied en u bent niet het gevoel zo goed als je zou moeten.

Mond ademhaling en andere oorzaken van Lekken

Een heleboel dingen kunnen lekken van alle soorten en maten te veroorzaken: gehannes met het masker, verdringen het masker aan je neus krabben, duwen het masker terwijl meer dan het draaien in bed, de mond ademen, en gezicht ontspanning (facial uitzakken) in diepe slaap zijn allemaal in staat om waardoor zowel kleine als grote lekken. Versleten masker kussens, verkeerd formaat maskers, strak masker riemen, en maskers die verkeerd worden weer in elkaar gezet kan ook leiden tot lekkages. Een andere mogelijke oorzaak van de lekkages zijn druk toeneemt bij gebruik van een CPAP in de automatische modus. Aanbrengen van een masker bij lage druk neigt gemakkelijker dan het aanbrengen van een masker bij hogere drukken zijn. Als u masker past bij relatief lage druk, de druk toeneemt, de druk te verhogen zelf kan het masker om de verbinding te verliezen, en het resultaat is overmatige lekkage.

Mond lekken kan bijzonder problematisch zijn voor neusmasker en neuskussentjes gebruikers. Inderdaad nieuwe CPAP gebruikers met behulp van nasale maskers en neuskussentjes zijn vaak verteld door andere CPAP gebruikers die ze nodig hebben om een ​​volgelaatsmasker gebruiken als er een kans dat ze een mond adempauze zou kunnen zijn. En als een newbie berichten foto's van problematische lek lijnen, het eerste ding dat vaak wordt gesuggereerd, is dat de lekkages zijn waarschijnlijk te wijten aan de mond ademen.

Maar een lek is een lek, ongeacht waar het vandaan komt, en de machine niet weet waar het vandaan komt. Dus hoe kunnen we bepalen of een lek is een mond-beademing lek of gewoon een typisch masker lekkage veroorzaakt door iets anders? Nou, het is een beetje moeilijk, maar in het algemeen kijken we naar het lek lijn op de grafiek. Short korte stekelige lekken zijn zeer waarschijnlijk masker beweging lekken ... korte herinrichting of kleine beweging. Langere perioden van stekelige lekken kan erop wijzen dat je erg onrustig en het doen van een veel te woelen en herhaaldelijk gedrang het masker in het proces. Mond-ademhaling lekken neiging om een ​​langere periode van het lek te hebben en vaak de neiging om een ​​soort van te maken aa mesa of plateau effect. Maar het gezicht ontspanning kan ook leiden tot langere periodes van lekken die er uitzien als plateaus of plateaus.

In dit voorbeeld getrokken uit een oude online ResMed materialen, zijn er eigenlijk 3 perioden van vermoedelijke mondlekkage maar alleen de middelste deed 24 l / min:

Het patroon makkelijk genoeg te identificeren. Weten we met absolute zekerheid dat dit soort van een patroon is het meest waarschijnlijk een mondademhaling lek? Natuurlijk niet, maar we kunnen vaak maken een educated guess. soort plateau lekken in combinatie met het gebruik van een neusmasker interface en wakker worden met een droge mond verwijst meestal naar de mond lekken. Of de mond lekken zijn ernstig genoeg te rechtvaardigen iets over is afhankelijk van de ernst ervan te doen, zowel in termen van hoe groot de lekken zijn en hoeveel ze lijken te uw slaap verstoren.

Het is ook belangrijk nogmaals op wijzen dat twee van de drie vermoedelijke perioden van de mond ademen in dat laatste voorbeeld blijven onder de ResMed Redline: In termen van de effectiviteit van de CPAP-therapie, de twee kleinere mondademhaling lekken zijn niet ernstig genoeg om zorgen over te maken . Dit druist in tegen de algemeen aanvaarde idee dat je verliest al uw therapie druk elke keer dat je je mond open, terwijl het gebruik van een neusmasker: De hoeveelheid lucht die je verliest door een open mond hangt af van veel factoren, met name de plaatsing van de tong. Als de voorste 1/3 tot 1/2 van je tong stevig geplant op het dak van uw mond achter je top voorste snijtanden, de tong effectief blokken van de mondholte van de bovenste luchtwegen. En als je toevallig je mond open met je tong op die plek, elke mond lekken kan zeer minimaal, zolang je blijven ademen door je neus. Als u begint te ademen door je mond, maar de tong glijden vanuit die positie, en als de tong naar beneden beweegt weg van het dak van de mond, zal meer lucht in staat om lekken van de open mond.

Veel mensen weten over te schakelen naar volgelaatsmaskers wegens een vermoeden of bekende mondademhaling problemen. In een volgelaatsmasker, kunt u openen en ademen door je mond zonder verlies van druk. (Mond ademen in een FFM kan nog steeds leiden tot ernstige droge mond problemen, maar). Maar veel mensen gebruik FFM nog steeds lek lijnen die lang plateau patronen die doen denken aan de mond ademen hebben. En het is niet ongewoon dat deze lange plateau lekken groot genoeg om de punten te Official grote lekken zijn. Omdat de mond ademen is niet de (directe) oorzaak van een dergelijk lek als u gebruik maakt van een FFM, wat dan wel? De meest waarschijnlijke oorzaak is de versoepeling van het gezicht en kaak spieren na de mond heeft geopend. Als we slapen, deze spieren te ontspannen en het gezicht weefsel rond de mond en kin begint te verzakken. Als de onderkant van het gezicht zakt of ontspant genoeg is, kan het masker uit de buurt van de kin te trekken, zodat een potentieel groot lek. Het is ook belangrijk om te onthouden dan FFM hebben een veel grotere voetafdruk op het gezicht, en dus is er meer oppervlak contact tussen het masker en het gezicht, en dat kan het ook moeilijker maken om een ​​FFM dichten in de eerste plaats.

vervelend Lekken

Er zijn drie soorten lekken:

Lekkages die zowel lang genoeg en groot genoeg aantasten CPAP-therapie;

Lekken die niet lang genoeg of groot genoeg om een ​​negatieve invloed hebben op uw CPAP-therapie, maar die zijn vervelend genoeg om de algehele kwaliteit van uw slaap verstoren; en

Lekken die niet lang genoeg of groot genoeg om een ​​negatieve invloed op uw CPAP-therapie en welke niet storen uw slaap.

U hoeft alleen maar om te werken aan de vaststelling van de eerste twee typen lekken. Kleine lekken die je niet wakker wordt of leiden tot een voor de hand liggende onrust kan worden genegeerd. Inderdaad, de inspanningen om te proberen de laatste van deze kleine lekken kan zelfs problemen op het gebied van het algemene comfort en uw vermogen te creëren om te slapen en blijven slapen elimineren.

Lang, moet grote lekken worden aangepakt, omdat ze invloed hebben op uw therapie, en ineffectief CPAP-therapie nacht na nacht zal niet toestaan ​​dat je op je best te voelen. Als uw lekken vaak in Officiële groot lek grondgebied, moet u de tijd die nodig is om erachter te komen wat de oorzaak van de lekkage te brengen. Zorg ervoor dat uw masker is de juiste maat en zorg ervoor dat je weet hoe je goed passen bij het begin van de avond: strak hoofddeksel kan ernstige lekkages als can maskers die te groot of te klein is voor je gezicht zijn ontstaan. Als de grote lekken lijken te worden veroorzaakt door aanzienlijke mond-beademing of een gezichtsbehandeling ontspanning en u een neusmasker of een neuskussentjes masker, moet u wellicht een kinband overwegen of taping je mond, of over te schakelen naar een volgelaatsmasker. Als u al gebruik maakt van een FFM en het probleem is het gezicht ontspanning, kan een masker voering of een kinband helpen. Of u kan nodig zijn om een ​​speciale "anti-lek band" toe te voegen voor FFMs. ( "Pad A Cheek" verkoopt ze.)

Maar kleine lekken die je irriteren of je wakker of houdt u van het krijgen van (terug) te slapen voorkomen dat u van het krijgen van de slaap een echt goede nachtrust. Dus elke lek dat de slaap verstoort is unwanted- ook al is het klein.

Dus een belangrijke vraag die veel CPAP gebruikers voor staan ​​is: Hoeveel moet ik doen om te proberen om al mijn lekken te elimineren?

En het antwoord is: "Het hangt ervan af."

Als uw lekken blijven onder de Official groot lek lijn voor uw machine en je lijkt te degelijk te slapen door hen en je mond is niet te droog in de ochtend, kunt u heel goed besluiten om iets helemaal niet doen.

Sommige mensen zijn niet zo gelukkig: Het is duidelijk dat de lekken zijn ofwel te groot of te lang of gewoon te vervelend voor hen om een ​​hoge kwaliteit van de slaap te krijgen: Als je al super-gevoelig zijn voor elk klein ding dan kan je nodig hebt om een ​​aantal te nemen extra maatregelen om uw lekkages (zowel groot en klein) te beperken. Je moet in staat zijn om te slapen eerste en gefragmenteerde slaap om welke reden zal volledig verknoeien slaap architectuur en de normale slaap cycli en de tijd doorgebracht in elke slaap podium. Als je wakker wordt 20 keer per nacht gehannes met lekkages (ongeacht de oorzaak) je gaat voelen vrij slecht de volgende dag. Heck, als je wakker wordt 20 keer per nacht voor welke reden dan ook (zelfs redenen kun je niet met een vinger naar punt) je gaat voelen de volgende dag, want als je een vrachtwagen van ontwaken herinneren, is de kans groot dat je had ook een behoorlijk aantal wakker dat je niet ook niet vergeten. En gefragmenteerde slaap in het algemeen doodt alleen het lichaam in staat om gebruik te maken van de normale herstellende krachten van de slaap te maken.

En sommige mensen vinden zichzelf in het midden: Lekken lijken soms om problemen te veroorzaken. Of bepaalde lekkages veroorzaken problemen, maar ze kunnen slapen door andere vormen van lekken. Als je jezelf in deze situatie, gebruik wat gezond verstand bij het evalueren van uw lekkage. Hoe groot van een probleem is het echt? En is de remedie een groter probleem dan het lek? Droge mond kan al dan niet betekenen dat je serieus gevolgen hebben voor uw behandeling met de mond ademen. En als uw mond lekken zelden Officiële groot lek grondgebied te bereiken, moet je de mogelijke ongemak van het dragen van een kinband, taping je mond, of met behulp van een FFM tegen de mogelijke problemen die worden veroorzaakt door de niet-officiële groot lek mond lekken wegen. Dit is een persoonlijk gesprek en moet worden gedaan op individueel niveau. Sommige mensen zullen meer comfortabel met minder lekken en meer dingen op hun gezicht te zijn; anderen zullen meer comfortabel slapen met een paar meer lekken en (veel) minder spullen op hun gezicht te zijn. Zolang uw lekken niet verblijft in Officiële groot lek grondgebied voor overmatig perioden nacht na nacht, de beste beslissing is degene die geeft kunt u de meeste heerlijk slapen met de minste wakes.

Waarom zijn Grote Lekken Een probleem?

We hebben gekeken naar hoe elke fabrikant definieert een Official groot lek, onderzochten we lek lijnen, om erachter te komen hoe om te zeggen of lekken zijn een belangrijke kwestie, en we hebben gekeken naar een aantal oorzaken van lekkages. Maar we hebben niet echt gekeken naar de reden waarom Groot Lekken problemen veroorzaken voor onze CPAP machines en hoe deze problemen kunnen onze therapie beïnvloeden.

Voorbij de AHI: Apneus en hypopneus in de stroomsnelheid grafiek

De meeste slaap artsen en meest OSA patiënten nooit echt zelf bezig te houden met gedetailleerde gegevens over de werkzaamheid buiten de nachtelijke en lange termijn AHI data. En dat is ok: Als de nachtelijke AHIs zijn bijna altijd onder 5.0 en je goed voelt, er is echt geen behoefte om te kijken naar de gedetailleerde gegevens beschikbaar zijn in OSCAR over elk evenement opgenomen 's nachts de machine. Maar als je een data hond bent, de dingen die je kunt zien in het debiet data kunnen fascinerend zijn. En als je niet het gevoel zo goed als u gehoopt met CPAP-therapie, soms het onderzoeken van de stroomsnelheid gegevens in meer detail kan enig inzicht in wat er zou kunnen gebeuren vergoten.

De informatie op deze pagina is geschreven voor de nieuwsgierige CPAP gebruikers die gewoon meer wil weten over wat de stroomsnelheid data shows en wat het kan erop wijzen over de kwaliteit van de behandeling te leren kennen. Niets van deze informatie moet worden beschouwd als medisch advies. Als u problemen ondervindt met uw CPAP-therapie, moet u uw slaap arts te raadplegen.

Flow Rate grafiek: Een spoor van elke adem je nam

Wanneer we een CPAP, onze bovenste luchtweg van een "semi-gesloten systeem onder druk" omvat de ventilator, de buis, het masker, en onze bovenste luchtwegen. Het systeem is "semi-gesloten" vanwege het opzettelijk lekken ingebouwd in het masker om re-ademhaling te voorkomen. Een volledige gegevens over de werkzaamheid CPAP meet de tegendruk aan blower einde van "het systeem" en gebruikt deze gegevens voor het berekenen van de lucht stroomt in en uit onze longen hele nacht lang. De resulterende gegevens wordt de stroomsnelheid data, en het debiet grafiek geeft een spoor van adem je de hele nacht duurde lang.

