NL Installatie van OSCAR

Uit Kenniscentrum
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Installatie van OSCAR[bewerken | brontekst bewerken]

OSCAR - Open Source CPAP Analysis Reporter

OSCAR Help[bewerken | brontekst bewerken]

Deze installatiegids maakt deel uit van het pakket Help-artikelen van OSCAR. Zie OSCAR Help - Inhoudsopgave

OSCAR downloaden[bewerken | brontekst bewerken]

OSCAR is beschikbaar op de officiële downloadpagina: https://sleepfiles.com/OSCAR/

Er zijn OSCAR-versies beschikbaar voor Windows, Apple Mac en Linux.

U kunt deze pagina ook in een aantal verschillende talen lezen - de lijst met talen staat bovenaan de pagina.

OSCAR is open source-software en er staan links naar de broncode onderaan de pagina. Merk op dat dit iets voor softwareontwikkelaars is - de grote meerderheid van gebruikers hoeft zich geen zorgen te maken over de broncode.

SleepyHead-gegevens migreren[bewerken | brontekst bewerken]

OSCAR moet een map maken om uw gegevens in op te slaan. Klik op OK om de aanbevolen map (OSCAR_Data) te accepteren of op Nee om een ​​alternatieve map te selecteren.

2019-04-22 15h35 47.png

Als u SleepyHead eerder hebt gebruikt, kan OSCAR uw SleepyHead-gegevens naar de nieuwe OSCAR-gegevensmap kopiëren. Selecteer OK voor OSCAR om uw SleepyHead-gegevens te kopiëren of selecteer Nee.

Als u Nee selecteert, start Oscar en gaat u naar de pagina voor het maken van profielen. U kunt uw SleepyHead-gegevens op een later tijdstip nog steeds migreren als u dat wenst. Zie OSCAR voor de eerste keer uitvoeren

2019-04-22 15h36 26.png

Als u OK selecteert, opent OSCAR een bestandskiezer, waar u uw SleepyHead-gegevensmap kunt vinden en selecteren.

Als U niet weet waar deze bestanden staan, kunt u Sleepyhead 1.0.0 nog één keer openen en via Help/Over SleepyHead het volgende scherm openen:

2019-04-23 22h02 28.png

OSCAR zal vervolgens alle gegevens kopiëren naar de nieuwe OSCAR-gegevensmap, met een voortgangsbalk (dit kan enige tijd duren). Merk op dat de SleepyHead-gegevens worden gekopieerd zodat de originele gegevens op hun plaats blijven en u deze nog steeds kunt gebruiken met SleepyHead als u dat wenst.

2019-04-22 15h38 13.png

2019-04-22 16h19 44.png

Na voltooiing van de gegevensmigratie bent u klaar om de gegevens te bekijken die zijn gemigreerd vanuit SleepyHead of om een nieuw profiel in te stellen. Zie OSCAR voor de eerste keer uitvoeren

SleepyHead Backup-gegevens kopiëren[bewerken | brontekst bewerken]

Als u uw SleepyHead-gegevens niet hebt gemigreerd als onderdeel van de OSCAR-installatie, kunt u mogelijk de onbewerkte gegevens later in uw Oscar-gegevensbestand kopiëren. Merk op dat dit alleen werkt als SleepyHead een back-up van de onbewerkte gegevens heeft gemaakt tijdens het downloaden. Als u geen back-up van de gegevens hebt, werkt dit proces niet.

Locatie van back-upbestanden[bewerken | brontekst bewerken]

De standaardconfiguratie van SleepyHead maakt een back-up van uw onbewerkte gegevens in een map(pen) in uw profieldirectory. Het typische pad in Windows is

 C:\...\SleepyHeadData\Profiles\..UwNaam..\..UwApparaat..\Backup

(zie afbeelding hieronder).


2019-04-23 10h10 31.png

Gegevens importeren[bewerken | brontekst bewerken]

Selecteer op de welkomstpagina van OSCAR het pictogram CPAP-import . Of selecteer Bestand|Importeer gegevens uit het menu of druk op Shift|F2. OSCAR zal naar een SD-kaart zoeken: als de kaart wordt gevonden, verschijnt er een dialoogvenster met de vraag of dat is waar u de gegevens wilt importeren. Als er geen kaart is, probeert deze een gegevensdirectory op de harde schijf (schijven) te vinden.

Bestand:Map located.PNG

Selecteer in het dialoogvenster Specificeer, waarmee u naar een dialoogvenster voor bestandselectie gaat. Navigeer naar de locatie van uw back-upgegevens en selecteer de map 'Back-up' . OSCAR kopieert vervolgens de onbewerkte gegevens van de back-upmap naar de OSCAR-gegevensmap. Als u meer dan één machine in uw profiel hebt, moet u de gegevens van elke computer afzonderlijk kopiëren.

Nadat de gegevens zijn gekopieerd, controleert u de overzichtspagina om er zeker van te zijn dat er geen onverwachte hiaten zijn. Het is verstandig om de gegevensoverdracht te valideren door een paar willekeurig geselecteerde dagen in zowel SleepyHead als Oscar te bekijken om ervoor te zorgen dat de gegevens ongewijzigd blijven.