Gebruiker:Luksemburg

Uit Kenniscentrum
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Fout bij het aanmaken van de miniatuurafbeelding: Bestand is zoek

Ik ben Piet Luksemburg en ben coördinator gebruikersgroep Philips Respironics en samen met mijn vrouw Marja zijn we coördinator van de regio Betuwe & Bommelerwaard.

Ik ben geboren in 1946.

In 2008 werd mijn vrouw behoorlijk nerveus, omdat ik 's nachts regelmatig stopte met ademhalen.

Ben toen voor de eerste keer in de OSAS kliniek van ziekenhuis Rivierenland in Tiel onderzocht. Ik had toen 8 ademstops (AHI) per uur en het was toen nog niet nodig om met behandeling te beginnen.

In 2012 werd mijn vrouw nog nerveuzer en bij een slaaponderzoek bleek dat ik 30 ~ 35 stops per uur had.

Ik kreeg toen een Philips Respironics System One CPAP. Mijn AHI ging behoorlijk omlaag, maar de gemiddelde waarde bleef hangen rond de 10 stops per uur.

De doelstelling is om een AHI < 5 te bereiken. Ik liet één van mijn collega's plaatjes van mijn nachtritme zien. Dit neem ik op met SleepyHead software.

Mijn collega vertelde mij toen dat ik op mijn rug sliep. Ik geloofde hem niet, maar heb toch een maand op proef met een SPT van Nightbalance geslapen en ik kwam uit op een AHI kleiner dan één. Ik moest toen de (leen)SPT weer inleveren en zag wel in de tijd daarna, dat mijn AHI weer langzaam opliep naar 10. Ik heb toen een SPT gekocht en heb nu een AHI die bijna elke dag < 1 is