Om te begrijpen hoe een debiet grafiek te lezen, het helpt om in te zoomen op het punt waar de individuele adem kan worden gezien:

De y-waarden zijn gemeten in liter per minuut (l / min). Wanneer de stroomsnelheid is positief (boven de horizontale lijn aangeduid als 0.0), wordt de luchtstroom in te gaan op de longen en je bent inademen. Wanneer het debiet negatief is (onder de horizontale lijn aangeduid als 0.0), wordt de luchtstroom uit te gaan van de longen en je uitademt. Hoe verder weg van de 0.0 lijn, is hoe sneller de lucht bewegen. Dus een grote positieve bult staat voor een sterke, diep inademen, terwijl een grote negatieve bult staat voor een sterke, diep uitademen. De overgang tussen en uitademen treedt op wanneer het debiet grafiek kruist de 0.0 lijn. Pauzes in de ademhaling opdagen zo plat plekken in de Flow tarief bij de 0.0 lijn.

Normale slaap ademhaling, zoals blijkt uit bovenstaande grafiek, is zeer regelmatig in de grootte en vorm van de en uitademen. Normale slaap ademhaling is meestal veel regelmatiger dan normaal wakker ademhaling, en typisch de grootte van de en uitademen kleiner in slaap ademhaling dan wakker ademhaling.

Basic scoren criteria voor apneus en hypopneus

Elk evenement dat wordt gescoord door uw computer zien als een vinkje in het debiet grafiek. Inzoomen op het debiet curve vaak laat precies zien waarom het evenement werd gescoord; maar soms is het niet duidelijk waarom een ​​gebeurtenis was (of niet) gescoord. En omdat onze CPAPs niet EEG-gegevens hebben, kunnen ze niet vertellen wanneer we wakker zijn en als we slapen. Vandaar dat uw CPAP zal scoren "events" die voldoen aan de definities in hun scoring algoritme, zelfs als je klaarwakker.

fabrikant elke machine heeft zijn eigen algoritmes voor het scoren (en classificeren) apneus en hypopneus. Deze algoritmen zijn niet perfect, zullen we kijken naar dat later. Maar ze zijn erg goed.

In plaats van te kijken naar de definities van apneu en hypopneu elk individu CPAP maker, zullen we de basisconcepten dat al hun algoritmes ten grondslag generaliseren

Bewegende Baseline Flow Rate.All volledige werkzaamheid CPAPs berekenen van een bewegend basislijn debiet met behulp van een aantal minuten aan gegevens. De typische tijdsbestek is een vijf minuten raam van een soort: de machine kijkt naar alle ademhalingen in de laatste vijf minuten en gebruikt deze informatie om een ​​gemiddeld of basislijn debiet te berekenen. (De gegevens van hoe dit basislijn wordt berekend zijn niet hetzelfde op alle CPAPs, maar deze gegevens niet beschikt over een basiskennis van hoe de gebeurtenissen worden gescoord te wijzigen.) Het is genoeg voor nu te denken aan de bewegende basislijn debiet als de "gemiddelde "grootte van uw inhalaties voor de laatste vijf minuten of zo. Apneus en hypopneus gescoord als er een meetbare en significante daling van de stroomsnelheid ten opzichte van de bewegende basislijn gemiddelde en afname duurt minimaal 10 seconden.

Typisch een apneu wordt gescoord wanneer de stroomsnelheid wordt verminderd met ten minste 90% van het voortschrijdend gemiddelde basislijn ten minste 10 seconden. Met andere woorden, tijdens een machine scoorde apneu, de luchtstroom in (en uit) de longen lager is dan 10% van de basislijn bewegende luchtstroom. Dit is genoeg van een verlaging van de luchtstroom dat het debiet curve ziet er meestal redelijk vlak en het is duidelijk dat er weinig of geen lucht beweegt in of uit de longen.

Hypopneus. Typisch een apneu wordt gescoord wanneer de stroomsnelheid wordt verminderd met ten minste 50% van het voortschrijdend gemiddelde basislijn ten minste 10 seconden. Met andere woorden, tijdens een machine scoorde hypopnoe de luchtstroom in (en uit) de longen lager is dan 50% van de basislijn bewegende luchtstroom. De werkelijke hoeveelheid luchtstroom reductie nodig een hypopneu score is afhankelijk van de fabrikant. DeVilbiss kan de criteria voor het maken van een hypopneu worden aangepast: De vermindering van de luchtstroom kan tussen 30% en 70% worden ingesteld.

Het is belangrijk te onthouden dat op een in-lab slaap-test (PSG), heb je in slaap aan het begin van het evenement te zijn om te kunnen worden gescoord als een slaap gestoorde ademhaling evenement. En dat betekent dat de EEG-gegevens gebruikt mogen worden in het maken van echte slaap gestoorde evenementen op een PSG. Maar onze CPAPs geen EEG-gegevens om mee te werken, en elke keer dat het debiet voldoet aan de definitie van een apneu of hypopneu van de fabrikant, zal de machine het evenement te scoren. De werkhypothese is: Als u het masker op je neus, is er een grote kans dat je slaapt en het evenement is of de veronderstelling dat u waarschijnlijk in slaap, kan echter geen geldige aanname in sommigen "echt." situatie. We zullen terugkeren naar dit idee in een beetje.

Obstructieve en centrale apneus

Op een in-lab slaap-test (PSG), zal elke apneu worden geclassificeerd als een obstructieve apneu of centrale apneu. De gegevens van de banden rond de borst en buik worden gebruikt om onderscheid te maken tussen de twee soorten apnea op een PSG. Als de banden aangeven dat de patiënt probeert te ademen, maar geen lucht behaald in de longen, dan is het verondersteld dat het probleem is dat de bovenste luchtweg is ingestort en apneu wordt gescoord als obstructieve apneu. Maar als de banden aangeven dat de patiënt geen poging om te ademen, dan is het verondersteld dat het probleem is dat de hersenen "vergeten" naar het signaal naar het middenrif en de longen te inhaleren. De doorgankelijkheid van de luchtweg is niet relevant bij het scoren van een centrale apneu op een PSG omdat het belangrijkste probleem is met het vergeten van de hersenen om het middenrif en de longen te ademen vertellen. En het is mogelijk om de luchtweg te storten in een centrale apneu.

Maar onze CPAPs hebben geen manier om de inspanning om te ademen te bepalen. CPAPs derhalve kan geen onderscheid tussen obstructieve en centrale apneus op dezelfde manier dat de technicus bewaken van een PSG doet. Oorspronkelijk volledige gegevens over de werkzaamheid CPAPs niet proberen om onderscheid te maken tussen obstructieve en centrale apneus. (The Fisher & Paykel Icon nog steeds niet proberen om soorten apneus te onderscheiden.) Maar als de fabrikanten begonnen met het ontwerpen Auto CPAPs, had een potentieel probleem in de Auto algoritmen moeten worden aangepakt: Een minderheid van de CPAP-gebruikers zijn gevoelig genoeg om druk om problemen te ontwikkelen met druk geïnduceerde centrale apneus. En de neiging tot problemen drukgeïnduceerde centrales hebben meer uitgesproken hoe hoger de drukinstelling op de CPAP. Vandaar vroege APAP Auto vaak algoritmen werden ontworpen om de druk in reactie op apneus behaald bij drukken van 10 cm of meer niet toe. In een poging om dit probleem om veel van de huidige generatie volle werking CPAPs een inspanning te onderscheiden apneus geacht belemmerend zijn en die geacht worden een hoge waarschijnlijkheid om centrale en een APAP met dergelijke hebben "centrale apnea detectie" algoritme kan worden geprogrammeerd om te reageren op de apneu geclassificeerd als obstructief en negeren de andere apneus.

ResMed en Philips Respironics CPAP machines gebruiken (verschillende) gepatenteerde algoritmes om de doorgankelijkheid van de luchtweg te testen en het resultaat gebruiken om elke apneu classificeren als een duidelijke luchtweg apneu (CA) of een obstructieve apneu (OA). Indien de gegevens van het algoritme leidt tot een eenduidig ​​resultaat, kan de apneu worden gescoord als een onbekende apneu (A of UA). Zowel ResMed en Philips Respironics automatische machines zal de druk in reactie op clusters van OA verhogen, maar ze zullen niet de druk in reactie op apneus gescoord als CA verhogen.

DeVilbiss machines gebruiken een ander algoritme voor elke apneu classificeren als een apnea (A) of een niet reagerende apneu (M of NRI). Een DeVilbiss automatische machine zal de druk in reactie op gebeurtenissen als "apneu" verhogen, maar het zal de druk niet toenemen als reactie op "niet-reagerende" apneus.

Zo dichtbij aangezien ik kan vertellen, Fisher & Paykel machines niet proberen om de aard van de apneu te onderscheiden. En ik ben niet in staat om specifieke informatie over hoe de Fisher & Paykel Icon reageert machine scoorde apneus vinden.

Het is ook belangrijk om te onthouden dat de ResMed en Philips Respironics algoritme voor het onderscheid tussen OAS en CA's en DeVilbiss algoritme voor het onderscheid tussen As en de nationale regelgevende instanties zijn niet onfeilbaar. Ze zijn gevoelig voor misclassifying apneus onder bepaalde omstandigheden. Voor de meeste gebruikers, het is niet een groot probleem, maar voor een klein aantal gebruikers, kan het een probleem zijn. We zijn niet vertrouwd genoeg met de DeVilbiss alogrithm om een ​​goed gevoel van zijn beperkingen. Maar zowel de ResMed en Philips Respironics algoritmen zijn gebaseerd op het gebruik van variaties in de CPAP-druk om de doorgankelijkheid van de bovenste luchtweg te testen. Als zodanig zijn zij beide dezelfde algemene kenmerken:

Een CA gescoord door ofwel de ResMed of Philips Respironics CA algoritme is zeer waarschijnlijk een "echte" CA in die zin dat de luchtweg helder (open). Als zodanig, een echte OA is niet erg waarschijnlijk Bemis -scored als een CA op ofwel een ResMed of Philips Respironics machine.

Het maken van een echte centrale apnea (zoals gescoord op een PSG) hangt niet af van de doorgankelijkheid van de bovenste luchtwegen; daarom is er een grotere kans dat een echte CA -scored kan Bemis als OA door de Philips Respironics en ResMed CA detectie algoritmen

Zowel de Philips Respironics en ResMed CA-algoritmen hebben meer kans om problemen te detecteren CAs bij hogere drukken te hebben. Met andere woorden, wanneer de druk toeneemt, de kans dat een CA ismis -scored als OA stijging

Andere gemarkeerde events

In aanvulling op het maken apneus en hypopneus veel CPAP machines score snurken en / of stroom beperkingen (FL). De manier waarop machines scoren deze dingen varieert nogal een beetje, en ze zijn besproken in 10. Snurken Gegevens en 11. Flow beperkingen.

In aanvulling op het maken OA, CA, Hs, snurken, en FL's, de Philips Respironics System One machines scoren ook ademhalingsinspanning gerelateerd arousals (RERAs) en periodieke ademhaling (PB) in de gebeurtenissen tafel met vlaggen op de Flow Rate curve.

RERAs

Op een overnachting PSG, is een RERA scoorde toen er bewijs is van het verhogen van de luchtwegen inspanning die eindigt met een EEG opwinding. Niet alle labs scoren RERAs, door de manier waarop. De lijn tussen RERA en een GASM Rule 4B "hypopneu met opwinding" is een beetje arbitrair: RERAs hoeft niet hebben laatste 10 seconden, maar 4B hypopneus doen; RERAs niet een vermindering van 50% in de luchtstroom nodig, maar 4B hypopneus doen. En een RERA vereist een EEG opwinding, terwijl een Rule 4B hypopneu ofwel een opwinding of een O2 desat van 3% vereist. Eindelijk een RERA kan noch mag niet over een O2 desat. Wanneer een lab ervoor kiest om te scoren RERAs, zal het laboratorium meestal berekenen zowel een AHI en een RDI:

AHI = (aantal OA + CA + Hs scoorde) / (totale slaaptijd)

ADH = (aantal OA + CA + Hs + RERAs scoorde) / totale slaaptijd)

Er zijn mensen wier PSG aangeeft dat ze een normale diagnostische AHI (minder dan 5), maar die ervaring genoeg RERAs voor de RDI serieus te worden verhoogd. Zulke mensen wind vaak met een diagnose van de bovenste luchtweg resistentie syndroom (UARS) in plaats van de OAS. De aansluitingen en verschillen tussen UARS en OAS worden nog steeds besproken in de slaapgeneeskunde gemeenschap. Maar de gebruikelijke behandeling voor UARS is CPAP-therapie, omdat CPAP kan worden gebruikt om glad uit de ademhaling en te voorkomen dat de RERAs gebeurt.

Aangezien een RERA vereist een EEG opwinding te scoren en er is geen duidelijke definitie van hoeveel het debiet moet worden verminderd voor een RERA te scoren, de meeste CPAP machines niet proberen om de vlag RERAs. Maar Philips Respironics is een algoritme ontwikkeld voor het maken van wat zij gelooft zijn RERAs. Aangezien er geen EEG gegevens wordt het Philips Respironics RERA algoritme gebaseerd op een statistische analyse van wat de golfstroom echt RERAs op PSGs lijkt: losjes, Philips Respironics RERA algoritme zoekt naar bewijs verhogen ademhalingsinspanning (ie "stroombegrensd ademhaling ") gevolgd door een of meer" nuttige "ademhalingen. Wanneer we kijken naar de RERAs scoorde in de gegevens van onze steekproef patiënt, is het soms moeilijk of onmogelijk om zowel de "bewijs voor het verhogen van de luchtwegen inspanning" en het "herstel adem" te zien. We hebben ook gemerkt dat de plaatsing van de RERA vinkje is veel minder consistent: Soms verschijnt aan het begin van de RERA, soms lijkt het op het einde, en soms verschijnt in het midden. Maar zo nu en dan zien we een RERA waar het is gemakkelijk te zien waarom het was gescoord:

Omdat de RERA algoritme is eigendom van en is gebaseerd op slechts debiet gegevens in plaats van (debiet + riemen + EEG), is het belangrijk om te begrijpen dat RERA verslapt door de Philips Respironics machines moet worden beschouwd als een "extra" dat is waarschijnlijk niet altijd accuraat . De RERA algoritme waarschijnlijk vlaggen dingen die niet echt zijn RERAs en het mist waarschijnlijk een aantal echte RERAs ook.

Niettemin, als je slaap studie toonde een groot aantal RERAs de Philips Respironics RERA scoring algoritme kan nuttig zijn voor een deel het toezicht op hoe goed de CPAP doet in termen van preventie RERAs te voorkomen zijn.

Periodic Breathing

Philips Respironics machines vlag ademhaling die hun definitie van periodieke ademhaling (PB) voldoet. Op de Philips Respironics webpagina's PB wordt gedefinieerd als: "periodieke ademhaling wordt gedefinieerd als afwisselende periodes van hyperventilatie met wassende / afnemende tidal volume ..." Typically de wassende en afnemende patroon moet vrij regelmatig in uiterlijk en het moet voor minstens een presenteren minuut of twee voor PB te scoren. PB is gemarkeerd met een groene achtergrond van het debiet van gegevens. Vaak, maar niet altijd, zal CA (of Hs of soms OAS) gescoord op het dieptepunt van de cyclus. Soms zal de System One alleen markeren de meest voor de hand liggende deel van de cyclus:

Een beetje PB nu en dan is er niets aan de hand. Er is echter een vorm van PB dat heet Cheyne-Stokes-ademhaling (CSR) die duidelijk geassocieerd met sommige vormen van hartaandoeningen, met inbegrip van congestief hartfalen. CSR is zeer regelmatig en een CA op het dieptepunt van de cyclus (hoewel de CA kan verkeerd gescoord als OA). Als u ernstige hartproblemen hebt en je ziet een heleboel PB scoorde in de stroomsnelheid gegevens, is het vermelden waard aan uw cardioloog evenals uw slaap arts.

Detecteren Periodieke ademhaling op andere CPAPs

Als je eenmaal weet hoe PB eruit ziet, kun je vaak ter plaatse verdachte patronen door eenvoudig scrollen door het debiet data met een 5-10 minuten venster. Elke periodieke waxing / afnemende patronen zullen worden opdagen op die omvang. Of dit is de moeite waard op een regelmatige basis is een andere vraag helemaal. Tenzij je een comorbide aandoening die wordt geassocieerd met PB (zoals congestief hartfalen), PB is niet iets wat je nodig hebt om veel tijd te besteden zorgen te maken over of proberen in uw gegevens te vinden.

Hier is een voorbeeld van PB dat MVO kan worden getrokken uit een ResMed machine:

Wake ademhaling en "False" events

Omdat het scoren van een apnea of ​​hypopnea afhankelijk van de basislijn bewegende luchtstroom, kan het werkelijke luchtstroom die gedurende een apneu of hypopnea variëren. Dit wordt belangrijk tijdens periodes waarin u niet deugdelijk slapen. Wake ademhaling wordt bestuurd door vrijwillige zenuwstelsel en het is veel variabeler dan slaap ademhaling. Vanwege deze variabiliteit is het niet ongewoon voor OA, CA's, en Hs tijdens periodes worden gescoord wanneer je wakker bent: Een paar minuten van de bewuste diepe yoga stijl adem gevolgd door een terugkeer naar de normale wake ademhaling kan voldoen aan de criteria om te worden gescoord als een H. Als we woelen in bed, is het niet ongewoon om onze adem in te houden voor een paar seconden, terwijl zich te concentreren op omdraaien of de vaststelling van het bed kussens en dekens; Als de pauze in onze ademhaling bijna 10 seconden, kan het verkeerd gescoord als hypopnea. En sommige mensen de wake ademhaling patronen zijn meer vatbaar te worden geïnterpreteerd als de slaap verstoorde ademhaling dan anderen. Deze slaap / waak / junk dommelen perioden zijn het meest waarschijnlijk gebeuren aan het begin of einde van de nacht, vooral als je in de gewoonte van het liggen in bed, zonder een diepe slaap.

Soms patiënten liggen in bed proberen terug te krijgen om te slapen als ze niet helemaal klaar om op te staan; Soms kunnen ze onrustig voordat toegeven dat ze waarschijnlijk niet weer in slaap te krijgen. Als je net als dit en kijken naar uw gegevens na een van deze ochtenden, kunt u veel slaap / waak / junk ademhaling te zien. Hier is een close-up van wat soms gebeurde toen onze steekproef patiënt in bed gelogen tevergeefs proberen om terug te komen om te slapen:

In deze gegevens is het duidelijk dat de patiënt nooit degelijk terug te slapen, niet alleen vanwege het grote aantal (false) evenementen, maar ook omdat ze de BiPAP uitgezet en weer aan drie extra tijden na de eerste wake rond 08:10 voordat ze uiteindelijk beslissen om uit bed te kruipen om 9:00. Tijdens deze wakkere periode 4 Hs, 1 CA, 2 OAS 3 FL's, 1 RERA, en sommige snurken waren allemaal gescoord. Ieder van hen zijn waarschijnlijk artefacten van haar kielzog ademhaling en / of onregelmatigheden in haar ademhaling scoorde als ze was net beginnen te dutten voordat wakker back-up. Een PSG, de meeste of alle van deze gebeurtenissen zou waarschijnlijk niet gescoord gebaseerd op EEG data- een gebeurtenis moet beginnen SLEEP om de punten te slaap verstoorde ademhaling.

Onderscheidende dit soort slaap / waak / junk (SWJ) ademhaling van periodes van ernstige slapen verstoorde ademhaling periodes dat uw CPAP-therapie aan te geven mag niet worden geoptimaliseerd is niet bijzonder eenvoudig. Maar uiterst rusteloos op zoek periodes aan het begin of einde van de nacht hebben meer kans om SWJ zijn. En als je weet dat je wakker waren voor langere tijd in de nacht, clusters van gebeurtenissen tijdens de keren dat je wakker (of onrustig) waren waarschijnlijk SWJ zijn.

Sleep overgang ademhaling en "False" events

Sleep overgang ademhalingsproblemen vormt ook problemen voor onze machines. De controle van de ademhaling moet worden overhandigd off van de vrijwillige zenuwstelsel het autonome zenuwstelsel. Het is niet ongebruikelijk dat tijdens het overgangsproces, de luchtstroom in de longen daalt (en adem of twee overgeslagen) als orgaan stelt de CO2 trigger voor inhalatie. Op een PSG, deze "slapen overgangsregeling centrale apneus" niet gescoord, omdat ze geen deel uitmaken van de slaap verstoorde ademhaling. Maar onze machines kan niet zeggen dat we in het proces van de overgang naar slapen, en het is niet ongewoon voor "false" events te scoren net zoals we in slaap vallen.

Hier is een voorbeeld van een slaap overgang centrale apneu van de gegevens van onze steekproef patiënt:

Contrast de bovenstaande slaap overgangsregeling centrale apneu met wat lijkt op een echte centrale apneu zijn:

Lengtes van de afzonderlijke evenementen

OSCAR heeft een nette hulpmiddel dat zowel kunt u inzoomen op een bepaalde gebeurtenis en (schatting) hoe lang het duurde. Tussen de kalender en de AHI tafel in de standaard weergave van de dagelijkse gegevens tabel is er een navigatiemenu dat ziet er als volgt uit:

Door te klikken op de tab Events verandert het uiterlijk van de Left Side Bar; zodra Events is geselecteerd, de Left Side bar ziet er als volgt uit:

U zult merken dat dit een lijst van de soorten evenementen die werden opgenomen voor de nacht. Door te klikken op de kleine driehoekjes op elk type evenement brengt een overzicht van de individuele gebeurtenissen van dat type:

Voor CA, Hs en operationele beoordelingen op S9, het nummer tussen haakjes naast geval is de lengte van de gebeurtenis in seconden. Op andere machines, deze hoeveelheden gebeurtenismarkeringen van een soort en ze al dan niet een redelijke schatting van de tijd (in seconden) van de gebeurtenis.

ResMed S9: De getallen tussen haakjes zijn de lengte van de gebeurtenis in seconden.

Philips Respironics System One: De cijfers zijn event markers. Voor CA, OA, Hs, PBS en LL, de nummers zijn meestal een goede benadering van de lengte evenement gemeten in seconden. Voor RERAs blijkt dat het aantal is een goede benadering van de gebeurtenis in seconden. Voor de VS, VS2, en FL is het niet helemaal duidelijk wat de betekenis van de cijfers is. OSCAR gebruikt de VS2 nummers aan de Snore grafiek te tekenen; vermoedelijk hoger het nummer bevestigd aan een VS2, de harder of langer het snurken. Het is niet duidelijk welke. Voor meer informatie over hoe de Philips Respironics scores snurken zien Snurken Data.

DeVilbissIntelliPAP: De nummers tussen haakjes zijn meestal single digit nummers en het is niet duidelijk wat hun betekenis is. Aangezien de IntelliPAP geen stroomsnelheid data op te nemen, is het niet te zien of er enig verband tussen deze nummers en de lengte van de gebeurtenissen.

Fisher & Paykel Icon: De getallen tussen haakjes lijken altijd 1, en daarom zijn zij geen verband met de duur van de gebeurtenis. Je kunt inzoomen op elke gebeurtenis in het debiet curve en een schatting van de duur van het evenement visueel.

Door te klikken op een bepaalde gebeurtenis in de lijst Events zoomt onmiddellijk de Daily grafieken in een close-up van het gekozen evenement. Het tijdschema voor het evenement wordt gecontroleerd door het nummer op de schuifbalk aan het eind van de lijst Events: Hoe kleiner het getal, hoe dichter in te zoomen we:

flag Deze bijzondere hypopneu is min of meer in het midden van de hypopneu. Meestal de vlag dichter bij het einde van het evenement, maar er enige variabiliteit. Een ander ding dat is de moeite waard erop te wijzen dat BiPAP van de patiënt is in het midden van het verminderen van de IPAP als onderdeel van het Philips Respironics "search" algoritme; de geïsoleerde H niet ertoe leiden dat de machine aan de IPAP toenemen en dat is een beetje teller intuïtief wat CPAP gebruikers. Maar het is hoe de Philips Respironics Auto algoritme werkt als volgt: Het negeert geïsoleerde Hs en OA; druk wordt verhoogd voor evenementen indien twee of meer gebeurtenissen zeer dicht bij elkaar.

Clusters van evenementen

Een gemeenschappelijk belang CPAP gebruikers hebben over hun gegevens zijn clusters van de gebeurtenissen. Het is belangrijk om te begrijpen dat uw CPAP machine is niet van plan om elke apneu te voorkomen. Als u nu en dan een slechte nacht met een aantal clusters van de gebeurtenissen, het is niet iets te veel zorgen over te maken. Maar als je de neiging om dichte clusters van de gebeurtenissen op de meeste nachten te zien, uw CPAP-therapie mag niet worden geoptimaliseerd.

Uitzoeken wat de oorzaak clusters van de gebeurtenissen kan moeilijk zijn: soms clusters van de gebeurtenissen zich voordoen in de REM-slaap. Soms lijken clusters tijdens terug slapen. Soms clusters van de gebeurtenissen zijn slaap / waak / junk ademhaling. Af en clusters van gebeurtenissen kan een indicatie zijn dat je in de ongelukkige 10-15% van de CPAP gebruikers die problemen hebben met druk-geïnduceerde centrale apneus te hebben.

Er is geen duidelijke manier om te vertellen wat de oorzaak van een bepaald cluster van de gebeurtenissen. Onze CPAPs niet EEGs en er is geen manier om definitief te vertellen wanneer de REM-slaap optreedt in de gegevens. Eveneens onze CPAPs geen positie detector, zodat de gegevens niet direct vertellen of rugligging slaap is het probleem. Als je nog wakker zijn of onrustig op bepaalde periode in de nacht, dan kan het mogelijk zijn om een ​​cluster als vermoedelijk slaap / waak / junk te identificeren, maar het is niet ongewoon om geen echte herinneringen aan een onrustige periode tijdens het midden van de nacht. Lange clusters van centrale apneus soms je denkt dat je in slaap waren natuurlijk de vraag rijzen over de druk veroorzaakte centrales.

Als uw diagnose slaaponderzoek aangegeven dat uw OSA is veel erger in REM en de clusters zijn ongeveer 90 minuten na elkaar met langere clusters tegen het einde van de nacht, kunnen ze heel goed REM gerelateerde. Als uw diagnose slaaponderzoek aangegeven dat uw OSA is veel erger in rugligging slaap en je merkt dat je wakker op je rug op keer, dan is de clusters kunnen rugligging slaap-gerelateerde. Maar er is echt geen manier om met zekerheid zeggen dat de clusters van de gebeurtenissen in uw gegevens REM of rugligging slaap gerelateerde. Soms is de moeite waard om de redelijke veronderstelling dat de clusters REM rug slaapgebonden in deze situaties, en als de clusters bijzonder persistent (zoals ze voorkomen op de meeste nachten) en smerig (zoals in zij een veel gebeurtenissen), het de moeite waard om met uw slaap arts omdat een (kleine) toename van de druk kan helpen breken de clusters. Maar als de clusters ook na één of meer druk toeneemt, meer formele onderzoek naar de oorzaak kan nodig zijn.

Hoe APAP machines te reageren op gebeurtenissen

Nieuwe CPAP gebruikers worden soms verrast door het feit dat hun CPAP deed niets toen een apneu aan de gang was. Er is een veronderstelling dat de positieve luchtdruk die door de CPAP wordt verondersteld "blast" door de obstructie en de ademhaling te herstarten. Maar druk wordt niet gebruikt om te proberen "end" een voortdurende event. Het is niet eens duidelijk dat 20cmH20, de maximale druk door een CPAP geleverd, zou ook effectief bij het proberen om "blow" een ingestorte luchtwegen open zijn: 20cmH20 is niet genoeg druk om effectief te blazen een gewone ballon. In feite, 20 cmH20 gaat over het verschil in luchtdruk tussen een zeer stormachtig, lage dag druk en een heldere dag hoge druk zonnig.

Het basisidee van CPAP-therapie is het verschaffen van (een klein beetje) positieve luchtdruk door de gehele ademhalingscyclus het moeilijker voor luchtweg instorten. Dit systeem is zeer goed voorkomen apneus en hypopneus optreedt, maar het is niet perfect: Enkele gebeurtenissen zal waarschijnlijk plaatsvinden elke nacht, maar het totale aantal gebeurtenissen laag genoeg om uw behandeld AHI onder 5,0 te houden, en waarschijnlijk goed onder 5.0, elke nacht je de machine gebruikt. Met andere woorden, een goed aangepaste CPAP maakt het moeilijk, maar niet onmogelijk voor de luchtwegen te storten.

CPAPs, kan natuurlijk niet op OA en Hs meer druk aangezien zij een vaste drukinstelling. APAPs reageren op OAS en Hs, maar het is belangrijk om te beseffen dat een APAP zal wachten totdat de apneu of hypopneu is voorbij voordat het de druk toeneemt. En zelfs dan een typische APAP niet de druk na elke OA of H. eerder verhogen, APAPs alleen de druk in reactie op OA en Hs verhogen als twee of meer gebeurtenissen plaatsvinden in een betrekkelijk korte tijd als 5 minuten of zo. De reden voor dit gedrag is gebaseerd op de GASM klinische richtlijnen voor handmatige titratie Sleep Studies. Geïsoleerde OAS en Hs zijn niet noodzakelijkerwijs indicatief voor een slecht gecompromitteerde luchtweg: Zelfs normale mensen hebben af ​​en toe een (frank) OA of H tijdens hun slaap. Maar twee of meer OA of Hs voorkomende dicht bij elkaar in dat de druk niet voldoende om te voorkomen dat de luchtwegen instorten in de (nabije) toekomst zijn. En aangezien meer druk nodig is om te voorkomen dat toekomstige gebeurtenissen gebeuren, de machine verhoogt de druk na de tweede (en laatste) evenement in de cluster eindigt.

APAPs ook reageren op snurken en flow beperkingen door het verhogen van de druk. Snurken en stroom beperkingen worden beschouwd als voorloper van evenementen om OAS en Hs. Met andere woorden, snurken en stroombegrenzingen die duiden dat de luchtweg wordt aangetast: Het kan gedeeltelijk ingeklapt (maar niet ver genoeg om een ​​score H) of het kan nauwelijks begonnen in te storten. Meer druk op dit punt zal helpen houden de luchtwegen open en het voorkomen van verdere instorting, en dus voorkomen OAS en Hs voorkomen. Het is vermeldenswaard dat sommige merken van APAPs zijn zeer agressief in hoe snel en hoe ver ze druk te verhogen in reactie op snurken of stroom beperkingen.

Dus de algemene doelstelling in elke fabrikant Auto-algoritme om de druk net genoeg om te voorkomen dat meer gebeurtenissen gebeuren in komende minuten en laat de ademhaling te stabiliseren verhogen. Het idee is om te voorkomen opkrikken van de druk onnodig: Dat kan leiden tot een instabiele ademen, pijn en meer druk dan nodig is om de luchtwegen open meeste van de tijd. En zodra de machine tevreden ademhaling inderdaad stabiel, de auto-algoritme de druk te verlagen totdat is aangetoond dat de luchtweg weer in sommige instorten.

Elke fabrikant's Auto-algoritme zorgt voor de details over het omgaan met de druk van stijgingen en dalingen in zijn eigen merkgebonden manier. Sommige machines zijn agressiever en verhoog de druk sneller in reactie op snurken, flow beperkingen, en evenementen. Sommigen nemen kleine 1cm stappen in het verhogen van de druk en dan wachten op een minuut of meer voor een verdere verhoging van de druk. De Philips Respironics machines hebben zelfs een zoekalgoritme die periodiek test wat er gebeurt met het debiet curve als een bescheiden toename druk wordt toegepast, zelfs wanneer er geen scoreable evenementen (OAS, Hs, FL's, RERAs en snurken). En evenzo algoritme elke fabrikant heeft een andere manier om te bepalen wanneer te beginnen verlagen van de druk en hoe snel de druk te verlagen.

Het is duidelijk uit te lezen voorlichtingsmateriaal gericht op artsen, dat elke fabrikant meent dat ze de "beste" algoritme. Maar wat weinig informatie die over onafhankelijke bank studies heeft gepubliceerd lijkt erop te wijzen dat terwijl de echte verschillen in de auto-algoritmes kunnen worden gekwantificeerd, de klinische betekenis van deze verschillen is veel moeilijker te evalueren. Dit kan een reden dat wat slaap docs zijn zo terughoudend om APAP therapie als de eerste cursus van de behandeling voor de gewone OSA voorschrijven.

Snurken

ResMed S9s, Philips Respironics System One CPAP en DeVilbiss IntelliPAP machines opnemen snurken data. Fisher & Paykel Icons niet opnemen snurken data.

Hoe werkt een CPAP-apparaat detecteert snurken?

CPAP machines geen microfoon aan hen te hebben. Dus uw CPAP is niet te luisteren naar het geluid van je snurken. Dus hoe werkt het eigenlijk snurken te detecteren? Het analyseert de stroomsnelheid gegevens.

Wanneer een persoon is snurken (tenminste als ze snurken luid en aanhoudend) zijn er een aantal kenmerkende veranderingen in de stroomsnelheid, en analyse algoritmes debiet een volledige gegevens over de werkzaamheid CPAP kunnen halen die up. Typische debiet curves vertonen slaap verstoorde ademhaling problemen kan eruit zien als een van de volgende beelden:

Snurken triggers oscillaties in het debiet curve. Hoe groter en hardnekkiger de oscillaties, hoe slechter (en harder) het snurken is. En dat patroon van oscillaties is wat uw CPAP gebruikt om snurken te detecteren.

Merk ook op dat inspiratoire snurken (snurken alleen op inhalaties) heeft een andere golf stroom dan expiratory snurken (snurken alleen op exhalations). Het is ook mogelijk te snurken op zowel de inhalaties en uitwasemingen; in dat geval de oscillaties op zowel de inademing en uitademing delen van het debiet curve.

Snurken gegevens op een ResMed S9

Snurken gegevens op een ResMed S9 wordt geregistreerd als functie van de tijd. Op elk tijdstip t, de machine kent een "snurken" nummer; OSCAR grafieken die "snurken nummers." Hier is dezelfde Snore grafiek van dezelfde 30 minuten slaap weergegeven in zowel ResScan en OSCAR.

ResScan's snurken grafiek:

OSCAR's snurken grafiek:

De Snore grafieken in ResScan en OSCAR kijken vrijwel hetzelfde, behalve voor de manier waarop de verticale as is gelabeld. In ResScan is er een cryptische symbool schaal die impliceert dat hoe hoger het snurken grafiek, hoe luider het snurken. Merk op dat als het snurken echt ernstig kan uit de top van de grafiek ResScan gaan.

Op OSCAR, wordt de y-as schaal van 0,0 tot 5,0, met

0.0 overeenkomt met het pictogram "geen snurken" op de ResScan grafiek

1.5 overeenkomt met de "/ medium matig luid snurken" pictogram op de ResScan grafiek

3,0 overeenkomt met "luid snurken" pictogram op de ResScan grafiek.

Typisch iets dat is meer dan 3,0 op de OSCAR grafiek is verdwenen uit de top van de schaal in het ResScan grafiek.

Hoewel het belangrijk is om te onthouden dat de S9 heeft geen directe manier om te bepalen de luidheid van het snurken, het is ook duidelijk uit de ResScan grafiek labels die snurken nummers boven de 3 vertegenwoordigen ernstiger snurken dan snurken getallen onder 1. Hoe dan ook de S9 beslist "how luid "het snurken is en toewijzen snurken berustend op zowel de amplitude en frequentie van de oscillaties in de stroomsnelheid curve.

Opmerking: de S9 AutoSet en S9 VPAP Auto zal behoorlijk agressief reageren op snurken. Het is niet ongewoon om een ​​aanzienlijke verhoging van de druk in reactie zien snurken zelfs wanneer geen OA of Hs worden opgenomen.

Snurken gegevens op een DeVilbiss IntelliPAP

Snurken op IntelliPAP wordt geregistreerd als een grafiek in de tijd in OSCAR. Maar de grafiek is een "blokgolf" graph plaats van een curve. Hier is een foto van een typisch IntelliPAP Snore grafiek van OSCAR:

De betekenis van de getallen op de verticale as is bekend, maar deze geacht worden loudness geven. Ik heb IntelliPAP Snurken grafieken met Snurken nummers zo hoog als 30 gezien.

OSCAR presenteert het snurken data heel anders is dan de DeVilbiss software. In DeVilbiss's softwarepakket, is het snurken data gepresenteerd als "vet" tick markeringen op de tafel van de gebeurtenis DeVilbiss software, die hieronder weergegeven:

Elk vet vinkje staat voor een tien minuten tijdslot met minstens 3 snurkt scoorde in die periode. Maatstreepjes lopen samen als er snurken in opeenvolgende 10 minuten blokken.

Snurken gegevens op een Philips Respironics System One

Let op het volgende: De manier waarop gesnurk worden op de ResMed S9 machines is heel anders dan de manier waarop het is opgenomen op de Philips Respironics System One machines. Deze informatie is alleen van toepassing op de snurken gegevens die door de Philips Respironics System One machines en hoe deze gegevens worden gerapporteerd in zowel de OSCAR en Encore softwarepakketten.

Alles over Snurken Gegevens over de Philips Respironics System One Machines

Er is geen officiële gids voor hoe de Snurken informatie van de Philips Respironics System One zoals het is gemeld in een van beide OSCAR of Encore interpreteren. Bij het bestuderen van Encore nummers, de aanname is dat hoe hoger de zogenaamde "VSI" waarde, hoe ernstiger de snurken. Maar hoe groot dat getal moet zijn voordat het lastig is onbekend. En voor het melden van snurken in OSCAR, JediMark moest reverse-engineeren het snurken gegevens van de Philips Respironics machines en de informatie over waarom Encore presenteert het snurken gegevens van de manier waarop het ervoor kiest om te presenteren is het vrij schaars ...

En wanneer u begint met het analyseren van de ruwe data snurken beslissingen Encore maakt over hoe het snurken gegevens te presenteren lijkt bizar uit een statistisch oogpunt. (Meer daarover later meer.)

Zodra JediMark begon reverse-engineering van het snurken gegevens, ontdekte hij dat de Philips Respironics machines spoor van twee soorten van snurken gegevens hielden; JediMark heeft ervoor gekozen om deze twee soorten van snurken data Vibratory snurkt (VS) en Vibrerende snurkt # 2 (VS2) noemen. Degenen onder ons die toegang hebben tot Encore Pro had en gegevens uit zowel rechte druk modus en automatische modus in staat waren om JediMark helpen erachter te komen wat de betekenis van deze twee soorten gesnurk in de Encore / PR wereld zijn. Hier is de run down zoals we nu begrijpen dingen:

VS snurkt

VS snurkt worden alleen opgenomen als er een Philips Respironics machine wordt uitgevoerd in de automatische modus. Als de machine is ingesteld op rechte CPAP (of rechte BiPAP), zal de machine niet snurkt VS op te nemen. Als de machine is een modelnummer 450/460 (System One PRO) of 650/660 (System One BiPAP PRO), zal de machine niet opnemen VS snurkt.

De VS snurkt hebben tijdstempels aan hen, maar ze hebben niet een "magnitude" nummer. In de OSCAR "events" lijst, als je kijkt naar de gedetailleerde informatie voor elk VS snurken gevallen moet het aantal tussen haakjes zal altijd een 0. Maar VS snurkt worden de snurkt die ervoor zorgen dat de automatische algoritme te reageren door het verhogen van de druk. (Op een BiPAP Auto, is het EPAP die toeneemt.) Voor elke VS af zoals het apparaat meestal verhoogt de druk van 1 cm. Dus als er een cluster van VS, zal het faxtoestel toenemende druk totdat het snurken stopt of de maximale druk instelling is bereikt. Het is ook vermeldenswaardig dat in alle data hebben we gezien, in dichte clusters van VS snores, de VS snurken lijken te gescoord in ongeveer één minuut intervallen, met andere woorden, is er meestal een minuut tussen aangrenzende VS snurken.

In Encore, zijn de VS niet lijken te laten zien als tick merken in de Events tabel. Maar het is moeilijk met zekerheid te zeggen. Waar ze opdagen op de golfvorm als je kijkt naar het in Encore Pro (of EncoreBasic). Natuurlijk, Encore downloadt alleen de golfvorm voor de laatste nacht (of soms de laatste twee nachten) wanneer je naar beneden de data te laden. Encore Pro tenminste slaat alle eerder gedownloade golfvormen in de database van de patiënt, maar EncoreBasic slaat alleen de laatste golfvorm. OSCAR zet ook maatstreepjes voor VS snurkt op de golfvorm data wanneer een Philips Respironics machine draait in de Auto en de VS gegevens worden opgenomen.

Dus wat we kunnen zeggen: De VS snurkt maken het deel van het snurken data die wordt gebruikt door de Auto-algoritme wanneer zij vaststelt dat het snurken is groot genoeg om een ​​drukverhoging te rechtvaardigen. Maar niemand (behalve de Philips Respironics ingenieur) weten wat de scoring criteria voor een VS snurken eigenlijk is.

VS2 snurkt

VS2 snurkt worden geregistreerd door alle Philips Respironics machines. Ze hebben zowel een tijdstempel en een "omvang" nummer verbonden. In de lijst OSCAR, als je kijkt naar de gedetailleerde informatie voor elk VS snurken evenement, zal er een niet-nul getal in de tussen haakjes voor dat evenement. Of dat nummer de lengte vertegenwoordigt het snurken ging of een soort maat voor de luidheid van het snurken is iedereen een raadsel. We hebben echt niet de betekenis van dat nummer weten.

JediMark's OSCAR VS2 grafiek maakt gebruik van de "omvang" nummers voor de verticale-coördinaten in het Snore grafiek. Met andere woorden, heeft JediMark stel de OSCAR VS2 grafiek met de veronderstelling dat de 'omvang' nummers of andere manier gerelateerd zijn aan hoe slecht het snurken is. Dat is niet een volstrekt onredelijke veronderstelling, omdat je VS2 gebeurtenissen nauw ruimte samen kunnen hebben met een aantal vrij grote "magnitude" nummers. Maar het is een aanname en er is geen echte manier om te controleren of deze veronderstelling geldig is. Dat is de reden waarom de eenheden op de Snore grafieken worden aangeduid als 'Onbekend' wanneer u met de muis over de verticale schaal van de Snore grafiek zweven.

De VS2 snurkt opdagen in Encore (alle versies) als vinkjes in de Events tabel gebaseerd op de tijd stempel van de VS2 evenement. Maar de berekening van de VSI index in Encore is niet zo eenvoudig als je zou verwachten.

Niemand buiten Philips Respironics weet echt het verschil tussen de veranderingen in de stroomsnelheid die nodig zijn om een ​​VS en de veranderingen die nodig zijn om een ​​VS2 scoren scoren. Maar sommige van de Philips Respironics System One machines kan behoorlijk gevoelig zijn voor het oppakken van trillingen die afkomstig zijn uit andere dan de eigen luchtstroom van de patiënt bronnen. Maar dat gezegd hebbende, echte snurken wordt opgepikt door de Philips Respironics System One evenals valse snurken. Je eigenlijk te kijken naar patronen in je eigen gegevens en leren om te interpreteren op basis van wat je weet er gaande is in de nacht en wat je denkt dat zou kunnen gebeuren 's nachts.

De Snore Indices in OSCAR en Encore

OSCAR 0.9.6 berekent de VSnore Index weergegeven in de zijbalk links van de Daily Details gegevens als volgt:

OSCAR VSnore Index = (# van VS2 scoorde tijdens de nacht) / (run tijd voor de nacht)

En dus is de OSCAR VSnore Index is niets meer dan het gemiddelde aantal VS2 gesnurk gedetecteerd in een uurtje slaap (of meer technisch run time).

Opmerking: De VS gebeurtenissen worden niet gebruikt om deze index te berekenen. Dit is belangrijk omdat:

Als u gebruik maakt van een Philips Respironics System One AUTO of BiPAP AUTO in vaste druk staat, zal uw OSCAR VSnore index NIET onder meer de VS snurkt in de Snore-index.

Belangrijk voor gebruikers van eerdere versies van OSCAR In pre-0.9.5 versies van OSCAR, de OSCAR VSI index gebruikt VS snurkt de VSI berekenen. Als u gebruik maakt van een Philips Respironics machine in vaste druk modus en OSCAR 0.9.3 (of eerder), zal OSCAR een VSI melden = 0.0 zelfs als je snurken je hoofd eraf!

Snurken Gegevens in Encore, (de officiële software voor Philips Respironics machines)

Encore berekent de VSI getoond aan de rechterkant zijbalk van de Encore Daily Gedetailleerde gegevens in een heel bizarre manier. We kunnen dit illustreren met gegevens uit de gegevens van onze steekproef patiënt. Op 31 juli 2013, had ze 3 VS 2 snurkt scoorden voor de hele nacht. In OSCAR, de gegevens er als volgt uit:

Vibrerende Snore # 2 3 evenementen

001: 6:43:58 (2)

002: 06:54:13 (3)

003: 8:27:51 (1)

Vibrerende Snore 1 event

001: 06:53:41 (0)

De totale looptijd van de nacht was 05:31:47, dat is 5.53 uur. In Encore, de VSI aan de rechterzijde van de dagelijkse Gedetailleerde Datascherm wordt gerapporteerd als VSI = 1,1. Nu Encore toont slechts drie snurken vinkjes in de Events tabel op de dagelijkse data-één voor elk van de VS 2 snurkt. En de Encore Pro golfvorm toont slechts één snurken tick mark-de een voor de VS snurken. Zodat het totale aantal (relevante) snores hetzij 3 of 4 afhankelijk van of de VSI wordt berekend met alleen de VS 2 in geval tabel of beide VS 2 en de VS gesnurk alleen weergegeven in de golfvorm.

Maar het is duidelijk dat 3 / 5,53 is niet gelijk aan 1,1 en 4 / 5.53 is niet gelijk aan 1.1. Vandaar Encore is niet het berekenen van de VSI door simpelweg het aantal VS2 snurkt opgenomen tijdens de nacht tegen de tijd dat de machine liep verdelen. Evenmin is het delen van het totaal aantal snurkt opgenomen tijdens de nacht tegen de tijd dat de machine liep.

In plaats daarvan, met een beetje wiskundig reverse-engineering, kunnen we erachter te komen dat Encore berekent de Encore VSI voor de nacht als volgt:

Encore VSI = 1,1 = 6 / 5,53 - (2 + 3 + 1) /5.53 = (Som van de "omvang" nummers van de VS # 2) / (run time)

En we hebben deze 'formule' uitgecheckt op veel andere nachten, sommige met vrij grote aantallen gesnurk en sommige met kleine aantallen. Het lijkt altijd het geval dat:

Encore VSI = (Som van de "omvang" nummers voor de VS 2 is, zoals aangegeven in OSCAR) / (run tijd voor de nacht)

Waarom zou Encore bepalen de VSI (Vibratory Snurken Index) op deze manier? We hebben geen idee. Wiskundig het heeft geen zin. Als de snurkt worden gescoord als 'discrete' evenementen (op dezelfde manier waarop de Flow Beperkingen worden gescoord als "discrete events"), dan is de intuïtieve betekenis van VSI zou het gemiddelde aantal gebeurtenissen per uur, aantal, en VSI zou moeten zijn ( snurkt) / (run time)

Zodat vervolgens leidt tot de volgende speculatie: Is het mogelijk dat de "omvang" nummer op de VS2 snores vertegenwoordigt iets buiten luidheid (ernst) van het snurken? Misschien is de 'magnitude getal staat voor de lengte van de tijd gemeten in (seconden? Minuten aantal adem?), Die snurken werd ontdekt? In dat geval zou de Encore VSI dan geven de gemiddelde hoeveelheid "snurken tijd" in elk uur van de slaap gemeten in (seconden? Minuten aantal ademhalingen?)

Stroombeperking

IN OPBOUW

LET OP: DeVilbiss machines niet FL data op te nemen; Fisher & Paykel Icons doen FL data op te nemen

Wat een FL is en hoe ze anders zijn gescoord op ResMed en Philips Respironics.

Voornaamste foto:

Fancy Stuff: Andere gegevens beschikbaar vanaf OSCAR

IN OPBOUW

TV, MV, en anderen. Ook spullen voor ASV-gebruikers Patiëntgetriggerde adem, masker druk etc. Ook een andere machine specifieke gegevens: PB op ResMed; SensAwake spullen voor Icons; Expiratoire Rookwolken (voor zowel Icons of IntelliPAPs)

Dit is in aanbouw en een zeer, zeer ruwe eerste ontwerp van het materiaal dat uiteindelijk hier zal zijn.

Minuutventilatie is de totale hoeveelheid lucht die je adem in (of adem uit) in de loop van één minuut. Tenzij u een chronisch overdag ademhaling probleem, zoals astma of COPD, dan kunt u ervan uitgaan dat deze nummers zijn ok. Ze variëren van persoon tot persoon (op basis van de grootte) en tijdens de slaap solide ze meestal lager dan wanneer je wakker bent. De meeste niet de neiging om te kijken naar deze nummers veel, behalve als een curiositeit.

Ademhalingsfrequentie.

Dit zijn de nummers voor uw luchtwegen rate dwz hoe vaak je elke minuut te ademen. Nogmaals, ze gaan variëren van persoon tot persoon. We zijn niet zeker waarom de min zo laag is hier; Het kan zijn dat tijdens een deel van de nacht waren er enkele lange apneus of meerdere apneus dicht genoeg bij elkaar om deze omlaag te brengen. Als je hebt kopieën van uw slaap test kun je cijfers vergelijken met de W-Gem, mediaan, en 95% van de luchtwegen rente op de slaap-test als je wilt. Nogmaals, RR varieert van persoon tot persoon. Voor veel mensen is de RR naar beneden gaat enigszins in vaste slaap; voor anderen stijgt.

Sommige mensen beweren dat ze de informatie van de RR grafiek en de minuut ventilatie grafiek of het tidal volume grafiek gebruiken om mogelijke REM cycli en mogelijke arousals onderscheiden. Sommigen zijn sceptisch over dergelijke claims en denk niet dat we zulke dingen kunnen lokaliseren in onze eigen gegevens van deze grafieken.

Inspiratoire: expiratoire (ratio)

Philips Respironics machines dit niet weer te geven. Wiskundig deze nummers lijken de Inspiratory Tijd in seconden gedeeld door de tijd in seconden Expiratoire zijn, maar misschien daadwerkelijk wordt gerapporteerd als "percentage" Met andere woorden, deze nummers kan in feite worden berekend als:

[(Inspiratoire Tijd in seconden) / (expiratoir Tijd in seconden)] * 100%

[Wiki Editor note: dit oplossen Het heeft geen zin uit de context van het oorspronkelijke bericht Dit werd getrokken uit] En in dat geval is de betekenis van het gewogen gemiddelde is dat de lengte van uw gemiddelde inhalatie is ongeveer 40% van de lengte van uw gemiddeld uitademing. Met andere woorden, het feit dat al deze getallen minder dan 100 betekent dat jouw inhalaties korter dan de uitademingen.

We hebben geen idee of er een klinische betekenis van dit nummer of niet. Voor de meesten van ons, is het waarschijnlijk niet een zeer nuttige nummer te maken over.

Insp TimeInspiratory Time (sec)

Dit nu is voor de lengte van individuele inhalaties. Is er een klinisch significant de lengte van de inhalaties? Niet dat we weten van- als je niet een soort overdag ademhaling probleem en slaapapneu hebben.

Exp TimeExpiratory Time (sec)

Dit nu is voor de lengte van individuele uitademingen. Is er een klinisch significant de lengte van de uitwasemingen? Niet dat we weten van- als je niet een soort overdag ademhaling probleem evenals slaapapneu

Tidal VolumeTidal Volume (ml)

Wiki Editor note: IETS OVER TYPISCH gemiddelde tv-nummers hier? Tidal volume is hoeveel lucht die je adem in tijdens een inademing. Het wordt gemeten in ml en er zijn 1000 ml in een L. Dat is de reden waarom deze nummers zijn zo veel 'groter' uit dan de minuut ventilatie nummers, die worden gemeten in L / min.

De Teugvolume en de minuutventilatie zijn aan elkaar:

Minuutventilatie in L / min = (Tidal volume in ml / 1000) * (Respiratory tarief in ademhalingen per minuut)

Tidal volume is van groot belang voor mensen die gebruik maakt van een ASV machine sinds teugvolumes worden gebruikt door de machine te achterhalen wanneer het inhaleren activeren. Maar voor de rest van ons? Slagvolume heeft niet echt veel betekenis als we niet een overdag ademhaling probleem.

Net als Minuutventilatie en RR, de Tidal volume verschilt van persoon tot persoon. En toen we in slaap bent, onze slagvolume doorgaans lager is dan wanneer we wakker zijn. Voor nu kun je vrij veel negeren de Tidal volume nummers.

Aanpassen van de Dagelijkse en Overzicht Grafieken

IN OPBOUW

bewegende grafieken rond, draaien grafieken uit, het veranderen van de schaal van de grafieken

Trucs om te onthouden op te nemen:

Dubbelklikken op het Text etiket op een losgemaakt graph "pinnen" het naar de top van de lijst van grafieken. Dubbelklikken op de tekst van een opgespeld grafiek unpins de grafiek en je kunt bewegen nogmaals het rond.

De Event tabel wordt opgespeld door gebrek. Dubbelklikken op het zal hem verwijdert ook.

1) Zoomen en unzooming. U kunt inzoomen op het midden van elk van de Daily grafieken door links te klikken wanneer de muis zich boven de grafiek. U kunt weer uit te zoomen door rechts te klikken wanneer de muis zich boven de grafiek.

2) Scrollen door middel van een dagelijkse grafiek. Ongeacht hoe ver je hebt ingezoomd op de grafiek, kunt u door de grafiek te bladeren door met de rechter muisknop ingedrukt terwijl het bewegen van de muis in een horizontale richting.

3) Als Link Graph Groups is ingeschakeld in het menu OSCAR bekijken, inzoomen op een dagelijkse grafiek zal alle dagelijkse grafieken veroorzaken, behalve voor de Event tafel om in te zoomen op de exact hetzelfde bedrag.

4) Glitches Soms loop je tegen een OSCAR glitch en de y-as voor de Flow Rate grafiek is uit: de middelste deel van de ademhaling cyclus wordt niet geplot op 0 l / min. Het is een bekend probleem. Als dit gebeurt, de makkelijkste om te doen is alleen maar om de 0,0 l / min lijn halverwege tussen de pieken en dalen in het debiet grafiek mentaal te trekken en gebruik dat om te meten wanneer u in-en uitademen.

En ook alle toetsenbord en de muis short-cuts en trucs toe te voegen:

Holding in Control (of Command op de Mac) en het gebruik van het muiswiel zoomt in / out ..

Cursor up & down toetsen zoomt ook wanneer de grafiek gebied heeft ingang focus.

Cursor naar links en rechts toetsen scrollt het gemarkeerde vak.

Holding in Control (of Command ..), terwijl links / rechts klikken zoom, hierdoor sneller zoomen.

Rechts te klikken op, en vervolgens de geselecteerde hoogtepunt te slepen in het geval vlaggen grafiek kunt u gemakkelijk schuif de huidige geselecteerde tijd "venster" over de gehele periode.

Rechts te klikken op, en te slepen een andere grafiek zal handelen alsof je er oppakken en panning links of rechts.

Dubbelklikken op de Y-as labels schakelt tussen auto-zoom en de standaard zoom, op voorwaarde dat het niet is overschreven in grafiek voorkeuren.

Dubbelklikken op de grafiek titel tekstgebied pinnen of unpins elke grafiek, dus het blijft altijd zichtbaar op het scherm, op de top. Uw grafiek pinnen zijn hardnekkig.

Door te klikken op de grafiek titel tekst en slepen kunt u de grafieken opnieuw ordenen (maar pinnen zal altijd op de top ... Pins na te bestellen onder elkaar ook)

Door te klikken op de datum paneel boven de kalender widget schakelt de kalender aan / uit om snel te geven u meer details ruimte in het linker paneel Daily.

F8 schakelt snel de juiste navigatiepaneel om u meer grafiek kamer.

U kunt de verticale sizer lijn die tussen het linker paneel en grafiek gebied helemaal naar links te slepen, zodat u het volledige scherm grafieken te krijgen.

Wilt u snel een enkele dagelijkse grafiek volledig scherm te bekijken, verberg het navigatiepaneel en linkerpaneel zoals hierboven weergegeven, dan is het minimaliseren van alle grafieken met de pijl omlaag naast de goede kant te laten vallen naar beneden in het onderste paneel en vervolgens weer in te schakelen op de grafiek die u wilt in de drop-down.

Om alle grafieken weer zichtbaar te krijgen, klikt u op de pijltjes naast dat keuzelijst tweemaal.

Door te klikken op de grijze lijn tussen grafieken kunt u het formaat van die bepaalde grafiek. Het zal herinner me de grafiek hoogten voor de volgende keer.

De "Reset" knop onderaan de onderkant van de grafiek gebied herstelt alle grafieken uniforme maatvoering.

De "100%" knop zoomt helemaal uit om de hele dag te laten zien.

U kunt klikken op de gekleurde namen evenement in de Daily Details panel te springen om ze gemarkeerd in het tabblad Events

U kunt klikken op de in de CPAP Sessions om gewoon die sessie markeren duur.

Als u op de een vermelding in de lijst Prescription veranderingen zal springen naar het overzicht en selecteer die datum bereik.

Er is een optie in Vormgeving voorkeuren van de horizontale links en rechts panning op gevoelige Mac trackpad / muizen ... het stelt u in staat om een ​​milliseconde vertraging tussen verticaal scrollen en horizontale panning (zonder deze instelling te definiëren temperen, scrollen is een nachtmerrie om te gebruiken voor mensen met een trillende handen (zoals ik)) op de gevoelige input devices. Als je problemen hebt het zien van de grafiek lijnen hebt, kunt u nu de dikte van de lijn plots in Vormgeving voorkeuren.

(Non bargraph) Overzicht grafieken kunnen ook worden weergegeven als Line percelen in Appearance voorkeuren, die lijken meer aantrekkelijk te zijn.

Tooltip duur kan worden gewijzigd in de voorkeuren ... als je ze vinden vervelend drag dat alle of de meeste van de weg naar links.

OSCAR grafieken op het forum posten

Het totale proces van het plaatsen van een afbeelding van uw gegevens naar het forum is vrij ongecompliceerd. Je moet:

Decidewhat gegevens die u wilt posten.

Maak screenshots van de gegevens die u wilt posten.

Upload de screenshots om ng site of een publiek toegankelijke map Dro pbox of GoogleDocs aphotoshari

Plaats een afbeelding link in uw bericht dat ts aan de geüploade screenshot poin, zodat uw afbeelding verschijnt als onderdeel van uw pos Elke stap in dit proces wordt hieronder examin ed.

Bepaal welke gegevens u wilt posten

De gegevens die u wilt posten hangt grotendeels af van wat voor soort feedback die je wilt van het forum. Je moet ons de gegevens die direct gerelateerd is aan het beantwoorden van uw vragen. Veel nieuwkomers te posten willekeurige bits van de gegevens, alleen te horen dat "We moeten de X of Y ipv (of naast) naar wat je ons hebt laten zien." Dus het helpt iedereen als je de tijd om na te denken over welke gegevens te nemen is nodig om uw vragen te beantwoorden.

Equipment beschrijving

Zorg ervoor dat uw apparatuur profiel up-to-date en correct is. Wees duidelijk in de beschrijving van uw CPAP-apparatuur. Er zijn zes veelgebruikte ResMed S9s en ten minste dat veel veelgebruikte Philips Respironics System Ones; we nodig hebben om precies welk model u gebruikt. Als u met inbegrip van lekken van gegevens, het helpt om mensen eraan te herinneren als u gebruik maakt van een FFM of niet: Het is vervelend te zijn herhaaldelijk verteld dat je echt nodig hebt om over te schakelen naar een FFM vanwege mond ademen als u al een FFM gebruiken, omdat je al weet je bent een mond adempauze.

Het krijgen van feedback over de vraag: Hoe doe ik het?

Als je gewoon af of uw gegevens ziet er goed, slecht of onverschillig, is het handig om de volgende zaken in je bericht zijn onder andere:

Ascreenshot van de followi ng Overzicht Grafieken

AHI

Gebruik (en Session Times als slaapfragmentatie of Inso mnia een probleem kan zijn)

Lekken of Total lekken (u hoeft niet beide nodig, als je bent u zingen een NON-ResMed machine Total Lekken kan nuttiger zijn)

Peak AHI (vooral handig als je de neiging om grote c lusters van de gebeurtenissen)

Zorg ervoor dat u een passend tijdsbestek te kiezen voor het overzicht data. Als u zich afvraagt ​​over enkel de laatste maand, niet voorzien van een jaar lang Algemeen Data; Ook als u zich afvraagt ​​over de laatste drie maanden, omvatten niet alleen een week de moeite waard van de gegevens.

Screenshotsof één of meer typische nachtrust gedetailleerde gegevens. T screenshots moet hij de foll wegens onder meer:

De AHI tafel en de statistische gegevens van de Left Side Bar.

De volgende Daily grafieken die de hele nacht:

event Flags

Doorvoersnelheid

Pressure (niet echt nodig als je een vaste druk en geen oprit te gebruiken)

Lek

The Event Vlaggen, druk, en lekken grafiek kan meestal verticaal samengedrukt zodat deze vier grafieken niet misstaan ​​op het scherm. Als u de kalender te verbergen en draai het cirkeldiagram af in de zijbalk links van de dagelijkse gegevens, kunt u alle benodigde dagelijkse gegevens in een screenshot te laten zien.

Voordat u uw schermafbeeldingen te maken, helpt het om:

Verberg de Right Sidebar. Voegt geen nuttige in

Verberg de Agenda en draai het cirkeldiagram af in de zijbalk links o f de dagelijkse gegevens.

Pas de grootte, schaal, en de volgorde van de grafieken die u wilt alle ongewenste grafieken verbergen.

Probeer het aantal grafieken in eac h screenshot te beperken. Wanneer u probeert mo re proppen dan vijf grafieken in één scherm sh ot, de grafieken zijn zo klein dat ze har d te lezen.

Hier is een handige screenshot van drie maanden Overzicht van de gegevens:

En hier is een handige screenshot van de belangrijkste Daily Detail van de gegevens:

Aan de feedback over specifieke vragen of problemen over wat uw gegevens betekent

Je moet de juiste gegevens op het juiste niveau van vergroting omvatten om nuttige feedback te krijgen op specifieke vragen.

Bijvoorbeeld, als u zich afvraagt ​​wat leidde tot een bijzondere druk te verhogen, moet u inzoomen op het debiet, druk, Snore, en Flow beperking grafieken omdat het antwoord in een van die grafieken zal liggen.

Als u zich zorgen over clusters van gebeurtenissen, het helpt om een ​​beeld van de stroming golf de hele nacht te bieden, een close-up met de stroom golf voor de cluster, en (misschien) een close-up die een paar van de gebeurtenissen toont op een schaal waarbij de individuele ademhalingen te zien. Als u zich afvraagt ​​of de clusters aan te geven dat je nodig hebt om de min / max druk instellingen van uw APAP te veranderen, moet u de Pressure grafiek evenals het debiet bevatten.

Als u zich zorgen over lekken zijn, is het handig om het debiet en de druk grafieken onder meer samen met de Leak grafiek. Opnieuw zowel een globaal beeld van de hele nacht en een close-up van de lastige lek (of een typisch lastige lek) zal ons voorzien van meer informatie. En hoe meer informatie we hebben, hoe beter we kunnen reageren op uw vragen.

Als iemand je vraagt ​​om aanvullende gegevens, is het handig om een ​​screenshot te zien van alle gegevens, zowel van de eerder geplaatste gegevens te maken en de gevraagde gegevens in plaats van alleen een screenshot van de nieuwe grafiek.

In het algemeen als je een bericht ingezoomd dagelijkse gegevens grafieken, helpt het om de Events tabel omvatten alsook de ingezoomd grafieken. Die kunnen lezers de geboekte gegevens in de context van de hele nacht te zetten.

Maak screenshots van de gegevens die u wilt posten

Als u al een manier om screenshots van uw computer weet, gewoon gebruik maken van wat u al gebruikt. Zorg ervoor dat de screen shot te slaan als een .jpg, .jpeg of .png bestand.

ingebouwde screenshot gereedschap OSCAR 0.9.6's

OSCAR 0.9.6 heeft een ingebouwde screenshot tool die goed werkt voor de meeste Macs en pc's. Zodra u het venster het opzetten van de manier waarop u wilt dat deze verschijnt, drukt u op de F12 functietoets en OSCAR 0.9.6 zal een screenshot van het venster OSCAR. De screenshot wordt in de map OSCARData / Screenshots worden opgeslagen. Tenzij u een andere locatie opgeven voor deze map, wordt de map OSCARData meestal te vinden in uw Documentsor map Mijn documenten. De naamgeving van de screenshots is screenshot-yyyymmdd-hhmmss.png waarbij jjjjmmdd-uummss is het moment dat de screenshot werd genomen. De hh deel van de timestamp is in 24-uurs formaat, soscreenshot-20.140.628-183.106 werd genomen op 18:31:06 op 28 juni 2014.

Mij ​​is verteld dat de F12 truc zal werken voor OSCAR 0.9.3 screenshots op Windows-machines. Maar als je gebruik maakt van OSCAR 0.9.3 op een Mac, zal de F12 OSCAR screenshot snelkoppeling niet werken; U kunt echter de standaard cryptische Apple-toetsenbord sequentie te gebruiken om de screenshot te nemen.

Als je problemen hebt met OSCAR ingebouwde screenshot tool, kunt u altijd de screenshots die u nodig hebt met de standaard screenshot tools voor het besturingssysteem van uw computer.

Macintosh Screen Shots

Druk op de Cmd, Shift en 4 toetsen tegelijk, dan druk op de spatiebalk en dan links Klik op het venster dat u wilt dat de screenshot van; het screenshot verschijnt op uw bureaublad met een bestandsnaam zoals Screen Shot 2014/06/29 op 12.08.04 PM.png.

Wilt u een screenshot van slechts een deel van het venster OSCAR, drukt u op Cmd, Shift en 4 toetsen tegelijk, en dan met de muis op het gedeelte van het scherm dat u wilt vastleggen. De screenshot verschijnt op uw bureaublad. (Apple's instructies voor de screenshots is te vinden op http://support.apple.com/kb/ht5775)

Windows Screen Shots

Instructies over hoe screenshots te maken in Windows kan worden gevonden op tal van sites op het web. Deze instructies van http://windows.microsoft.com/en-us/windows-xp/help/setup/take-a-screen-shot werken op een Windows 7-computer. Een heel goed -gratis- programma is: Screenpresso.

Om een ​​screenshot van het actieve venster te nemen:

Zorg ervoor dat het raam aan de voorzijde en niet gedekt door andere vensters,

Drukopdeknop Alt en PrtSc toetsen op hetzelfde tim e om de inhoud van de actieve kopiëren w indow naar het klembord, en

Plak de inhoud van het klembord in een lege Verf DOCUMENT en sla het beeld. png (of .jpg-bestand).

Wilt u een scherm shoto van slechts een deel van het venster OSCAR te nemen, moet u de MS knipprogramma gebruiken. U moet:

Open het Knipprogramma en selecteer het soort Snip (rechthoekig is de beste keuze),

Gebruik de muis om de snip vangen (deze moet worden weergegeven in het venster knipprogramma), en

Sla de snip van insidethe Knipprogramma venster.

Volledige instructies over hoe de knipprogramma gebruiken om een ​​screenshot van een deel van een venster te maken is te vinden op http://windows.microsoft.com/en-us/windows/use-snipping-tool-capture-screen-shots# 1TC = windows-8

Steek de Screenshots in uw forum posts

Zodra u de foto's geupload naar een publiek toegankelijke site op het web, moet je nog steeds om goed plaats een link in uw bericht, zodat het beeld verschijnt in de post. Om de koppeling te maken u het webadres (url) van de afbeelding nodig. U kunt gemakkelijk dat off van Photobucket of Flickr wanneer u op zoek bent naar de afbeelding.

Als u het schrijven van een post en je het punt waar u wilt dat de afbeelding wordt weergegeven te bereiken, moet je de url te kopiëren en te plakken voor het beeld in de post en vervolgens rondom de url met de tags [img] en [/ img] De tags [IMG] en [/ IMG] zal ook werken.

Een voorbeeld Laten we aannemen dat u een afbeelding wilt nemen met de url: http://i1198.photobucket.com/albums/aa456/robysue/Weird%20Wave%20Forms/001-07-15-OA-do-you- see-one.jpg in uw bericht. Je nodig hebt om dit te schrijven in de editing-venster voor de functie:

... Dus wat is er met deze excentrieke deel van het debiet?

[Img] http://i1198.photobucket.com/albums/aa456/robysue/Weird%20Wave%20Forms/001-07-15-OA-do-you-see-one.jpg [/ img]

Heeft de machine gewoon een fout maakt en scoor een apneu waarbij er niet één?

met het oog op de post doen er als volgt uitzien:

... Dus wat is er met deze excentrieke deel van het debiet?

Heeft de machine gewoon een fout maakt en scoor een apneu waarbij er niet één?

Special Notes

Als u Photobucket gebruiken, kunt u gewoon kopieer en plak de link in de IMG bewerken venster voor de post. De Photobucket link zal automatisch de [IMG] en [/ IMG] labels evenals een URL link.

Op de Apneu Board forums, het "Afbeelding invoegen" knop ziet eruit als een zon over enkele bergtoppen en het brengt een pop-up box die er als volgt uitziet:

Om de afbeelding in te voegen, gewoon langs de URL in het pop-up box en klik op OK of druk op enter. U zult zoiets als dit te krijgen:

[Img] http://i1198.photobucket.com/albums/aa456/robysue/Weird%20Wave%20Forms/001-07-15-OA-do-you-see-one.jpg [/ img]

binnen het venster te bewerken voor de post.

Voor meer informatie over het plaatsen van links naar beeldbestanden op de apneu Board forum, zie de post plaatsen van een beeld in de lidstaat Account Help Forum in het private deel van de apneu Board forums (gratis registratie requiredfor toegang).

Trucs en snelkoppelingen

Dit zijn trucs en shortcuts die werken in OSCAR. Sommigen van hen manipuleren grafieken, anderen te helpen uw navigate rond OSCAR snel.

Opmerking: trucs en snelkoppelingen verschijnen op deze lijst meer dan eens omdat we denken van hen in meer dan één manier.

Trucs voor het bewegen OSCAR en het veranderen van het uiterlijk van de OSCAR vensters

 • Cursor naar links en rechts toetsen scrollt het gemarkeerde vak. Als de kalender is gemarkeerd, deze toetsen w orden verplaatst u de Daily Gedetailleerde gegevens backw ard of vooruit door een dag per keer.
 • Rechts te klikken op, en dan slepen de geselecteerde hoogtepunt in de E vent tabel kunt u gemakkelijk schuif de huidige geselecteerde tijd "venster" ove r de gehele periode.
 • Rechts te klikken op, en anders dan de Events tabel zal fungeren grafiek te slepen alsof je pi cking it up en panning links of rig
 • Dubbelklikken op TitleText gebied pinnen of unpins een grafiek elke grafiek. Pi nned grafieken zichtbaar blijven altijd op s creen, tot de top. Uw grafiek pinnen zijn
 • Door te klikken op de grafiek titel tekst en slepen kunt u de grafieken opnieuw te ordenen, maar vastgepind grafieken zal alw ays op de top. Speldde grafieken kan opnieuw worden besteld onder elkaar in deze sam e manier.
 • Door te klikken op de datum panel abovethe Daily Detail kalender schakelt de kalender aan / uit om snel geef je ore ruimte in de zijbalk links van de Da ily Gegevens voor de statistische gegevens m
 • F8 schakelt snel de juiste navigatiepaneel om u meer grafiek kamer.
 • Youcan de verticale sizer lijn die tussen het linker paneel en de grafiek een rea helemaal naar links, zodat u het volledige scherm grafieken krijgen slepen.
 • Als u alleen een van de dagelijkse grap hs of één van de Overzicht grafieken bekijken, kunt u alle grafieken met de d eigen pijl naast de rechter zijkant te minimaliseren drop-down in het onderste paneel en vervolgens weer in te schakelen op de grafiek u wilt k loo op in het drop down menu in de bott oM linkerhoek. Om opnieuw de grafieken zichtbaar te maken, klikt u op de pijlen naast dat drop-down menu box tweemaal.
 • De "Reset" knop onderaan de onderkant van de grafiek gebied herstelt alle grafieken uniforme maatvoering.
 • U kunt klikken op de gekleurde namen evenement in panel de Daily Detail s te springen om ze gemarkeerd in het tabblad Events
 • U kunt klikken op de in de CPAP Sessions naar h ighlight gewoon die sessie duur.
 • Door te klikken opde een vermelding in de Prescription Chan lijst ges in de Statistiek pagina wil j UMP naar Overzicht en selecteer die datum r
 • Tooltip duur kan zijn alteredin de Vormgeving voorkeuren. Als u vindt ze vervelend drag dat alle of de meeste van de weg naar links.
 • Shift-klik op een datum in het overzicht scherm en OSCAR neemt je mee naar die datum in Dagelijkse Gegevensweergave.

Trucs en snelkoppelingen naar grafieken manipuleren

 • Holding in Control (of Command op de Mac) en het gebruik van het muiswiel zoomt grafieken in / uit
 • Cursor up & down toetsen zoomt als het grafiek gebied heeft ingang focus.
 • Cursor naar links en rechts toetsen rollen de gemarkeerde vak. Als de dagelijkse gegevens of Overzicht grafieken worden gemarkeerd, zal dit een horizontale scroll te bieden.
 • Holding in Control (of Command ..), terwijl le ft / rechts klikken op een grafiek zal leiden i t sneller zoomen.
 • Rechts te klikken op, en vervolgens de geselecteerde hoogtepunt slepen in het Event tabel laat y ou gemakkelijk schuif de selecte d time "venster" stroom over de gehele periode.
 • Rechts te klikken op, en anders dan de Events tabel grafiek te slepen zal een ct alsof u picking it up en pan Ning links of rechts.
 • Double clickingon de y-as labels betwe en auto-zoom en de standaard zoom schakelen, O verlenen van de grafiek y-bereik niet is spec ceerd in de Graph Preferences
 • Dubbelklikken op de titel tekstvak p ins of unpins een grafiek elke grafiek. Speldde grafieken zichtbaar blijven altijd op het scherm, een stijging van t hij top. Uw grafiek pinnen zijn persisten
 • Door te klikken op de grafiek titel tekst en slepen kunt u de grafieken opnieuw te ordenen, maar vastgepind grafieken zal altijd op gepind grafieken kunnen worden nabesteld am ongst zich in deze op dezelfde manier.
 • Je kunt de verticale sizer lijn die tussen het linker paneel en grafiek ar ea helemaal naar links, waardoor je om het volledige scherm grafieken krijgen slepen.
 • Clickingon de grijze lijn tussen grafieken kunt u het formaat van die bepaalde grafiek. OSCAR zal herinneren de grafiek hei GHTS voor de volgende keer.
 • Als u wilt viewonly één van de dagelijkse grafieken of één van de Overzicht grafieken, kunt u minimiz e alle grafieken met de pijl naar beneden b utton naast de goede kant te laten vallen naar beneden in het onderste paneel en vervolgens weer in te schakelen op de grafiek die u wilt om naar te kijken in het drop down menu in de linkerbenedenhoek cor om alle grafieken zichtbaar ag ain te maken, klikt u op de pijlen naast dat dro p down menu box tweemaal.
 • De "Reset" knop onderaan de onderkant van de grafiek gebied herstelt alle grafieken uniforme si
 • De "100%" knop zoomt helemaal uit om de hele dag te laten zien.
 • U kunt klikken op de in de CPAP Sessions duur om dat te benadrukken sessi
 • Als je problemen hebt het zien van de grafiek lijnen hebt, kunt u nu de dikte van de lijn plots in Appearance Preferenc es
 • Overzicht grafieken kunnen worden alternatief weergegeven als lijngrafieken (niet staafgrafieken) in Vormgeving voorkeuren

Toetsenbord trucs en snelkoppelingen

 • Cursor op & neertoetsen zoomt wanneer de grafiek een invoerfocus heeft.
 • Cursor naar links en rechts toetsen scrollt het gemarkeerde vak. Wanneer de grafieken worden benadrukt, zal deze een horizontale rol verschaffen; als de kalender is gemarkeerd, deze toetsen zullen de dag gegevens achteruit verplaatsen of doorschakeling d met een dag per keer.
 • F8 wisselt snel het juiste navigatiepaneel om u meer grafiek ruimte te geven.
 • F11-toets wisselt snel van en naar volledig scherm
 • F12-toets neemt een screenshot van het huidige OSCAR venster; de screensho t wordt opgeslagen in de map OSCARData / Screenshots.

Handige trucs met de muis

 • Control (of Command op de Mac) ingedrukt houden samen met het muiswiel zoomt grafieken in / out
 • Control (of Command ..), ingedrukt houden terwijl links / rechts klikken op een grafiek zal zorgen dat het zoomen sneller gaat.
 • Rechts te klikken op, en dan het slepen van de momenteel geselecteerd hoogtepunt in de Event tabel laat u de "geselecteerde" huidige selectie weerspiegelde tijd gemakkelijk glijden over de hele periode
 • Rechts te klikken op, en anders dan de Events tabel wi ll act grafiek te slepen alsof u er oppakken en panning links of rechts.
 • Dubbelklikken op de y-as labels b etween auto-zoom en de standaard zoom schakelen, pro vided de grafiek y-bereik is niet opgegeven in de grafiek Preferences
 • Dubbelklikken op een grafiek de titel tekst ar ea pinnen of unpins elke grafiek. Speldde gr aphs zichtbaar blijven altijd op het scherm, op de top. Uw grafiek pinnen zijn Persis
 • Door te klikken op de grafiek titel tekst anddragging kunt u de gra PHS herschikken, maar vastgepind grafieken zal altijd op de top. Speldde grafieken kunnen worden bijbesteld onder elkaar in deze op dezelfde manier.
 • Door te klikken op de datum paneel boven de Daily Detail kalender schakelt de calen dar aan / uit om snel te geven u meer ro om in de zijbalk links van de Daily Da ta voor de statistische gegevens
 • U kunt de verticale sizer lijn die betw het linker paneel en de grafiek gebied is a helemaal naar links te slepen, zodat u g et volledig scherm grafieken.
 • Door te klikken op thegrey lijn tussen grafieken kunt u het formaat van die bepaalde grafiek. SleepyH EAD zal herinneren de grafiek hoogten va n de volgende keer.
 • U kunt klikken op de gekleurde namen evenement in de Daily Details pa nel te springen om ze gemarkeerd in het tabblad Events
 • U kunt klikken op de in de CPAP Sessions duur om echts highl gewoon die sessie.
 • Shift-klik ona datum in het overzicht scherm en Slee pyHead neemt je mee naar die datum in de dagelijkse gegevens bekijken.
 • Er is een optie in Vormgeving voorkeuren van de horizo ​​ntal links en rechts panning op sensiti temperen ve Mac trackpad / muizen. Hiermee kunt u een milliseconde vertraging tussen verticaal scrollen en horizontale pan definiëren Zonder deze instelling, scrollen is een nachtmerrie om te gebruiken voor mensen met trillende handen op gevoelige invoerapparaat s.

OSCAR FAQ

V: Kan OSCAR de gegevens op mijn SD-kaart wijzigen of wissen?

A: Nee OSCAR leest alleen de gegevens op de SD-kaart; schrijft nooit iets op de SD-kaart. Merk echter op dat een aantal computer besturingssystemen verborgen bestanden kan schrijven naar de SD-kaart. Dus is het een goed idee om de SD-kaart te vergrendelen voordat u het in SD-kaartsleuf van uw computer.

V: Ik heb mijn gegevens in OSCAR geïmporteerd en toen ik de kaart terug deed in mijn ResMed, krijg ik een fout die zegt: '?' Ongeldige SD-kaart, wissen card data ". Waarom gebeurt dit en wat moet ik doen?

A: OSCAR niet het probleem veroorzaken; uw besturingssysteem deed. Het besturingssysteem schreef enkele verborgen bestanden op de kaart, en de S9 wil niets op de SD-kaart die zij niet naar de kaart schrijven. Alle versies van Mac OSX zullen verborgen bestanden schrijven naar een vergrendelde SD-kaart. Windows 8.1 en Windows 10 zijn ook bekend om verborgen bestanden naar een ontgrendelde SD-kaart. Het probleem oplossen:

Laat de S9 wissen van de kaart en herschrijven van de samenvatting en complian ce gegevens op de kaart. U zult niet alle gegevens die je al in OSCAR hebt geïmporteerd verliezen. En de samenvatting en de naleving van gegevens die uw DME en slee p doc zorg over terug naar de kaart worden geschreven. Om het probleem inde toekomst te voorkomen: Zorg ervoor dat de SD-auto d vergrendelen voordat u de SD-kaart in yo ur computer of kaartlezer. Je lock t hij SD door het schuiven van de "Lock" tab o n de zijkant van de kaart naar de vergrendelde positie. Dat wordt voorkomen dat de operati ng systeem van het schrijven van verborgen bestanden naar de SD-kaart. Na het importeren van gegevens intoOSCAR en het verwijderen van de SD-kaart f rom van uw computer, vergeet niet om de kaart te ontgrendelen voordat u het terug in y onze S9 CPAP. Bent u vergeten t ontgrendelen hij betaalt, kan u een fout messag e op de LCD van de S9 is je te vertellen dat de geplaatste kaart alleen gelezen te zien. LET OP: Het gebruik van ResScan op een Win 8.1 of Win 10 machine zal niet voorkomen dat het probleem van het gebeuren; Windows zal nog schrijven verborgen bestanden naar een ontgrendeld SD-kaart en wanneer u de kaart terug te zetten in de S9, zal de S9 nog steeds aandringen op het wissen van de inhoud van de kaart.

LET OP EN LET OP voor WIN 8.1 en Win 10 GEBRUIKERS

Sommige Win 8.1 & Win10 gebruikers hebben gemeld dat het blokkeren van de SD-kaart niet voorkomen dat hun computer van het schrijven van bestanden naar de SD-kaart. Het slot van de SD-kaart is een fysieke schakelaar en niet alle SD-kaartlezers hebben een overeenkomstige fysieke schakelaar in hen die erkent en respecteert vergrendeling van de SD-kaart. U kunt testen of uw Win 8.1 machine de Lock schakelaar zal negeren door het volgende te doen:

Stap 1) Plaats een Locked SD-kaart in de m Ik zou een SD-kaart, dat is niet de een van uw S9 machine suggereren. Stap 2) Probeer een bestand van uw keuze op te slaan op de SD-kaart op de gebruikelijke manier. Als de computer schrijft het bestand naar de SD-kaart, dan weet je dat de eenvoudige oplossing van het blokkeren van de SD-kaart is niet van plan om te werken aan uw computer en de SD-kaartsleuf: The Win 8.1 en Win 10 besturingssystemen zullen blijven aan die schrijven verborgen systeembestanden de SD-kaart in weerwil van de kaart vergrendeld.

Wat nu te doen hangt af van welke Windows-besturingssysteem u hebt en hoe comfortabel je bent met een aantal geavanceerde functies van het besturingssysteem. Hier zijn twee dingen die je kunt proberen:

Probeer een externalSD kaartlezer aangesloten op een USB-por Als de externe SD-kaartlezer beschikt over de juiste soort schakelaar waarmee d etect de positie van de tab van de SD-kaart lo ck, dat moet voorkomen dat Win 8.1 of Win 10 van het schrijven van de systeembestanden de SD-kaart. Probeer het volgen van deze instructies van MS over hoe om te voorkomen dat Windows het schrijven systeem bestanden naar verwisselbare media Merk op dat deze instru cties uitdrukkelijk te worden vermeld dat sommige van de suggesties zijn niet van toepassing op Windows 8.1 Home Edition.

V: Zal OSCAR op mijn computer werken?

A: OSCAR zal werken op pc's met iets van Windows XP via Windows 10; het zal ook draaien op Mac OS X 10.6 en hoger. OSCAR 0.9.6 kunnen problemen draait op Windows XP, Windows Vista en Mac OS X 10.6 hebben. Toekomstige versies van OSCAR kan niet draaien op XP, Vista of OS X 10.6. (NB: Windows XP en Mac OSX 10.6 volledig zijn voor dood achtergelaten door de maker, en de gebruikers van deze besturingssystemen werkt met een groot gevaar voor de veiligheid als ze ze online te gebruiken.) OSCAR zal ook draaien op vele smaken van Linux, maar het moeilijker te installeren onder Linux.

V: Mijn computer beschikt niet over een SD-kaartsleuf. Kan ik OSCAR wel gebruiken?

A: Ja. U kan iedere generieke SD-kaartlezer gebruikt om toegang te krijgen tot de gegevens op de SD-kaart. Generieke SD-kaartlezers zijn gemakkelijk verkrijgbaar op kantoor winkels met en grote doos winkels zoals Target en Walmart. Ze meestal kost minder dan $ 10 of $ 15.

Q: Is er een lijst met sneltoetsen en muis trucs voor OSCAR?

A: Ja. Ga naar 15. trucs en snelkoppelingen

V: Ik vergat mijn SD-kaart terug in mijn CPAP te zetten na het importeren van de gegevens in OSCAR. Ben ik mijn gegevens kwijt?

A: Alle moderne CPAPs slaan de compliance data on-board en ze zullen die gegevens naar de SD-kaart te schrijven wanneer de SD-kaart opnieuw in de CPAP. Sommige CPAPs slaan een behoorlijke hoeveelheid van andere gegevens aan boord, evenals de naleving van data, en alle gegevens aan boord zal worden weggeschreven naar de SD-kaart. Hoeveel data ziet u voor de nacht in OSCAR is afhankelijk van zowel het merk van CPAP u gebruikt en de versie van OSCAR die u gebruikt.

Philips Respironics System Oneusers verliest het debiet data en de "fancy stuff" berekend op basis van de F lage Rate data. Maar de Event Table, Pr Essure grafiek, en lekken grafiek moet al l te zien in de Daily grafieken langs wi th de dagelijkse samenvatting van gegevens in SleepyHea d 0.9.3. ResMed S9users zullen alle van de gedetailleerde dagelijkse gegevens en alle van de dagelijkse gegevens grafieken te verliezen. Maar samenvatting da ta voor de dag moeten worden weergegeven in de slaapstand yHead 0.9.6. We weten niet precies wat Fisher & Paykel Icon of DeVilbiss ons ers zal verliezen.

V: Hoe vaak moet ik mijn gegevens importeren in OSCAR?

A: Het hangt af van de aard van de CPAP u gebruikt.

ResMed S9 gebruikers nodig hebben om de gegevens te importeren op aw Wekelijks basis als ze willen alle av baar gegevens, waaronder het debiet grafiek te zien; de S9 overschrijft de hoge reso lutie data (met inbegrip van de stroomsnelheid d ata) op een zeven daagse cyclus: Met andere wo rds, vanavond hoge resolutie gegevens opnieuw plaatsen van de gegevens met hoge resolutie van o ne week geleden. De rest van de gedetailleerde dagelijkse gegevens (druk, lek, event tabl e), wordt elke 30 dagen overschreven. Fisher & Paykel Icon gebruikers nodig hebben om de gegevens op een wekelijkse basis te importeren; de Fisher & Paykel Icon overschrijft de dagelijkse de steel verwijderd van data op een zeven daagse cyclus: In o ther woorden, vanavond gedetailleerde dagelijkse d ata vervangt de gegevens met hoge resolutie van een week geleden. Philips RespironicsSystem One en DeVilbiss IntelliPAP u sers kan veel minder vaak te downloaden. Deze machines slaan enkele maanden tot de moeite waard een jaar van volledige werkzaamheid DAT een op de SD-kaart. Het is nog steeds niet een slecht idee om de gegevens in SleepyHe advertentie op regelmatige basis in het geval dat de SD-auto d beschadigd raakt importeren.

V: Ik heb mijn gegevens gedownload van een ResMed S9 Elite, AutoSet, VPAP S, of VPAP Auto, en er is geen gedetailleerde gegevens en OSCAR zegt dat ik heb het apparaat niet gebruiken. Wat deed OSCAR met mijn gegevens?

A: OSCAR heb niets met uw gegevens doen. De meest waarschijnlijke oorzaak van het probleem was dat de kaart uit de S9 werd gelaten gedurende de nacht. (Of de kaart niet goed geplaatst is.) De SD-kaart tijdens de nacht niet in de S9 wordt ingebracht, alle dagelijkse gedetailleerde gegevens (inclusief alle grafieken) verloren; de S9 schrijft de gedetailleerde dagelijkse gegevens direct op de SD-kaart. De samenvatting van de gegevens, met inbegrip van het gebruik van gegevens, de nachtelijke AHI, de nachtelijke mediaan, 95%, en de maximale drukniveaus, en het lek data 's nachts mediaan, 95%, en de maximale lekkage data wordt opgeslagen in het interne geheugen van de S9 en is teruggenomen naar de SD-kaart wanneer u plaats de kaart. Maar OSCAR kunnen geen gebruik maken van deze samenvatting van de gegevens voor alles wat op de pagina dagelijkse gegevens, en dus als je vergeet om de SD-kaart terug in de machine wordt geplaatst, zult u niet de grafieken te krijgen. Vroege versies van OSCAR (inclusief OSCAR 0.9.3) kunnen niet op alle gebruik van de S9 samenvatting van de gegevens, en dus ook een vroege versie van OSCAR zal u vertellen dat er geen gegevens voor de dag en 'claim "dat u de machine niet gebruiken. OSCAR 0.6 moet de samenvatting gegevens importeren in de pagina statistieken, hoewel de berekende gemiddelden en percentielen met behulp van gegevens uit nachten met geen gedetailleerde dagelijkse gegevens mogen niet mathematisch nauwkeurig. De reden is dat er niet genoeg gegevens om de 's nachts cijfers nauwkeurig te berekenen als er meerdere sessies.

V: Ik zie geen Flow Rate gegevens. wat doe ik verkeerd?

A: DeVilbiss IntelliPAP gebruikers zullen geen Flow Rate gegevens te zien, omdat de IntelliPAP dat de gegevens op de kaart niet op te nemen. ResMed S9, Philips Respironics System One, en Fisher & Paykel Icon gebruikers zullen alleen zien Flow Rate gegevens als de kaart was in de machine, terwijl hij draaide; de stroomsnelheid gegevens direct naar de kaart geschreven. ResMed S9 en Icon gebruikers die niet naar beneden hun gegevens minstens één keer laden van een week zal alleen maar de laatste 7 dagen van het debiet voor elke down loaden: De S9 en de Icon zowel overschrijven het debiet eenmaal per week.

V: Kan OSCAR werken met gegevens uit een oximeter?

A: Ja, OSCAR kan werken met een aantal O2 controle-inrichtingen. Zie importeren CMS 50D Plus oximeter gegevens in OSCAR voor meer informatie.

V: Kan OSCAR me vertellen wanneer ik in REM-slaap was?

A: Nee, uw CPAP heeft geen EEG-gegevens, die noodzakelijk zijn om REM slaap vast te stellen. Wel kunt u uit de grafiek Minuutventilatie interpreteren wanneer de diepe slaap optreedt (de "rustige"delen van de grafiek). De REM slaap komt steeds daarna (onrustig gedeelte)

V: Kan OSCAR mij vertellen wanneer ik wakker was tijdens de nacht?

A: Nee, uw CPAP heeft geen opnamen van EEG-gegevens, die noodzakelijk zijn om vast te stellen of je 's nachts wakker bent. Echter, in de grafiek Minuutventilatie zou dit zichtbaar kunnen zijn. Stel het proefondervindelijk vast...!

V: Kan OSCAR me vertellen wanneer ik op mijn rug sliep?

A: Nee, uw CPAP heeft geen positionele gegevens geregistreerd. OSCAR kan echter wel synchroniseren met Somnopose software

V: Ik zou graag wat OSCAR gegevens posten op het forum, wat moet ik doen?

A: Voor tips en instructies over het plaatsen van OSCAR gegevens op het forum, ga naar 14. Het plaatsen van OSCAR grafieken op het Forum

V: Waar kan ik bugs opgeven?

A: Als u bekend bent met Sourceforge, kunt u bugs op de OSCAR projectpagina melden. Als u liever niet de bug daar meldt, kunt u de bug op het Software Support Forum Apneu plaatsen. Een bug report moet, om nuttig te zijn, bevatten:

 • De versie van OSCAR die u gebruikt
 • Het besturingssysteem (specifiek)
 • machine'smake en het model van uw computer
 • Uw CPAP merk en model
 • Een screenshot met de bug

Als u een bug wilt rapporteren die OSCAR crasht, geef dan aan wat u aan het doen was op het moment van de crash.